Kutyamesék 2019. jún. 24-30.

Kutyás blog | 2019. július 4.

Talán elnézik nekem, hogy ezúttal a szokásos bevezetőtől eltekintek. Hamarosan, egész pontosan jövőhéten startol a minden évben nagy sikerekkel futó nyári táborunk az állatbarát gyermekek számára, és a menhelyi tengernyi teendő, előkészület mellett a bevezető megírására már nem maradt energiám. 

 

Hétfő

Dzseni kutyánk nem éppen az egyszerű esetek közé tartozik a menhelyen: minden, számára veszélyesnek vagy félelmetesnek ítélt szituáció azonnal arra ösztönzi, hogy kapkodjon. Pórázon megtanult sétálni, s most abban a szerencsés helyzetben van, hogy sajátságos viselkedése ellenére örökbefogadták. Dzseni mától lakásban fog élni cicák társaságában.

A múlt heti örökbefogadások pedig lehetővé tették Masni, Csubi és Auróra számára, hogy felkerüljenek a menhely forgalmasabb,izgalmakkal teli részébe

 

Csubi az udvarra költözött

 

Kedd

Auróra tegnap a macskaház udvarába költözött Rèzi és Révész mellé, de ez a döntés  nem bizonyult túl szerencsésnek. Auróra egész nap tombol-rombol, szegény Révészéket annyira idegesítette, hogy átköltöztek az udvar  másik részébe, ráadásul a macskaház udvarát katasztrófa sújtotta övezetté tette. Az összes plédet, tálat, szerszámot lerámolta, és szét is szedett mindent, amit tudott. A virágokat kiszedte, a műanyag tartókat pedig összetörte, így a saját biztonsága érdekében inkább átköltöztettük a Nyóckerbe, ahol a hozzá hasonló kaliberű kutyák tanyáznak.

 

Auróra, a macskás udvar átrendezője

 

Szerda

Négy igen félős kölyökkel lett ma gazdagabb a menhely. Limó, Loli, Lüszi és Lola egy gazdás kutyának a meglepetés kölykei. Az anyakutya túlesik az ivartalanításon, a kicsik pedig a menhelyen várják majd a leendő gazdikat.

Egy németvizsla jellegű kutya, Tina került bajba Subasán, az úton szaladgált, veszélyben volt az élete. A megtaláló nem hagyta ott, hanem kihozta a menhelyre chipet olvasni. Mivel a kutya közterületen volt, így neki is két hetes veszettségi megfigyelésen kell átesnie. Valamivel később persze az is kiderült, hogy nincs érvényes oltása. A gazdát értesítettük, aki nem volt túl boldog attól, hogy a kutya megkerült (állítólag szétbontotta otthon a kerítést) de ha már így történt, akkor tekintettel a családi életükre, nem is tartanak rá igényt. Hát a döbbenettől nem is nagyon tudtunk mit mondani, hiszen nem ez a módja annak, hogy egy kutyát a menhelyre juttassunk. Ez bizony költség és idő, arról nem beszélve, hogy ha a kutya okoz egy halálos közúti balesetet, akkor aligha lehet annyival lerendezni, hogy kicsit bonyolult a családi élet. Hogy mi lesz a dolgok kimenetele, az még a jövő zenéje, de abban egyetérthetünk, hogy ha a kutya érdekeit nézzük, akkor jelen pillanatban itt neki a legjobb. 

 

Tina

 

A legújabb alom

 

Csütörtök

Igazi nyári, rekkenő forróság van, és ezt az időt sokan nagyon nehezen viselik. Said például látványosan szenved, ideges, egész nap dúl-fúl. Az árnyék, a hűvös homok, a kis medencék azért sokat enyhítenek a hőségérzeten, és a fiatalabb kutyák azért könnyebben alkalmazkodnak. Klió és Mogyoró épp a Nyócker udvarán hűsölt, amikor sikerült őket lencsevégre kapni. 

 

Klió és Mogyoró

 

Menhelyünk állatorvosának, dr. Farkas Attilának sok dolga nem akadt a menhelyen a héten, 2 veszettségi oltást és 2 veszettségi-kombinált oltást osztott ki, de ennyi izgalom elég is volt mára. A hét legmelegebb napján vagyunk túl.

 

Péntek

Reggel a kapuban egy nagyobb mennyiségű kutya és cica száraztáp várt minket meglepetésképp, és amikor közelebb mentem, akkor láttam, hogy bizony Morgó, aki önkényesen kinevezte magát telepőr kutyának, ott alszik a tápok mellett csak épp a kapun belül. Még egy kis gödröt is ásott ott magának, hogy biztos, ami biztos, ha sokáig kell várni, akkor is kényelmes legyen. Olyannyira kényelmesre sikerült, hogy az igazak álmát aludta, az érkezésemre sem ébredt fel, így volt alkalmam lefotózni. A rögtönzött fekhelyéből akkor kelt csak fel, amikor eltalicskáztuk onnan az adományt.

 

Morgó és az adomány

 

Szombat és vasárnap

A hétvégi elmaradhatatlan program, a sétáltatás mellett kozmetikus önkéntesünk, Vanda ismét kezelésbe vette néhány kutyánkat, de a kutyasétáltatásból is kivette a részét!

Közben egy menhelyi kutya, Kávé is gazdira talált, ő Szolnokon fog mától élni. Egy új kutya, Bodri érkezett hozzánk, mert gazdája, akihez ő nagyon ragaszkodott, elhalálozott. Bodri azóta nem önmaga: szökik, emiatt sérüléseket okoz magának, alig eszik, depressziós. Reméljük, hogy a menhelyen sikerül kizökkenteni ebből az állapotból, és képes lesz új életet kezdeni!

 

Bodri

 

Köszönjük a 155 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Hozzászólások