Őrangyalokat keresünk!

2019. július 22.
Hektor

Az újabb és újabb katasztrofális egészségi állapotú kutyák és cicák, a legyengült kölykök befogadása és számukra magas minőségű, élhető állati életkörülmények biztosítása hatalmas erőforrásokat igényel. Bár az adózók szavazatainak köszönhetően az évente nekünk adományozott adó 1% visszautalás összege nagy, enne ellenére minden hónapot mínuszban zárunk. Így minden évben július-augusztus-szeptember környékére elfogy a rendelkezésre álló anyagi forrásunk. Évről-évre kisebb-nagyobb adóssághalmazt vagyunk kénytelenek magunk előtt görgetni. Ezúton is köszönjük az állatorvosaink és beszállítóink türelmét.

Ahhoz, hogy kizárólag a ránk váró, önmagában is erőt próbáló feladatainkra tudjunk koncentrálni, szükség van egy fix támogatói bázisra, akik nagylelkű adományára minden hónapban, vagy ritkábban, de rendszeres időközönként biztosan számíthatunk.

Kiszámoltuk, hogy az 5.000 ember évenkénti adó 1% rendelkezése mellett további 250 fős állandó támogatói kör átlagosan havi 3.000 Ft pénzadományaival a jelenlegi minőségben tudnánk ellátni a vállalt feladatainkat, gondoskodni a védenceinkről - adóssággörgetés és frusztráció nélkül kizárólag az állatok mentésére és ellátására koncentrálva.

A 2020. augusztus havi elszámolások alapján jelenleg már 126  115   106  101 fő áll mellettünk, akik havi szinten átlagosan 4.278 Ft-al szponzorálják a mindennapi tevékenységünket. A havonta hiányzó támogatás biztosításához a tényleges átlagos adományok alapján még 124 fő csatlakozására van szükség.

Még 124 Őrangyalt keresünk!

Utolsó esélyként fordulunk a honlap olvasóihoz, a támogatóinkhoz, volt védenceink szerető gazdáihoz segítségért, Önhöz és az Önhöz hasonló önzetlen emberekhez, akik követik a munkásságunkat, és az elmúlt 17 évben is mindig segítségünkre siettek. Őrangyalokat, állandó támogatókat keresünk.

Nincs túl kicsi adomány. Például, ha a honlap látogatói közül minden tizedik segítőkész olvasónk a jövő hónaptól havi 300 Ft rendszeres adománnyal segítenék a munkánkat, azzal is biztosítani tudnák a stabil működésünkhöz a hiányzó összeget. Legegyszerűbben ezt bankjuknál indított havi rendszeres átutalással tehetik meg, de kérésre csekket is küldünk (06 70 380 9922 vagy info [at] tappancs.szeged.hu).

Milyen formában segíthet?

 

UniCredit Bank forintszámla: 10918001-00000019-48600008 (ide kérjük, csak forint pénznemben utaljon)

Euro számla: SWIFT (BIC): BACXHUHB. IBAN: HU42 1091 8001 0000 0019 4860 0039 (kérjük az euró adakozás esetén figyelembe, hogy minden ide érkező tétel után a bankköltség 6 euró).

Bankkártyás eseti adományozással az adjukossze.hu felületéről az "Egyszeri adományozás" gombra, majd az összegre kattintva. 
Bankkártyás rendszeres adományozással ugyanitt a "Rendszeres adományozás" és az összegre kattintva.
A kiválasztható összegek listája alatti űrlap kitöltése után az "Adományozás" gomb az OTP bankkártyás biztonságos fizetési oldalra vezet, ahol a tényleges bankkártyás fizetés lebonyolítható.

Alkalmanként egy-egy hívással/SMS-el 500 Ft: ADHAT vonal 13600, majd 38-as kód
SMS hívószám: 13600, szöveg: 38

Paypal adomány: info [at] tappancs.hu

Ha a szegedi támogatók közül valaki tárgyi adománnyal segítene bennünket, akkor kérjük, elsősorban valami olyasmire gondoljon, ami feltétlenül szükséges az állatok ellátásához és amiért egyébként pénzt kellene kiadnunk.

Pld.: macskaalom, macskakonzerv, junior macskakonzerv, kutya kölyöktáp, kutyaszalámi (a gyógyszerek beadásához), féreghajtó paszta, bármilyen féreghajtó, bármilyen bolhairtó, spot-on, egyszerhasználatos gumikesztyű, bármilyen fertőtlenítőszer, tisztítószer, mosogatószer, fertőtlenítő kézmosó bármilyen fajta és bármilyen kiszerelésben. 

Nem szegedieknek, vagy aki nem tudná az adományt eljuttatni a menhelyre, javasoljuk a Tesco házhozszállítást, vagy az állateledel webáruházak futárszolgálatait. A menhely címe: 6791 Szeged, Sia dűlő 20. (telefon: 06-70-380-6966).

Nincs túl kicsi adomány, minden számít! Most különösen igaz ez. Lakóink nevében hálásan köszönjük!

A kedvezményezettek

A védenceink életéről, a mindennapjaikról - és így az adományok felhasználásáról - rendszeres időközönként a kutyamesékben, a macskalandokban és az Utcamacska projekt beszámolóiban blogolunk.

Szívügyünk a megelőzés, a felelős állattartásra nevelés. A menhely fenntartása mellett erre is nagy energiát fektetünk, az eredményekről beszámolunk.

A havi rendszeres kiadásaink az állateledel, az állategészségügyi ellátás, az állatgyógyszer és a menhely működtetése, állagmegóvása, a közüzemi költségek. A gondoskodás költsége az odaadó állatgondozóink bérét és járulékait foglalja magába. Minden dolgozónk hivatalos foglalkoztatásban, teljes munkaidőben bejelentett alkalmazott, így az adó 1% összegének kb. a 45%-át vissza is utaljuk a költségvetésbe bérjárulék és -adó formájában. Az év minden napján 3-5 fő dolgozik napi 10-10 órában az állataink jólétéért és a lakóhelyük, a tanya rendben tartásáért a fűnyírástól a karbantartáson át a favágásig (havi 1.100-1.200 munkaórában). A Tappancs állatgondozók napi munkájáról itt olvashatnak.

A több súlyos betegséggel küzdő, de mindig optimista Dzseni.

Vannak olyan állatok - mint pld. a lenti képen látható Said is -, akiknek egyetlen esélye az életre a Tappancs, és számukra a Tappancstanya az igazi otthon, az családjuk pedig a Tappancs dolgozói és önkéntesi köre. Ők egy kicsit mindannyiunké is, hiszen az ellátásuk finanszírozását a támogatóink biztosítják.

Segítséget kérünk
Egyik örökös lakónk, Said

Minden nyáron, amikor vészhelyzetbe kerülünk, folyamatosan áradt felénk a soron kívüli, eseti segítség. Kedves szavak... gondosan összeállított csomagok... pénzadományok... biztatások! Csapatunknak a menhely lakói a legfontosabbak, az elmúlt időszakban különösen tapasztaljuk azt, hogy nem vagyunk ezzel egyedül. Nagyon sok támogatónknak, követőnknek szintén fontos ez az ügy!

Köszönjük! Csak ennyit tudunk mondani, hogy köszönjük! Védenceink üzenetét is tolmácsoljuk: köszönik szépen, ők boldogok itt a Tappancstanyán, és hálásak azért, hogy itt élhetnek!

Kérjük, ha teheti, és eddig még nem nyújtott segítséget, a fenti támogatási lehetőségek egyikével járuljon hozzá a védenceink ellátásához, a biztonságukhoz, a jövőjükért!

Köszönjük!

Hozzászólások