Őrangyalokat keresünk!

2019. július 22.
Hektor

Az újabb és újabb katasztrofális egészségi állapotú kutyák és cicák, a legyengült kölykök befogadása és számukra magas minőségű, élhető állati életkörülmények biztosítása hatalmas erőforrásokat igényel. Bár az adózók szavazatainak köszönhetően az évente nekünk adományozott adó 1% visszautalás összege nagy, enne ellenére minden hónapot mínuszban zárunk. Így minden évben július-augusztus-szeptember környékére elfogy a rendelkezésre álló anyagi forrásunk. Évről-évre kisebb-nagyobb adóssághalmazt vagyunk kénytelenek magunk előtt görgetni. Ezúton is köszönjük az állatorvosaink és beszállítóink türelmét.

Ahhoz, hogy kizárólag a ránk váró, önmagában is erőt próbáló feladatainkra tudjunk koncentrálni, szükség van egy fix támogatói bázisra, akik nagylelkű adományára minden hónapban, vagy ritkábban, de rendszeres időközönként biztosan számíthatunk.

Kiszámoltuk, hogy a 7.000 ember évenkénti adó 1% rendelkezése mellett további 200 fős állandó támogatói kör átlagosan havi 3.000 Ft pénzadományaival a jelenlegi minőségben tudnánk ellátni a vállalt feladatainkat, gondoskodni a védenceinkről - adóssággörgetés és frusztráció nélkül kizárólag az állatok mentésére és ellátására koncentrálva.

A 2019. július havi elszámolások alapján jelenleg már 93 fő áll mellettünk, akik havi szinten átlagosan 3.125 Ft-al szponzorálják a mindennapi tevékenységünket. A havonta hiányzó támogatás biztosításához a tényleges átlagos adományok alapján még 107 fő csatlakozására van szükség.

Még 107 Őrangyalt keresünk!

Utolsó esélyként fordulunk a honlap olvasóihoz, a támogatóinkhoz, volt védenceink szerető gazdáihoz segítségért, Önhöz és az Önhöz hasonló önzetlen emberekhez, akik követik a munkásságunkat, és az elmúlt 17 évben is mindig segítségünkre siettek. Őrangyalokat, állandó támogatókat keresünk.

Nincs túl kicsi adomány. Például, ha a honlap látogatói közül minden tizedik segítőkész olvasónk a jövő hónaptól havi 300 Ft rendszeres adománnyal segítenék a munkánkat, azzal is biztosítani tudnák a stabil működésünkhöz a hiányzó összeget. Legegyszerűbben ezt bankjuknál indított havi rendszeres átutalással tehetik meg, de kérésre csekket is küldünk (06 70 380 9922 vagy info [at] tappancs.szeged.hu).

Milyen formában segíthet?

 

UniCredit Bank forintszámla: 10918001-00000019-48600008

Euro számla: SWIFT (BIC): BACXHUHB. IBAN: HU42 1091 8001 0000 0019 4860 0039 (kérjük az euró adakozás esetén figyelembe, hogy minden ide érkező tétel után a bankköltség 6 euró).

Bankkártyás eseti adományozással az adjukossze.hu felületéről az "Egyszeri adományozás" gombra, majd az összegre kattintva. 
Bankkártyás rendszeres adományozással ugyanitt a "Rendszeres adományozás" és az összegre kattintva.
A kiválasztható összegek listája alatti űrlap kitöltése után az "Adományozás" gomb az OTP bankkártyás biztonságos fizetési oldalra vezet, ahol a tényleges bankkártyás fizetés lebonyolítható.

Alkalmanként egy-egy hívással/SMS-el 500 Ft: ADHAT vonal 13600, majd 38-as kód
SMS hívószám: 13600, szöveg: 38

Paypal adomány: tappancstanya [at] gmail.com

Ha a szegedi támogatók közül valaki tárgyi adománnyal segítene bennünket, akkor kérjük, elsősorban valami olyasmire gondoljon, ami feltétlenül szükséges az állatok ellátásához és amiért egyébként pénzt kellene kiadnunk.

Pld.: macskaalom, macskakonzerv, junior macskakonzerv, kutya kölyöktáp, kutyaszalámi (a gyógyszerek beadásához), féreghajtó paszta, bármilyen féreghajtó, bármilyen bolhairtó, spot-on, egyszerhasználatos gumikesztyű, bármilyen fertőtlenítőszer, tisztítószer, mosogatószer, fertőtlenítő kézmosó bármilyen fajta és bármilyen kiszerelésben. 

Nem szegedieknek, vagy aki nem tudná az adományt eljuttatni a menhelyre, javasoljuk a Tesco házhozszállítást, vagy az állateledel webáruházak futárszolgálatait. A menhely címe: 6791 Szeged, Sia dűlő 20. (telefon: 06-70-380-6966).

Nincs túl kicsi adomány, minden számít! Most különösen igaz ez. Lakóink nevében hálásan köszönjük!

A kedvezményezettek

A védenceink életéről, a mindennapjaikról - és így az adományok felhasználásáról - rendszeres időközönként a kutyamesékben, a macskalandokban és az Utcamacska projekt beszámolóiban blogolunk.

Szívügyünk a megelőzés, a felelős állattartásra nevelés. A menhely fenntartása mellett erre is nagy energiát fektetünk, az eredményekről beszámolunk.

A havi rendszeres kiadásaink az állateledel, az állategészségügyi ellátás, az állatgyógyszer és a menhely működtetése, állagmegóvása, a közüzemi költségek. A gondoskodás költsége az odaadó állatgondozóink bérét és járulékait foglalja magába. Minden dolgozónk hivatalos foglalkoztatásban, teljes munkaidőben bejelentett alkalmazott, így az adó 1% összegének kb. a 45%-át vissza is utaljuk a költségvetésbe bérjárulék és -adó formájában. Az év minden napján 3-5 fő dolgozik napi 10-10 órában az állataink jólétéért és a lakóhelyük, a tanya rendben tartásáért a fűnyírástól a karbantartáson át a favágásig (havi 1.100-1.200 munkaórában). A Tappancs állatgondozók napi munkájáról itt olvashatnak.

A több súlyos betegséggel küzdő, de mindig optimista Dzseni.

Vannak olyan állatok - mint pld. a lenti képen látható Said is -, akiknek egyetlen esélye az életre a Tappancs, és számukra a Tappancstanya az igazi otthon, az családjuk pedig a Tappancs dolgozói és önkéntesi köre. Ők egy kicsit mindannyiunké is, hiszen az ellátásuk finanszírozását a támogatóink biztosítják.

Segítséget kérünk
Egyik örökös lakónk, Said

Minden nyáron, amikor vészhelyzetbe kerülünk, folyamatosan áradt felénk a soronkívüli, eseti segítség. Kedves szavak... gondosan összeállított csomagok... pénzadományok... biztatások! Csapatunknak a menhely lakói a legfontosabbak, az elmúlt időszakban különösen tapasztaljuk azt, hogy nem vagyunk ezzel egyedül. Nagyon sok támogatónknak, követőnknek szintén fontos ez az ügy!

Köszönjük! Csak ennyit tudunk mondani, hogy köszönjük! Védenceink üzenetét is tolmácsoljuk: köszönik szépen, ők boldogok itt a Tappancstanyán és hálásak azért, hogy itt élhetnek!

Kérjük, ha teheti, és eddig még nem nyújtott segítséget, a fenti támogatási lehetőségek egyikével járuljon hozzá a védenceink ellátásához, a biztonságukhoz, a jövőjükért!

Köszönjük!

Címkék

Hozzászólások