Macskalandok 2019. okt. 28. - nov. 10.

Cicás blog | 2019. november 14.

A héten minden nyugodtan, a szokásos ütemben kezdődött. A hétvégén felköltözött Opál és kölykei gyorsan beilleszkedtek társaik közé, felderítették és birtokba vették a nagyszobát. Megy a játék és futkosás, amihez Frizsi is becsatlakozott, valamint amihez Oszinak továbbra is van egy-egy hangos szava. Mint egy igazi narrátor, ő mindent dokumentál. 

Ozra és anyja Opál barátkoznak a kifutó látványával

Cirom az ön és társai nyugalma érdekében kiköltözött az irodarészbe. Ő ezt nagyon jól fogadta, kisimult és teljes lelki békében uralja az irodát. Végtelen kedvessége és bújós énje ilyenkor tetőzik, mikor egyedül van és minden figyelem rá irányul. A többiek is nyugodtan és szabadon tehetik azt, amit épp szeretnének, senki sem felügyeli őket. Megpróbáltuk, nem működött az együttlét, ezért kialakítottuk számára a kis lakhandiját, hogy jól érezze magát. Azonnal megtalálta az új kedvenc helyét, ahol a poszter haverjaival teljes harmóniában éldegélhet. Sokszor nézegeti a képeket és büszkén feszít a kéztörlő guriga tetején, hisz az van, amit ő akar, kis barátai nem feleselnek vissza. 

Cirom a trónján, új barátaival

 
A szegedi Evangélikus közösség gyűjtést szervezett a menhelyi lakók részére. Egy gyors menhelylátogatás keretében átadták a megszentelt adományt, amint nagyon hálásan köszönünk nekik!

Adomány

Mayácskához érkeztek látogatók. Ahogy az a nagykönyvben meg van írva, a mi "kisbékánk" azonnal elbűvölte a gazdijelölteket. A pár összeköltözését Maya érkezése fogja megpecsételni, szerencsére az oltási programja is pont akkor ér véget, mikor esedékes lesz a költözés, így dupla öröm lesz a fiatalok számára.

Maya


Az állatorvosi vizit szerdán volt esedékes. Frizsi megkapta az ismétlő kombinált oltását, Cirom az ismétlő veszettségijét. Újabb lakók oltási programja is megkezdődött, Petike, Bence és Dömper nyitottak egy-egy kombinált szurival. Radamesz most kimaradt hapcizás miatt. Állatorvosunk előírta a gyógyszereket, miből mennyit kell kapnia a nagyfiúnak a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Ennek ellenére a jókedve és az étvágya töretlen, szerencsére. 

Radamesz

Viszont ez nem mindenkinél volt így. Bikfic pénteken délutánra teljesen passzív lett, a hasa is hirtelen megereszkedett a nedves FIP (fertőző hashártyagyulladás) miatt. Egy fekvőhelyet kibérelt magának és pihent. A tesói is sokkal visszafogottabbá váltak, az egész helyiségre ráült a csend. Közel zárás előtt már az oldalára feküdt, ami tudtuk, hogy rossz előjel. Eleinte hittük, csak épp egy rossz hullámon megy át, de a délutáni jelenet megindította a könnycsatornákat. Egy külön ketrecbe került a kis ágyával együtt, mert sejtettük, hogy ez a búcsú pillanata. Reggelre be is igazolódott, Bikfic már fentről néz le ránk. 

Bikfic

A testvére Bitang is elkezdett bágyadt lenni, csikorgatta fogsorát evés közben, de legalább eszik, és jön a simikért rendületlen.

Új lakóval bővültünk. Ő egy fiatal felnőtt, nőstény cica, aki az Űrhajós utcában huppant fel a padon ülő nő ölébe. Nyakörve volt, viszont azon semmi gazdi elérhetőség. A cica vékony, ki volt száradva, ezért állatorvoshoz vitte, ahol megcsinálták a FIV/FeLV tesztjét, majd felvitte magával, hogy gondját viselje míg nem jelentkezik a gazdi, vagy be nem tud kerülni a menhelyre. Most eljött az ő ideje. Ő egy díva, aki egyelőre zsörtölődik, akár simogatás közben is. Minden érdekli és elég nyomulós cicalány, aki a Tiara nevet kapta tőlünk.

Tiara

Hétfőre Bitang elkezdett sárgulni. Bármennyire is nem akartuk, tudtuk, hogy el kell engednünk. Konzultáltunk állatorvosunkkal és amint tudta, fogadta Bitangot. Ugyanúgy ő is FIP-es volt, a hasából vett folyadékminta is igazolta. Neki még nem ereszkedett meg a pocija, előbb jelentkeztek a sárgulás tünetei. A pusziosztó Bitang és Bikfic újra együtt lehetnek, nekünk pedig a szívünk szakad meg...

Bitang

Szerencsére Bubi és Beni jó egészségnek örvendenek, ők a folyamatos rohanás miatt nem érnek rá betegeskedni.

Bubi és Beni épp lecsapnak Icura

Önkéntesünk Csilla egy fotelággyal érkezett ki, hogy a nagyszoba kicsit viseltes kanapéját lecseréljük. A cicák imádják, azonnal birtokba vették és nagyon szépen köszönjük a nevükben is! 

A kanapén a legjobb falatozgatni is

Csütörtökön állatorvosunknak volt feladata bőven. Amellett hogy kombinált oltásokat osztott ki Opálnak, Ozrának és Oszinak, valamint Pankának és a meggyógyult Radamesznek, ugyanakkor veszettség elleni szurit kapott Jancsi és Janka. Több cicát is meg kellett néznie, mert épp gyengélkedtek. Maya kezdett el prüszkölni és az étvágya is alábbhagyott, ezért az ő gyógyítására kapott gyógyszert és vitamin kombót.

Petike két napja az alom mellé pisilt, így korábban megkezdtünk nála egy antibiotikum kúrát, most megvizsgálta a doktor úr és úgy tűnik hólyaggyulladása volt. Már javul a helyzet, de kapja az antibiotikumot továbbra is a kiegészítőkkel együtt.

Petike

Bársonyka elkezdett enni, de ennek fényében elkezdett menni a hasa is. Őt is megvizsgálta, ő is külön gyógyszert kap a májvédő pasztája mellett, amit szívből utál. Kell vagy egy perc, míg megenyhül utána és már érkezik is vissza simiért, legújabban már csimpaszkodik törékeny kis testével, hogy vegyük fel, szorosan a nyakunkhoz bújik, azt nagyon szereti. 

Bársonyka mereng

Hétvégén igazi átjáróház volt a cicarészen. Volt egy hívás, Cirom első gazdija telefonált, hogy látta visszakerült és a szívük szakad meg miatta. Mivel a fia allergiája miatt kellett megválniuk tőle, aki iskola ideje alatt kollégiumban lakik, csak hétvégére megy haza, így nagyon szeretnék őt újra a családjukban tudni. Mivel ilyet nem szoktunk csinálni, kolléganőmmel tanakodva arra jutottunk, hogy látogassák meg, és Cirom reakciója lesz a mérvadó. A srác párás szemmel guggolt le és ölelte magához ő nagyságát, majd a nő Ciromot az ölében hátára fordítva babusgatta. Kolléganőm csak nézett nagy szemekkel, hisz előtte jelzésértékkel rápaskolt a kezére, hogy nem kell a simi, most meg háton fekve kéjeleg. Úgyhogy Cirom megismerte a volt gazdikat és boldognak tűnt velük. Bizalmat szavaztunk nekik, hogy ez a gyönyörű, makrancos cicalány hazatérhet immár végleg régi/új otthonába.

Cirom

De hogy ne legyen ilyen könnyű ez a nap sem, Nyafi úr az oldalán fekve fogadta gondozóját. Azonnal orvoshoz vitték, vizsgálatra. Mostanában voltak nehéz napjai, de abból szépen kikecmergett. Az étvágya jó volt és teljesen odáig volt a kölykökért. Volt, hogy bekéredzkedett a lakrészükbe és mint nagy bölcs, begömbölyödött közéjük. Ugye ő volt a példakép, hogy 12 évesen is lehet leukózisos egy cica. Persze, a félsz mindig benne van az emberben, de ez annyira nem várt fordulat a jelenlegi állapotában, bizakodtunk. Állatorvosunk mindig alaposan átgondolta az eutanázia lehetőségét. Ha amiatt küldünk be állatot, mert látjuk rajta hogy innen a szenvedés jön, akkor is több telefonos konzultációt iktatunk be. Most csak vizsgálatra ment Nyafi úr, de a doktor úr már nem sokat kérdezett, el kellett engednünk. Hasában vér volt, mellkasában genny. Büszkén viselte mindvégig a betegségét, nem is sejtettük, hogy ekkora a baj. Már ő is fent vigyázhat a kicsikre...

Nyafi úr

Közben tovább pörögtek az események. Dömperhez jöttek látogatók Budapestről. Itt is szerelem volt azonnal, letarolt mindenkit a lábáról. Ő egy igazi kis jelenség, de nagyon cuki a maga törtető mivoltában.

Dömper

Egy anyuka kisfiával és testvérével érkezett ki, mivel együtt laknak, közösen választanak családi kiskedvencet. Ozrára esett a választás, ami nem meglepő, mert annyira finom és bájos tud lenni, ha kellőképp kirohangálta magát. Imád játszani, leendő gazdijaival biztos jókat szórakoznak majd. 

Ozra

Két látogatásnál nem született konkrét eredmény. Egy férfi Aida után érdeklődött, de ők aztán nagyon egyben vannak Azúrral, ezért még átgondolja, hogy a két tesó együtt, vagy csak Aida lesz a választott. Valamint egy nő érkezett ki barátnőjével, ki elsősorban Teához jött, de elbűvölte Nicyka, majd Oszi csengő hangja varázsolta el, végül Tea is hozta a lehengerlő formáját és azért Marcinak is sikerült némi figyelmet magára vonni, így gondolkodási időt kért, mert nem számított ennyi plusz ingerre. Elsősorban immunbeteg cicát szeretne örökbe fogadni, úgyhogy izgatottan várjuk, kire esik a választás. 

Tea

Igazán érzelemdús két hetet tudhatunk magunk mögött. Nagy veszteségek miatt 29-re apadt cicáink száma, akikről ugyanolyan lendülettel és szeretettel gondoskodunk tovább. Az ő nevükben is köszönjük, hogy figyelemmel kísérik menhelyi életüket!

Reni

Hozzászólások