Macskalandok 2019. márc. 4-17.

Cicás blog | 2019. március 22.

 

Ez a hétfői nap némi nyugodalmat hozott a nagyszobában élő cicák számára. Mindenki legnagyobb örömére Nózi gazdisodott! Nózival és gazdijaival egyetemben többünk arcára is mosolyt csalt az eset, de azért be kell vallani, hogy űrt hagyott maga után. Az állandó felfordulás, feszültség és repkedő játékok, ahogy végig tarolt a szobán mindenen és mindenkin... Körülötte tényleg 1000 fokosan izzott a levegő és mindeközben uralta a káoszt! Erre most csend, rend és fegyelem uralkodik a nagyszobában. Mindenesetre gazdik és Nózi nagyon boldogak és ez a legfontosabb! Azóta szegedi otthonában bűvöl el mindenkit hihetetlen személyiségével.

Nózi már otthon, jógázás közben
 
 
Másnapra cicát vártunk várólistáról, viszont beelőzte egy nem várt cicalány. A fiatal cirmos egy udvarba tévedt be, vélhetően az ott élő kutyától riadt meg és mászott fel a fára. Több, mint egy napot töltött fent, mire nagy nehezen sikerült leszedni a fáról (gondolom, nem sokat segített a kutyus jelenléte sem, mert mindvégig a fa alatt őrizte kíváncsi barátunk minden mozzanatát). Megtörtént a cica begyűjtése, körbe járták vele a környéket, de senki nem ismerte fel, nem vallotta sajátjának, ezért végső megoldásképp kihozták a menhelyre. Mivel a korábban várt 3 felnőtt cicát nem hozták ki, ezért az ő helyükre el tudtuk szállásolni a hirtelen jött leányzót, aki a Kátya nevet kapta. Kátya valóban egy örökmozgó, fél év körüli csupa báj és kíváncsiság, aki nem utolsó sorban tüzel, így nem csoda, hogy kalandozni indult otthonról...
 
 
Kátya
 
 
Majd megérkezett a várt cicánk is, Ánya. Őt még tavaly a hideg beállta előtt találta egy állatszerető hölgy az utcájukban, nagyon rossz állapotban. Állatorvoshoz vitte, gyógyíttatta és elszállásolta az udvarukban, míg meg nem találják a gazdiját. Plakátoltak is, valamint a közösségi oldalon is terjengett a fotója, de nem jelentkezett érte senki. Közben elkezdett kikupálódni, egyre jobb étvágya és kedve volt az idősecske nőstény cicának, majd kb. két héttel ezelőtt megint elkezdett romlani az állapota. Ahogy megpillantottam, már az aggódás lett úrrá rajtam, mert nem kizárt valamelyik immunhiányos betegség, a tünetei megvannak. Ezért Ányát, ezt a cukipofit a macskaházban található mosókonyhában szállásoltuk el. Náthás is, ezért a karanténba nem akartuk a többi cica közé behelyezni, immunhiányos cicáink közé sem tehetjük ketrecét, amíg valamilyen támpontunk nincs, hogy merre is tartsunk vele. A szája nagyon rossz állapotban van, beleturkálni nem akartunk, de egyáltalán nem bizalomgerjesztő a látványa szegénynek. Mindenesetre most melegben van, gyorsan bevackolt a kis ágyába és szinte azonnal el is aludt. Olyan mélyen húzta a lóbőrt, hogy ebédidőben ébreszteni kellett és helyes volt, azt sem tudta hol van, csak az orra után ment míg bele nem botlott a tálkába és azonnal nekiesett a falatozásnak. Viszont szájából ömlött a nyála, sőt véres is volt, ami igen kétségbeejtő.
 
 
Ánya
 
 
Mivel sok idő eltelt a beérkezése óta, most eljött az ő ideje is, Borsó felköltözött az örökbefogadó konténerbe. Szinte az összes kolóniatársa gazdisodott, egyedül Sanyi, a macska aidses tagja éldegél nagy szimbiózisban társaival, elsősorban Félixszel. Szóval Borsót felszállítottuk, és majd meghasadt a szívünk az elanyátlanodott fejétől. Ők Heidivel jövet menet összedugták fejüket, popójukat, majd az ő távozásával Cirmit tudta rávenni, hogy elviselje közeledését. Most pedig belecsöppent az ismeretlenbe és senki nem fogadta olyan lelkesen a közeledését, hogy testével hozzá tudjon simulni. Ezért csak nézett ránk hályogos kis szemeivel és árván ácsorgott a szoba közepén. De nem telt bele sok időbe, azért töretlenül próbálkozott megismerkedni társaival, de érdeklődés hiányában inkább felfedezte lakrészét. Talált nasit, játékot, így egyre felszabadultabbá vált. 
 
 
Borsó felderít
 
 
Dr. Sebő Ottó rendelőjében járt Cirom gyors teszten, ahonnan negatív eredményekkel tért vissza. Mivel ő régi otthonában kapott már kombinált oltást, ezért egy oltás után felkerülhetett szintén a nagy szobába. Ő egyáltalán nem próbált meg barátkozni társaival, mindenkire zsémbes megjegyzést tett, ha bizonyos határon belül mozogtak. Pár nap elteltével azért sokat javult a helyzet, már annyira nem fújkál társaira és volt, hogy már a kifutóra is kimerészkedett pár percre. Szépen lassan ő is felveszi a társas cicák életérzést, de az biztos, hogy egyedül sokkal jobban érezné magát. 
 
 
Cirom felköltözött
 
 
Közben megérkezett a futár, aki több doboznyi csomagot hozott a számunkra. Mikor kibontottuk, hatalmas vigyorral fogadtuk az adományt. Kb. 90 kg cicakonzervet kaptunk ismeretlen feladótól, amit végtelenül nagyon-nagyon szépen köszönünk!
 
 
Adomány
 
 
Hogy Borsó még komfortosabban érezze magát, Cirmi felhozatalát szavaztuk meg. Ám ez nem ilyen egyszerű, hisz ő azért költözött onnan el, mivel folyamatosan valahol kibontotta a kifutót. Szerencsére elmenni soha nem akart, csak felült a tetejére nézelődni, ám ez igen veszélyes a többiekre nézve, hisz nem biztos, hogy másik cica is hasonlóképp cselekedne. Karbantartónkkal körbejártuk a kifutó belsejét, minden részét átvizsgáltuk a dróthálónak, illeszkedéseket, a korábbi javításokat megerősítettük, léccel merevítettük a szélét... Majd felköltözött Cirmi is. Nem telt bele pár napba, kolléganőm telefonált, hogy nem hiszem el, de újabb rést talált a pajzson és ismét kint ücsörgött a tetőn, hangos köszöntéssel üdvözölve az arra járókat. Döbbenet, micsoda szakértelemmel ügyeskedi ki a hálót, pedig csak pár órára vannak kint egyelőre levegőzni, míg kellemes az idő. Cirmi sajnos visszatért a biztonságot nyújtó szobába.
 
 
Cirmi visszakerült
 
 
Csütörtökön állatorvosunk Lecsónak és Atlasznak osztott ki kombinált oltást, valamint megnézte Ányát is. Sajnos a szájába nem tudtunk alapos betekintést nyerni a rengeteg nyáltól, de egy gyorstesztet elvégeztünk, ami egyelőre negatív eredményt mutatott, de pár hét múlva megismételjük, mert ezt most nem akartuk elhinni. Emellett kapott injekciót, többet is és kapnia kell gyógyszereket a gyógyulása érdekében.
 
Pénteken megérkeztek Bandiért Budapestről. Amellett, hogy rengeteg adománnyal kedveskedtek újfent védenceinknek, kíváncsiak voltak a immunhiányos részlegre is. Ott volt ámulat, Kiki habtestével azonnal érkezett simiért, és a többiek sem haboztak sokáig! Lecsaptak azonnal a vakargatást jelentő kezekre! Bandi gazdija odáig volt értük is, de a cirmos kandúrunkért is, akiről azóta több infót is kaptunk már, és köszöni szépen, nagyon jól érzi magát! 
 
 
Kiki mindig vevő a simire!
 
 
Szombat reggel Eminához érkeztek látogatók és a félős cicalány bájos pofija elbűvölte őket. Mivel leendő családja hétvégente jár Szegeden tanfolyamra, ezért döntöttek úgy, hogy kilátogatnak a menhelyre és innen szeretnének örökbe fogadni. Ahogy jobban szemrevételeztük Eminát mi is, akkor láttuk meg, hogy neki is van egy picike szőrkopása, mint anno volt testvére, Emánuel füle tövénél is. Ennek okát fel kell derítenünk majd és kezeltetni, mielőtt gazdihoz kerülne. Leendő gazdijai is sok finomsággal kedveskedtek, köszönjük szépen!
 
 
Emina
 
 
Itt még nem ért véget a látogatók sora, Herceghalomról érkezett egy fiatal pár, kik meglévő kutyusuk mellé jöttek választani egy kutyus és egy cicapajtit. Sajnos korábbi cicájuk leukózis fertőzött volt és elveszítették őt, de dorombolás nélkül üres az otthon... Olyan cicát szerettek volna, aki a kutyákkal is kijön és nem is kellett sokat gondolkodni rajta, mivel Léna jelezte, hogy ő naaaaagyon szeretne velük menni. Rá nem jellemző módon ott körözött körülöttük és bedobott mindent a siker érdekében. Nem is volt kétséges, hogy bájolgása meghozza gyümölcsét, mert azonnal levette őket a lábukról. Van, amikor a cica választ! 
 
 
Léna
 
 
Újabb látogatóink nem tudtak dönteni Borsó vagy Zseni között, mindketten nagyon szimpatikusak voltak számukra, ezért még átrágják otthon, hogy biztos a jó döntés szülessen meg, hisz nyilván hosszú távra terveznek a cicával.
 
Vasárnap visszatértek Léna leendő gazdijai már meglévő kutyusukkal, hogy megismerkedjen mindenki mindenkivel. Léni azonnal dugta oda fejét a kutyuséhoz, aki pedig incselkedett vele és hívta játszani. Ezután Léni odakuporodott a fiatal nő lába alá, biztonságba, nyugalomban, fején a "mehetünk már" kifejezéssel.
 
Hétfőn visszaszólt a család, hogy átgondoltál és Borsót szeretnék leendő cicájuknak választani. Már régóta itt van és elég sok mindent tud maga mögött, igazán megérett egy nyugis, boldog, családi életre. 
 
 
Borsó lett a befutó!
 
 
Kedden Makóra utazott Pamut, kinek a lába még mindig gyógyult be teljesen. Mivel a szövetek annyira roncsolódtak még kis lábvégénél is, hogy a doktor úr a teljes amputációt javasolta, valamint akkor a szemecskéjét is levarrják. Ficam pedig varratszedésen volt, mivel sokkal bonyolultabb volt a varrási technika szinte végig a combjában, mint egy ivartalanítási varrat, mi nem tudtuk kinézni hogy is áll, és nem szerettünk volna kókányolni. Ez volt a biztos és pikk-pakk meg is volt a cérna eltávolítása. 
Ha már két hetet várni kell Pamut műtétjére, felkerült a kis szobába addig szociális életet élni. Első percekben még megilletődött, de gyorsan leküzdte a félelmét és belevágott a kalandozásba. A többiek azonnal befogadták maguk közé.
 
 
Pamut mindent alaposan megnéz
 
 
Csütörtökön kombinált oltást kapott Ficam, valamint veszettségi oltást Tenki és Pamut. Vizit alkalmával megnézte doktor úr Emina fülecskéjét, gyulladt, amiből mi semmit sem láttunk, de nyilván ez okozta a fül vakarását és megkezdtük a kezelését célirányosan. Valamint Ányát is megnézte, aki némi javulást mutat, mivel elkezdte magát tisztogatni, a szörcsögése is talán normalizálódni látszik, viszont továbbra is folyik a nyála, időnként még mindig véres...
Pénteken Léna nagy napja érkezett el, aki azóta már herceghalmi otthonában él teljes lelki békében, boldogságban két új kutyus pajtijával és családjával. 
 
 
Léna remekül érzi magát új otthonában!
 
 
Több látogató is megfordult a menhelyen cica nézőben. Újabb nagy reménység volt számunkra egy fiatal pár, kik meglévő, hiperaktív cicájuk mellé szerették volna választani Zsenit. Úgy éreztük most jött el az ő ideje, hisz a lehető legjobb társa lenne és biztosan ugyanúgy mint testvérei, a családjával is felveszi a ritmust. Hisz ő tündéri, csak idegenekkel annyira nem ismerkedik, viszont a lány fel tudta venni egy rövid időre a karjaiba. Úgyhogy ez nagyon biztató, nyilván ők hozzák még a végső döntést. Nagyon sok finomsággal érkeztek, amit nagyon szépen köszönünk! 
 
 
Zseni Pamuttal bandázik
 
 
Több család nem találta meg a számukra ideális cicát, hisz gyakran gondolják azt, hogy a cicák ott fognak tolongani a lábuk alatt, hogy őket válasszák. Ehelyett cicáink nem olyanok, mert nekik jelenleg ez az otthonuk, ők itt érzik magukat biztonságban és van, hogy idő kell, míg nyitni kezdenek a számukra idegenek felé. Viszont Pamut olyan, akit folyton cirógatni kell, ezért ő nagyon produkálta magát, cserébe sok simit zsebelt be. Egyelőre végtelenül éli, hogy oda felkerült és sokkal több minden történik, mint a karantén részlegen.
Folyamatában várjuk a beérkező újabb cicákat várólistáról, de fuvaros hiányában nem tudtak még ideérni.
Ezért most csak 28 cicával zárjuk sorainkat és nagy drukkot kérek, hogy Zseninek végre ne kelljen csalódnia és sikerüljön révbe érni!
Köszönettel!
 
Reni
 
 

Hozzászólások