Hogyan lehet részese?

Ha támogatná alapítványunkat, azonosulni tud céljainkkal, több módon is segítheti munkánkat

19 ÉV ALATT TÖBB, MINT 8500 MEGMENTETT ÉS ÖRÖKBE ADOTT KUTYA ÉS CICA

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Történetek a menhely életéről

Vannak blogok, ami elé egyszerűen nem passzol semmilyen bevezető. Ez a mostani írásom is ilyen. Egyetlen hét alatt olyan sok minden történik az életünkben, a kutyák életében, hogy elmesélni önmagában is terjedelmes.
Vannak napok, amikor szinte eseménytelennek tűnik  minden. A mindennapos takarítás, etetés, gyógyszerosztás, ápolás, napi kutyás teendők mellett azonban csak úgy telik az idő. Ez viszont önmagában nem elég egy bloghoz.

2021. okt. 25.

Hétfőn több cicát indítottunk el a cicászatra, azaz dr. Tímár Endre rendelőjébe. Az immunhiányos cicáink fogsorát, mosolyát rakattuk rendbe elsősorban. Günternél az étkezés nehézségeket okozott, az ínye folyamatosan begyulladt újra és újra. Korábbi vizsgálatból tudtuk, hogy meg kell válnia a fogaitól, csak a gyulladást kellett lehúzni az ínyéről hozzá. Most sor került a fogeltávolításra. Ezután csak nedves eledelt kap, vagy nagyon apró szemű szárazat, de a tapasztalatunk az, hogy fogatlan cicáinknak nem okoz akkora nehézséget az evés, mint mi gondoljuk.

2021. okt. 25.

Először is megszeretném köszönni minden kedves Olvasónak (természetesen azoknak is, kik nem követik nyomon az eseményeket), hogy adójuk 1%-át a menhelyünknek ajánlották fel. Megérkezett és elmondhatatlanul hálásak vagyunk azért, hogy látják munkánk fontosságát és lehetőséget adnak ahhoz, hogy továbbra is folytatni tudjuk!. Lehet elcsépelten hangzik, de Önök nélkül nem sikerülne. 

2021. okt. 13.

A héten látogatóba érkezett hozzánk Füge, aki a menhelyen Főnix néven volt gazdikereső kutyus. Ő azon szerencsés kutyusok közé tartozott, akinek nagyon gyorsan sikerült egy nagyszerű családot találni.

Főnix gazdijai adományokkal érkeztek a menhelyre, és a kisasszonyt is elhozták látogatóba. Mivel rendszeres blogolvasók, így beszélgettünk arról is, hogy milyen sok negatív "élmény" ér bennünket minden nap.

Hát most akkor szóljon a blog Főnix, vagyis Füge szívmelengető történetéről. Mert bizony pozitív példából, sikertörténetből is akad bőven. 

2021. okt. 13.

Éppen a minap beszélgettünk az önkéntes koordinátorunkkal. Említette, hogy mostanában sok búcsúblog született, elég lesz már ennyi. Bizony, az utóbbi hetekben sok olyan kutyát elveszítettünk, akik a menhellyel összefonódtak, hiszen hosszú évekig itt éltek. 

2021. okt. 13.

Azt már többször leírtam a blogomban, hogy még mindig értetlenül állok a tény előtt, hogy az emberek a közösségi oldalon azon képesek összerúgni a port, hogy a citrom valóban savanyú-e.
És ami az állatvédelmet illeti, hát ott sem más a helyzet. Ki egyik, ki másik szervezetet támogat, és az emberek, támogatók gyakran egymásnak feszülnek. 

2021. okt. 03.

Aktuális híreink

Hírek a Tappancs Tanya és a felelős állattartás világából

Az utóbbi 3 évben összesen 479 gazdás kutya és cica ivartalanításában segédkeztünk.

Minden egyes szuka kutya vagy nőstény cica ivartalanítása évi 1-2 alkalommal átlagosan 3-5 nemkívánt kiskutya vagy kiscica meg nem születését jelenti, És még nem számoltuk az így meg nem született állatok meg nem született további kölykeit és azok kölykeit sem.

A kanok ivartalanításával pedig a még ivaros szukák, nőstények vemhesülése válik nehezebbé. A kanok nem szöknek, nem verekednek, így nem terjesztenek különféle állatbetegségeket.

2021. márc. 12.

2021.03.11: a rendelkezésünre álló ivartalanítási keret betelt. Új jelentkezőket már nem tudunk fogadni! Köszönjük a megértést.

A kampányban 169 állat (68 kutya és 101 cica) ivartalanítására nyílt lehetőség. Köszönjük az együttműködő rászoruló gazdák felelős hozzáállását.

2021.03.01:

2021. márc. 12.

"Önnek csak 1%, Nekik a menedék:"
159 bentlakó kutya és 37 cica kérése ez, akiknek
egyetlen menedékük a Tappancs Tanya.

Adószám: 18469453-1-06

Kérjük, adományával, illetve adó 1%-ának felajánlásával segítse a kóbor állatok megmentését!

Idén május 20-ig van lehetőség, hogy rendelkezzen adójának 1%-áról, az Ön által kiválasztott közhasznú alapítvány javára. Kérjük, válassza a Tappancs Állatvédő Alapítványt, hogy továbbra is segíthessük a bajba jutott négylábúakat!

2021. feb. 13.

Alapítványunk egész évben azon dolgozik, hogy a Tappancstanyára befogadott árva állatok az év minden napján megkapják a számukra elvárt gondoskodást. Az állatbarátok támogatás nélkül viszont erre nem lennénk képesek.

2020. dec. 18.

A menhelyen élő kutyákat és cicákat minden körülmények között el kell lássuk. Az életterüket ki kell takarítani , meg kell őket etetni, a gyógyszereket kiosztani, az egészségüket megőrizni, a tanyát rendben tartani. 

2020. nov. 09.

Nagy öröm és megtiszteltetés a Tappancs Állatvédő Alapítvány számára, hogy munkánkat rendezvényeinken az Expodom Kft. praktikus fémvázas pavilon adománnyal segíti.

Örökbefogadó napokon, eledel- és adománygyűjtő eseményeken vagy akár gyerektáborainkban is hatalmas segítség számunkra, hogy egy esztétikus, elegáns és nem utolsósorban figyelemfelkeltő standot tudunk felállítani, amely segít odavonzani az érdeklődőket.

2020. aug. 12.

Fogadjon örökbe egy kutyát

Néhány gazdit kereső kutyus a Tappancs Tanyán
keverék
kan
keverék
szuka
keverék
szuka
keverék
szuka
3 éves
keverék
kan
1 éves
keverék
kan
2 hónapos

Fogadjon örökbe egy cicát

Néhány gazdit kereső cica a Tappancsnál
házi
keverék
nőstény
2 hónapos
házi
keverék
nőstény
2 hónapos
házi
keverék
nőstény
2 hónapos
házi
keverék
kandúr
2 hónapos
házi
keverék
kandúr
1 éves
házi
keverék
kandúr
1 éves

Barátaink, támogatóink

Alapítványunk kiemelt támogatói

Sikertörténetek kutyákról és cicákról

A Tappancs Tanya korábbi lakói, akik már szerető gazdára találtak
Kedves Tappancsosok!
Kedves Tappancs Állatmenhely! Megígértem, hogy küldök képet Piciről. Már lassan két hete hogy elhoztam Önöktől. Úgy gondolom teljesen beilleszkedett :)
Vaúú, Vaúú Tappancs Falka!  Két hét múlva lesz egy éve, hogy elköszöntem tőletek és a testvéreimtől.