Kutyamesék 2018. febr. 26. - márc. 4.

Kutyás blog | 2018. március 5.

Arra tettük fel az életünket, hogy állatokat mentsünk. Erről hétről-hétre hírt adunk a blogjainkon keresztül, mégis olyan nehéz átadni pillanatokat, érzéseket, mert azok a másodperc töredéke alatt történnek. Nagyon szerencsés vagyok, mert a menhelyi munkám során rengeteg nagyszerű, kivételes embert ismerhettem meg, akik szenvedélyesen szeretik az állatokat. Néhányukkal volt szerencsém együtt dolgozni, de az élet más pályára sodorta őket, a szívüket mégis itt hagyták nekünk. Ez az ami összetart bennünket, és ettől vagyunk többek egymás számára, mint ismerősök. A hétvége a nagy találkozások, a sétáltatás, az új élmények elmesélésének helye. Egy apró csoda, ami minden héten ismétlődik. A szavak helyett ezúttal beszéljenek a képek!

Tapi
Tapi

 

Zeusz és Hidor

 

Pajtás

 

Mila

 

Morzsi és Hermin

 

Babi

 

Pákó

 

Hétfő

Szakadó hóesésben végeztük ma a munkánkat, ami egyáltalán nem könnyű, hiszen a kennelekből lehetőség szerint az összes havat el kell távolítani, vagy legalábbis egy kupacra halmozni, hogy legalább a kutyák ne csúszkáljanak. Az udvaron élő kutyáknál a karbantartónk egész nap utat ásott, de mire végzett, kezdhette elölről a munkát. A szánkó is előkerült, hiszen ilyen időben lehetetlen a kutyák eledelét talicskával eljuttatni, erre a célra van egy menhelyi ebédeltető szánkó.

 

Foltos is bizonytalanul topog a hóesésben, pedig ő általában rohan mindenhová

 

Kedd


Menhelyünk viszonylag új lakóját, Dórit figyeljük már egy ideje, mert akárhová tesszük, mindig valami bajt csinál magával. Beakasztja a lábát, a fülét, az orrát, mindenét valamibe, így állandóan bajba kerül. Miközben Dórit pátyolgatni kellett, addig dr. Sebő Ottó rendelőjébe indultak néhányan.

Zsokét reggel könyörögtük be állatorvosunk túlzsúfolt napjába, mert ismét gond van a lábával, de ezúttal nem az első lábát fájlalja, hanem a hátsót, és gyakran lógatja is. A vizsgálat során kiderült, hogy Zsoké csontján egy repedés van, amit fájlal. Egyelőre teendő nincs vele, 1 hónap múlva kontroll, de addig is kisebb helyen pihennie.

Tangó és Herosz ivartalanításra utazott, de mint kiderült Herosz már korábban átesett a műtéten.

A héten Tangó is átesett az ivartalanításon

 

A gazdája által Kutyának elnevezett fekete szépségünk is ivartalanításra utazott, a műtétet ő is jól viselte. Sajnos Kutya gazdáját hiába értesítettük levélben (telefonszám híján), hogy elkóborolt kedvence nálunk van, fel sem vette velünk a kapcsolatot, így nem vártunk tovább. 

Hiába értesítettük a gazdit korábban, ezidáig nem jelentkezett a csupaszív Kutyáért

 

Szerda

A betegszobából a félénk Babit az előkészítőbe költöztettük. Ő az a kutyus, akit egy hónapja fogadtunk gondozásunkba, és azóta két térdműtéten is átesett a kis balesetesünk. A kezdetben embertől rettegő kiskutya mára már teljesen kinyílt, és amikor csak teheti barátkozik.

Babi egy csontot majszolgat

 

Babi költözése azonban nem volt véletlen. 2 hét múlva indul az Árkádban a nyuszisimogató rendezvényünk, de a nyuszik már meg is érkeztek hozzánk, hiszen ahhoz hogy rendezvényre kerülhessenek még oltásokon kell átesniük, és nem árt kicsit hozzászokni a nagy nyüzsgéshez. Orsi önkéntesünk különösen szívén viseli a nyuszik sorsát, így rendezvényig vállalta a nyuszik szocializációját, és ellátását is! Köszönjük neki, hogy így számíthatunk rá!

A beköltözés napján még kissé idegesek voltak

 

Csütörtök

Sajnos a menhelyen kicsit összegyűltek a problémás kutyák. Pákó például egyelőre nem kompatibilis más kutyákkal, ugyanakkor hatalmas a mozgásigénye. A sétánál jobban csak a labdázást élvezi, ebben tud kiteljesedni. 

Zeusz és Hidor a sétálóknak köszönhetően már egészen összemelegedtek, de ők sem könnyű esetek. Zeusz ugyanis ha kiengedjük az udvarra játszani, akkor azonnal megszökik, hiszen a két méteres kerítés nem akadály neki. Emiatt sajnos nem engedhetjük ki. Hidor esetében még mindig a bíróság döntésére várunk, hogy maradhat-e nálunk, vagy vissza kell adnunk gazdájának, aki ellen büntető eljárás folyik. Az ő sorsa tehát lóg a levegőben, nem ivartalanítható.

Nos, összedugtuk a fejünket, és megegyeztünk, hogy a három legproblémásabb kutyának, amikor csak tehetjük segítünk egy kicsit a mindennapokban.

Hidor és Zeusz már nemcsak hétvégéken, hanem amikor csak tehetik, hétköznap is élvezik egymás társaságát

Egyik dolgozónk például a cigiszünetét ajánlotta fel Zeusznak,  így ilyenkor elmehetnek együtt sétálni. Hasonlóképpen Hidornak és Pákónak kiszorítottunk pár percet, hogy kizökkenjenek a hétköznapokból, így nem kell minden héten csak a hétvégét várni a kedvenc elfoglaltságukhoz.

Pákó lételeme a labda

 

Péntek

Ismét ontotta a nyakunkba a természet az áldását hóesés formájában, így helyettesítő állatorvosunk, dr. Bárkányi Pál mondhatni a menhelyig csúszott. Sok dolog akadt mára: a nyuszik védőoltásán, és nemük meghatározásán kívül kutyaoltás is volt szép számmal. 4 veszettségi-kombinált oltás mellett 9 kombinált, 3 mikrochip, 2 gomba elleni vakcina, 3 veszettség elleni, és 4 parvó elleni oltás került kiosztásra.

Szodoma és Gomora gomba elleni vakcinát kaptak a hosszú ideje fennálló, makacs bőrgombájukra.

 

Szombat és Vasárnap

Reggelre szabályos jégpályává alakult át minden, így estünk-keltünk mindannyian. Természetesen eltántoríthatatlan önkénteseinket ez nem gátolta meg a kutyasétáltatásban. Ezúttal 65 kutya sétálhatott 9 önkéntesünk jóvoltából. Természetesen esésekben, nevetésben gazdagon telt el a nap.

Külön köszönet régi dolgozónknak, Máténak, és barátnőjének Alexának, hogy kijöttek segíteni, kicsit nosztalgiázni, és feldobni a napunkat!

Örökbefogadások is történtek a hétvégén: Rozit Szegedre, Évát pedig Piliscsévre fogadta örökbe a gazdi. Sok boldog együtt töltött éveket kívánunk!

 

Köszönjük a 147 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Hozzászólások