Kutyamesék: 2017. jan. 2-8.

Kutyás blog | 2017. január 9.
Dzsudi kutya

A heti bevezetőm egy 14 éves kutyáról szól, akit már említettem pár alkalommal a blogomban. Az ő neve Dzsudi, és nem tartozik az egyszerű esetek közé. A gazdája halála miatt került a menhelyre, de az örökösök már akkor figyelmeztettek, hogy miniatűr termete ellenére igazi méregzsák, aki minden előzetes figyelmeztetés nélkül olyat mar ez ember kezébe, hogy a csillagokat látja. Behozatalakor egy pokróccal letakarták a kis agresszort. Világ életében egyedül élt egy udvaron, nem volt semmije, de ő mégis azt hitte, hogy minden az övé. Teremtett magának egy pici világot, ahol ő a minden,és eszerint élt. Nem tudom, hogy idős gazdái valaha megsimogatták-e, de az biztos, hogy egyáltalán nem igényelte az emberi érintést, illetve nem is tűrte. Kutyával sohasem találkozott, így más kutyákkal a viszonya ugyanolyan, mint az emberekkel. Dzsudi egyáltalán nem barátkozott, de abban biztosak voltunk, hogy valamit nagyon szeret: a hasát és önmagát, így finom falatokon keresztül kezdtünk el barátkozni, majd lassacskán hozzáérni, persze fenyített is minket minden alkalommal. Aztán szép lassan elkezdett csóválni, hiszen tudta, hogy jön a nasi. Az érintést is kezdte megszokni, mitöbb, alkalmanként még igényelte is. Úgy döntöttünk, hogy az előkészítőben tudjuk a legjobban felügyelni őt, és hozzászoktatni más kutyákhoz, valamint idegen emberekhez.

Mit is mondhatnék? Nem szerzett az előkészítőben barátokat, de méltóztatik úgy ahogy megférni a többiekkel. Most azt hiszi, hogy az előkészítő az ő irodája, ő irányít mindent. Egy széket ki is sajátított magának, de nem értjük, hogy hogy tud olyan magasra felugrani. Mivel mi már korábban összebarátkoztunk, így hihetetlen vehemenciával veszi tudomásul a jelenlétemet, és felfogadott személyes melegítőjének. A kisajátított székéből, ha úgy adódik átvágódik az ölembe. Segít a papírmunkában (vagy én neki?) és mindent felügyel, ami körülötte történik. Dzsudi tehát új fejezetet nyitott az életében.

Hétfő

Mindig, amikor kezdenék megnyugodni, mint Szipoka és Csuporka nevelőanyja, akkor történik valami. Ismét a gyenge immunrendszerüknek köszönhetően, betegek lettek. Csomókban hullik a szőrük a szőrtüszőatka miatt, így most speciális folyadékban fürdetjük őket pár naponta.Az atkák természetes lakói a kutya szőrének, bőrének, de egy normális immunrendszerű kutyának ez nem okoz gondot. Legyengült, beteg kutyák azonban súlyos fertőzést kaphatnak, amit kezelni kell.

Kedd

Pár hete beszámoltam két leadott menhelyi kutyáról, Boráról és Dzsudiról. Nem egy helyről jöttek, pusztán az a közös bennük, hogy emberekkel hihetetlenül agresszíven lépnek fel, épp ezért kerültek menhelyre. Dzsudi ma az előkészítőbe költözött, hogy szocializációját jobban elősegítsük.

Szerda

Egy újabb, szomorú történettel érkező kutyát fogadott ma a menhely. Az ő neve Pinki lett, ugyanis gazdája még csak nevet sem adott neki. Nem is ő jelentette be, nem is ő hozta be, pusztán küldött egy kézzel írott lemondónyilatkozatot. Hogy miért került a menhelyre? Mert megunták! A saját kutyájukat, akit ők vállaltak. Megunták. De mit untak meg? Hogy enni kér? hogy szaladgál az udvaron, vagy hogy a szeretetüket, a figyelmüket szeretné?

Csütörtök

A szokásos állatorvosi vizit alkalmával 5 veszettségi-kombinált oltást, 8 veszettség elleni oltást, 7 kombináltat, 7 parvó elleni vakcinát és 5 mikrochipet osztott ki az állatorvosunk.

Sziporka és Csuporka is megérkezett a menhelyre, de csak vizsgálatra. Az atkásság máris javult, a szőrhullás rengeteget mérséklődött, és most mondta először az állatorvosunk, hogy biztató amit lát: kerekednek a kicsik, és bár nagyon gyengék, elkezdtek fejlődni.

Péntek

Plédek pakolására, rendrakásra szántuk a mai délutánt, és olyan gyorsan eltelt az idő, hogy nem is értünk a munkánk végére.

Szombat és Vasárnap

A tegnap félbehagyott munkánkat fejeztük be,amit zavartalanul tehettünk, hiszen az eddigiekkel ellentétben a hétvége nagyon csendes volt. Talán a hidegnek, talán a rossz időnek betudható, de a menhelyen a hétvégén nem volt látogató.

Köszönjük a 161 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Hozzászólások