Hogyan lehet részese?

Ha támogatná alapítványunkat, azonosulni tud céljainkkal, több módon is segítheti munkánkat

19 ÉV ALATT TÖBB, MINT 8500 MEGMENTETT ÉS ÖRÖKBE ADOTT KUTYA ÉS CICA

Legfrissebb blogbejegyzéseink

Történetek a menhely életéről

Ilyenkor télen mindig kicsit nehezebb. A csapokat téliesíteni kell. Reggel korán azonnal itatunk, pici meleg vizet öntünk a tálakba, hogy oldódjon a jég, ha esetleg befagy. A víz cseréig csak takarításkor jutnak el a dolgozók, de addig még sok a teendő: épületekben begyújtani, a kutyákat kiengedi a napi futtatáshoz, ellenőrizni, hogy mindenki jól van-e. A reggeli gyógyszerek kiosztása után az időseket, kölyköket, vékony kutyákat etetjük. Ezután indulhat csak a nap.

2023. dec. 06.

Az elmúlt hetekben többször előfordul, hogy nem emeltem ki egyetlen történetet sem, hanem kronológiai sorrendben írtam a blogot, és mutattam be a kutya sorsokat.  Ez legtöbbször azért van, mert nem tudok egyetlen történetet kiemelni a többi közül. Ez a hét aznban más volt, összeroppantam.

2023. dec. 06.

Sok olyan kutya él a menhelyen, aki hibátlan jellemmel rendelkezik: jól kijön más kutyákkal, szereti a gyerekeket, bújós, kedves, nyugodt, valahogy mégsem talál gazdira. Így volt ezzel Skála is, aki április óta várja nálunk az igazit, de eddig még csak érdeklődő sem volt rá, pedig kivételesen kedves kutya, a nyílt napon is többször benn volt a kutyasimogatóban. 
Örök talány, hogy miért ragadt így be a menhelyre, de nem is annyira régen egy "kedves" látogató megfejtette, hogy Skála miért nem talált még gazdira. 

2023. dec. 06.

Most éppen nagyon rossz lelkiállapotban fogok neki a blogomat készíteni. A 15 éves ttársam, Csibi, akit még 2 éves korában fogadtam örökbe a menhelyről, gyengélkedik. A gyógyulási esélyei jelenleg bizonytalanok, de ami biztos, hogy az utolsókig számíthat ránk.

2023. dec. 06.

Két cica érkezésére készítettük elő a duplakennelünket. Gazdijuk sajnos elhunyt, ők pedig az üres lakásban éltek egy ideje magányosan, de természetesen ellátták őket. A két ivartalanított, hét év körüli kandúr megszeppenve érkezett a menhelyre. A nevük sem volt biztos, így mi új nevekkel ruháztuk fel őket: a vörös kandúr Benő lett, míg társa Bende nevet kapta. Benő egy hajszállal közvetlenebb, ám Bende az, aki egész testével óvta őt, mögé rejtőzött el biztonságba Benőke. Az érintést elviselték, de behunyták szemeiket, nem is akartak minket látni közben.

2023. dec. 06.

Soma átköltözött a felkészítő szobába. Remélni sem lehetett volna jobb fogadtatást mindkét fél részéről. Soma nagyon örült a pajtiknak, mindenkit megpróbált játékra invitálni, több kevesebb sikerrel. Mindenesetre ő nagyon jól érezte magát, önfeledten futkározott, örömködött.

2023. dec. 06.

Aktuális híreink

Hírek a Tappancs Tanya és a felelős állattartás világából

"Önnek csak 1%, Nekik a menedék:"
186 bentlakó kutya és 42 cica kérése ez, akiknek
egyetlen menedékük a Tappancs Tanya.

Adószám: 18469453-1-06

Kérjük, adományával, illetve adó 1%-ának felajánlásával segítse a kóbor állatok megmentését!

Idén május 20-ig van lehetőség, hogy rendelkezzen adójának 1%-áról az Ön által kiválasztott közhasznú alapítvány javára. Kérjük, válassza a Tappancs Állatvédő Alapítványt, hogy továbbra is segíthessük a bajba jutott négylábúakat!

2022. feb. 28.

Bár alapítványunk működési területétől távol zajlanak az ukrajnai háborúval és a menekülthullámmal kapcsolatos események, ennek ellenére nem nézhetjük ezt a borzalmat ölbe tett kézzel.

Háborús körülmények között - úgy, mint bármilyen más katasztrófahelyzetekben –, csak az illetékes hatóságok intézkedhetnek.

Amit mi tehetünk, és megtettük:

2022. feb. 25.

Az utóbbi 3 évben összesen 479 gazdás kutya és cica ivartalanításában segédkeztünk.

Minden egyes szuka kutya vagy nőstény cica ivartalanítása évi 1-2 alkalommal átlagosan 3-5 nemkívánt kiskutya vagy kiscica meg nem születését jelenti, És még nem számoltuk az így meg nem született állatok meg nem született további kölykeit és azok kölykeit sem.

A kanok ivartalanításával pedig a még ivaros szukák, nőstények vemhesülése válik nehezebbé. A kanok nem szöknek, nem verekednek, így nem terjesztenek különféle állatbetegségeket.

2021. márc. 12.

2021.03.11: a rendelkezésünre álló ivartalanítási keret betelt. Új jelentkezőket már nem tudunk fogadni! Köszönjük a megértést.

A kampányban 169 állat (68 kutya és 101 cica) ivartalanítására nyílt lehetőség. Köszönjük az együttműködő rászoruló gazdák felelős hozzáállását.

2021.03.01:

2021. márc. 12.

Alapítványunk egész évben azon dolgozik, hogy a Tappancstanyára befogadott árva állatok az év minden napján megkapják a számukra elvárt gondoskodást. Az állatbarátok támogatás nélkül viszont erre nem lennénk képesek.

2020. dec. 18.

A menhelyen élő kutyákat és cicákat minden körülmények között el kell lássuk. Az életterüket ki kell takarítani , meg kell őket etetni, a gyógyszereket kiosztani, az egészségüket megőrizni, a tanyát rendben tartani. 

2020. nov. 09.

Fogadjon örökbe egy kutyát

Néhány gazdit kereső kutyus a Tappancs Tanyán
keverék
szuka
3 hónapos
keverék
szuka
8 éves
keverék
kan
keverék
kan
7 éves
keverék
szuka
10 hónapos
keverék
kan
4 hónapos

Fogadjon örökbe egy cicát

Néhány gazdit kereső cica a Tappancsnál
házi
keverék
nőstény
házi
keverék
kandúr
házi
keverék
kandúr
3 hónapos
házi
keverék
nőstény
5 éves
házi
keverék
nőstény
6 éves
házi
keverék
nőstény
4 hónapos

Barátaink, támogatóink

Alapítványunk kiemelt támogatói

Sikertörténetek kutyákról és cicákról

A Tappancs Tanya korábbi lakói, akik már szerető gazdára találtak
Kedves Tappancsosok!
Kedves Tappancs Állatmenhely! Megígértem, hogy küldök képet Piciről. Már lassan két hete hogy elhoztam Önöktől. Úgy gondolom teljesen beilleszkedett :)
Vaúú, Vaúú Tappancs Falka!  Két hét múlva lesz egy éve, hogy elköszöntem tőletek és a testvéreimtől.