Kutyamesék 2018. máj. 14-20.

Kutyás blog | 2018. május 22.

Szerdán reggel, miközben munkatársammal a Bayer szavazáson képviseltük a menhelyet (itt lehet szavazni: http://www.foresto.hu/hu/menhely-palyazat/szavazas/?county_id=6), telefont kaptam. Két kollégám munkába menet találkozott a menhely szomszédságában egy szabadon rohangáló, kidobott, összezavarodott kutyával. Ha közelebb akartak menni, támadott, próbálták befogni, de elmenekült. Nem sokkal később, a szintén munkába igyekvő karbantartónkat rángatta le majdnem a motorról. Később egy másik munkatársam is próbálkozott, de szegény ordítva menekült, így inkább azt a taktikát választottuk, hogy etetjük, hátha megszok minket, mert ha tovább kísérletezünk,akkor elmenekül.  Tíz óra után érkeztem meg a munkatársammal a menhelyhez, a kutya ott feküdt az úton. Láthatóan nagyon érdekelték az autók. Megkértem kolléganőmet, hogy hozzon jutalomfalatot, pórázt, én megpróbálok hozzá közel kerülni. Meglepő módon pillanatok alatt közel engedett magához, és körülbelül egy órás játékkal sikerült elcsalni a menhelyig, és becsukni az átadó konténer udvarába. A hirtelen jött barátságunk miatt az enyémhez hasonló nevet kapott, így lett Lilu a legújabb menhelyi lakó. Sajnos iszonyúan bizalmatlan, nagyon félénk, idegenekkel teljesen kiszámíthatatlan. De ha az ember a bizalmát elnyeri, akkor a legédesebb, legbújósabb kutya lesz belőle. Ő egy igazi kis ékszer a mindennapokban, hiszen hihetetlen szeretetével, vidámságával igazi menedéket adhat egy megfáradt emberi léleknek, viszont ezt a törődést nem adja ingyen. Az, aki ezt tette vele, az egy szánalmas, érzéketlen, gonosz ember, aki valószínűleg soha nem törődött Liluval, akinek minden vágya az, hogy valakinek fontos lehessen, hogy legyen kit haza várnia. Ebben a történetben azonban nemcsak Lilu az áldozat, hanem az is, aki ezt tette vele. Milyen sivár lelke lehet egy olyan embernek, aki egy ilyen végtelenül kedves, ragaszkodó kutyát nem becsül, vagy észre sem veszi? És ez az ember így fogja leélni az életét. Remélem, hogy innentől már kutya nélkül...

 

Hétfő

A múlt hétre megbeszélt kutyacsalád érkezése még mindig várat magára. Anyakutya és kölykeinek kálváriája folyik hetek óta, ami nemcsak a segítségre szoruló kutyacsalád miatt gond, hanem azért is, mert a menhelyi befogadás áll, a kennelek nekik vannak fenntartva. A család nem őszinte, sőt néhányan kifejezetten agresszívek. Azt gondolják, hogy a kutyák leadásával ők tesznek szívességet, szinte lehetetlen velük a kommunikáció, mert minden nap változik a hozzáállásuk. Az idő pedig egyre fogy. Lassan a "kölyökkutyák" is ivaréretté válnak...

 

Kedd

Idős Tempó kutyánknak bizony nagy szerencséje van. Korábban Budapestről egy gazdijelölt érkezett Müzlihez, de mivel ő túl aktívnak bizonyult, hát Tempó lépett akcióba, és sikerült is neki az, ami eddigi menhelyi élete során nem. Elrabolta egy látogató szívét. Ma pedig az örökbefogadás is elérkezett. Nagyon boldog gazdis éveket kívánunk Tempónak!

Az utazásban egy másik gazdijelölt, Figaró gazdija segített, akit saját kedvencüket jöttek meglátogatni, és ha már ők is Budapestre mennek, hát megbeszélték, hogy segítenek Tempó szállításában. Figaró családja a menhelyre sem üres kézzel érkezett: fürdőkagylókat kaptunk adományba, amit rögtön szét is osztottunk. Köszönjük szépen a figyelmességet!

 

Fürdető a kutyáknak.

 

Dr. Farkas Attila rendelőjébe igyekezett Ignác kutyánk, aki ma nemcsak az ivartalanításon, hanem a szívféreg szűrésen is túlesett. A műtétet jól viselte, a tesztje pedig negatív lett.

 

Ignác túlesett az ivartalanításon.

 

Szerda

Már a reggeli megérkezés is elég kalandosra sikerült Lilu érkezése miatt, ahogy azt a bevezetőmben említettem, de emellett szép számmal készültek kutyák dr. Sebő Ottó rendelőjébe, szinte mindannyian valamilyen betegség, probléma miatt.

 

Lilu a gazdáját várja.

 

Tücsöknek az emlőin található több csomót kellett eltávolítani, szerencsére ezek ciszták voltak, nem pedig daganatok. Zsokét kontrollra küldtük, neki több hónappal ezelőtt elrepedt az egyik csontja a heves játékban, ő röntgenre ment. Eddig nélkülöznie kellett a társaságot, de így, hogy a lába teljesen rendbe jött, végre nem kell egyedül lennie, mert az nagyon megviseli.

Periklész, a beteg németjuhász szintén vizsgálatra utazott. Még néhány vizsgálatra szükség lesz, de az alap problémát sikerült megtalálni: autoimmun betegsége van.

 

Periklésznek autoimmun betegsége van.

 

Rózi kutyánk ivartalanításra, és szívféregtesztre utazott. A műtétet jól viselte, a tesztje pedig negatív lett.

 

Csütörtök

Délelőtt Deszkre igyekeztünk a tappancsos autóval, hiszen felajánlottak egy igen jó állapotú kutyaházat, és mellé még száraztápot is. Köszönjük, hogy ránk gondoltak!

 

Kutyaház adomány.

 

Száraztáp adomány.

 

Természetesen menhelyünk állatorvosa, dr. Farkas Attila is érkezett a szokásos heti kutyaoltásra. Ez alkalommal 7 veszettség elleni oltás, 6 kombinált oltás, és 6 mikrochip lett szétosztva.

 

Péntek

Mivel semmi előrelépés nem történt a fentebb említett kutyacsalád ügyében, a várólistának pedig haladnia kell, így elkezdtük a fenntartott kenneleket feltölteni. Szatymazról két kistestű kutya, Kivi és Kira érkezett hozzánk. Egyelőre nagyon meg vannak rémülve.

 

Minden kezdet nehéz. Kira és Kivi egyelőre meg vannak rémülve.

 

Örökbefogadás is történt a mai napon: Nova, a cicabarát kutyusunk Szegedre költözött.

Nudli kutyánk is túlesett az ivartalanításon és a szívféregteszten. A műtétet jól viselte, a tesztje pedig negatív lett.

 

Szombat

Nagyszerű hétvégét zártunk, hiszen két gazdijelölt is hazavitte a kiválasztott kedvencét: Luna Domaszékre került, Rafi pedig Debrecenbe, aki bizony egy tappancsos cicával fog együtt élni. Külön köszönet a kedves a gazdiknak az elismerő szavakért, és az adományokért. Ilyenkor mindig új erővel töltődünk fel.

Lilu kutyánk szépen lassan elkezdett barátkozni a környezetével is, habár még mindig nagyon fél, egyre nyitottabbá válik az emberekkel való kommunikációra.

 

Lilu végre kezd nyitni mindenki felé.

 

Ismét rekordot döntöttek a kutyasétáltatós önkénteseink. 21 önkéntes segítségével ezúttal 95 kutya napja vált szebbé. Kiemelendő, hogy olyan önkéntesek is kijöttek ma, akiknek nem sok idejük akadt, mert vizsgáztak, tanultak, vagy épp dolguk volt, de néhány körrel hozzájárultak mégis ahhoz, hogy minél több kutyánk kimehessen. Köszönjük!

 

Dini még csak most kezdi tanulni Judit segítségével a sétálás alapjait.

 

Újabb bajban lévő kutya érkezett hozzánk a hétvégén. Ő egy ideiglenesen befogadott kis szökőművész, akinek a legnagyobb fal sem akadály, bármit képes átmászni. Sajnos a szomszéd, aki félti a gyerekei egészségét ettől az egyébként beoltott kutyától, elkezdett fenyegetőzni, hogy megmérgezi őt. Müzlinek (a menhelyi Müzlivel ellentétben ő fiú) jönnie kellett az ideiglenes befogadójától, aminek oka, ahogy azt már megszokhattuk, az emberi gonoszság...

 

Köszönjük a 145 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak. Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Hozzászólások