Kutyamesék 2018. jan. 15-21.

Kutyás blog | 2018. január 21.

Záporoztak a héten a hívások a menhelyi telefonra, de sajnos nem azok a típusúak, akikkel az állatvédők, állatbarátok szívesen elcsevegnének. Az örökbefogadási kedv a megszokottnál kicsit magasabb volt, azonban a legtöbb hívó nem akart többször kilátogatni a kutyákhoz, mitöbb, felesleges és felháborító időhúzásnak titulálták eme kérésünket, mert elmondásuk szerint "nem ér rá a normális ember ilyen abszurd dolgokra".

Az oltási programot nem tartották fontosnak, sőt felesleges pénzkidobásnak, állatvédős őrületnek gondolták, hiszen minek az? Régen sem kaptak ilyet a kutyák, és természetesen sokkal egészségesebbek is voltak, vita nincs!

Az ivartalanításról  hasonlóan gondolkodtak, majd ők eldöntik, hogy akarnak-e kölyköt, és ha igen, majd kiszelektálják, hogy melyik is kell nekik, a többit intézik, mert így van ez, amióta világ a világ.

A telefonálók mindegyike úgy gondolta, hogy ő a világ legideálisabb gazdája, nála jobb helyen nem lehetne a kutya sehol, és mi akadályozzuk a kutyákat a gazdisodásban, mert kutyagyűjtők vagyunk. Pedig örülhetnénk, hogy megszabadulunk pártól, mert annyi van belőlük, de valójában nem is akarjuk őket örökbeadni, hanem halmozni akarjuk, meg koldulni.

A felháborodott telefonálók mindegyike évek óta támogatja a menhelyet, de ezek után természetesen nem fogja, mert ellent mondtunk nekik, mert kukacoskodunk.

Volt olyan "állatbarát" telefonáló, aki erősítendő a kutyákhoz fűződő szoros viszonyát elmondta, hogy annyira szereti a sajátját is, hogy azt sem tudja mit tegyen, mert rákos a kutya, és műttesse-e vagy elaltassa? Az, hogy a kutyának milyen daganata van, vagy hogy mit mondott az állatorvos, azt már persze nem tudta. Felettébb furcsa volt az is, hogy imádott kedvencét nem említette csak a telefonhívás végén, amikor alá kívánta támasztani az állítását, miszerint ő a világ legjobb helyét kínálja a kutyának. 

Néha nagyon nehéz ezekre a telefonokra végig illedelmesen, türelmesen reagálni, amikor az ember látja lelki szemei előtt, hogy mi történhet ilyen házaknál, hiszen ez nem egyedi eset, mint mondtam a héten több ilyen jellegű hívásunk érkezett.

Más gazdijelöltek pedig, akik valóban a paradicsomot kínálják a védenceinknek, mind bizakodva tekintenek ránk, hogy talán ők lesznek azok, akik hazatérhetnek szívük választottjával. És mindannyian boldogan, határtalan lelkesedéssel köszönik meg, hogy gondját viseltük a kiválasztott kutyusnak. Itt soha nem probléma a látogatás, sőt, öröm. Itt soha nem probléma, hogy az oltások miatt várni kell. Itt soha nem gond az ivartalanítás, hiszen természetesnek számít. Nem győzködnek, nem veszekednek, csak beszélnek magukról, az életükről, és a jövőről, amit a kiválasztott kutyussal képzelnek el.

Furcsa világot élünk! A blog elején említett telefonálók egyike sem beszélt a jövőjéről a kutyával, csak saját magáról, az igényeiről, és arról, hogy nem érdemlünk mi semmit sem. 

Felelőséggel tartozunk a mentett kutyáink életéért, jövőjéért, amit ezen telefonálások alkalmával nem éreztünk biztosítottnak. Mindenki a szeretteinek a biztos jövőt, a biztonságot keresi. Mi ugyanezt keressük a mentett kutyáink számára, hiszen ez a hivatásunk!

Hétfő

Dr. Sebő Ottó rendelőjébe igyekeztünk a hét első napján. Dodó átesett egy vizsgálaton, a múlt heti furcsa viselkedése miatt. Valószínűleg kezdődő epilepszia, vagy kezdődő idegrendszeri probléma van nála. Figyelni kell, de egyéb teendő nincs Dodóval, különösen, hogy azóta nem is ismétlődött nála ez a viselkedés.

Pemzli is vizsgálaton járt, csomókat találtunk rajta. Ezek zsírdaganatok, s mivel idős kutyusról van szó, így nem szükséges az eltávolításuk. Niki és Morzsi ivartalanításra, valamint szívféregtesztre érkeztek a rendelőbe. Sajnos mindketten szívférgesek, ráadásul Morzsi elég súlyos szívférgességben szenved.

Pemzlin a napokban csomókat találtunk,  de szerencsére ezek jóindulatú zsírdaganatok.

Kedd

Egy nagyobb mennyiségű bolha és kullancs elleni cseppeket tartalmazó adomány érkezett Budapestről, amit nagyon hálás szívvel fogadtunk, hiszen enyhe telünk van, egy pillanatra sem hanyagolhatjuk el a védekezést.

Nagyobb mennyiségű spot-ont kaptunk adományként.

A kullancs elleni cseppek mellett kutyaház és fekhely is érkezett a menhelyre. A házat és fekhelyet egy kedves támogatónk ajánlotta fel Baktóból. Köszönjük szépen a kutyusok nevében!

Kutyaházat és fekhelyet kaptunk Baktóból.

Szerda

Ha egy szóval kellene jellemezni a napunkat, akkor az özönvíz lenne rá a megfelelő. Az eső egész nap esett, úszott a menhely, az építkezés, minden. Bőrig áztunk egy pillanat alatt, de ilyenkor sincs megállás. A legtöbb kutya ilyenkor ki sem dugja az orrát a helyéről, bevackol. és megvárja, amíg eláll az eső.

Dini azon kevesek közé tartozik, akit nem zavar, ha esik.

Csütörtök

Reggel adományért mentünk egy megadott címre. A csomag Budapestről érkezett, egy kedves hölgy felajánlásában. A termékeket a saját, súlyosan beteg kutyusának vásárolta, de ő már nem érhette meg a csomag megérkeztét. A gyászoló gazdi rögtön a Tappancs védenceire gondolt, és eljuttatta hozzájuk a csomagot. Köszönjük!

Adomány Budapestről: egy súlyos beteg kutyus hagyatéka.

A mai állatorvosi vizit alkalmával ugyan nem volt olyan sok dolgunk, viszont ami volt, az kellőképp feladta a leckét. Pákó veszettség elleni oltása ütközött hevesebb ellenállásba, továbbá három kutyánk szívféregtesztje volt, ami kicsit időigényesebb volt. Marcika és Brigi tesztje negatív lett, viszont Rozsda második tesztje újra pozitív lett.

Fanninak és Csöpinek nagy nap volt a mai az életében! Mindketten Ausztriába utaztak, hogy gazdis kutyaként folytathassák az életüket. 

Fanni az átlagosnál is jobban vágyódott egy saját gazdi után. Most végre teljesült a vágya.

Péntek

A tegnapi örökbefogadásoknak köszönhetően Lotti a nagyházba költözött, ahol Igor lesz az új lakótársa. Hihetetlen, de Lotti azonnal otthon érezte magát az új helyén, és az udvaron is végig úgy mozgott, mintha már nem is új dolog lenne számára a kimenő. Amikor pedig vissza kellett mennie a helyére, akkor magától értetődő természetességgel vonult vissza, mintha már tudná mit kell csinálni.

Lotti az új helyén.

Délután ismét kaptuk az égi áldást, így újra bőrig ázhattunk. Ha még ez nem volna elég, egyik régi kennelünk belső részén egy hullámpala elpattant, végleg megadta magát, így karbantartónkat, Gábort ugrasztottuk, hogy dobjon el mindent, foltozni kell a régi kennelek egyikét. Az elválasztó pala elpattant, és teljesen félbetört, így a két szomszédos kennel lakói közelebbről is megismerkedhettek egymással, ez azonnali megoldást kívánt.

A régi kennelsor belső részén sokszor akad javítanivaló.

Szombat és vasárnap

A hétvégén több állatbarát jóvoltából csomagot kaptak a menhelyi kutyák. Tápot, pénzt, és játékokat kaptunk Bokor Aranka, Furákné Andi és Zsuzsi jóvoltából.

Állatbarátok adománya.

Természetesen a kölykök leginkább a játékoknak örültek. Amíg 9 önkéntesünk 66 kutyát sétáltatott a menhelyen, addig a kölykök hatalmasat játszottak az ajándékokkal!

Csupa vidámság: a kölykök láthatóan örülnek az új játékoknak.

Egy fiatal kan kutya, Figaró érkezett a menhelyre, őt állatbarátok találták egy héttel korábban a közeli tanyavilágban, ahol céltalanul kóborolt. Chipje nem volt, és a környéken lakók sem tudták kihez tartozik, így végül hazavitték, de eddig nem jelentkezett érte senki sem. Hihetetlen, hogy senkinek nem hiányzik ez a kedves, különleges, fiatal kutyus.

Figaro a hétvégén került a gondozásunkba.

Köszönjük a 160 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Hozzászólások