Macskalandok 2019. márc. 18-31.

Cicás blog | 2019. április 5.
Mivel napközben egyre jobb idő van, az ablakok is egyre tovább vannak nyitva, ami a konténerben lakók számára több időt jelent a kifutóban való tartózkodásra. Többen ki is használják a lehetőséget, napoznak, futkosnak és hempergőznek a homokban.
 
A kifutóban
 
Ám ezt nem mindegyikük számára sült el jól, a korábban két évig lakásban élt Cirom náthás lett. Eleinte csak prüszkölt, majd elkezdett folyni az orra is. Megkezdtük a kezelését állatorvosi utasítás alapján. Kiköltözött az irodarészbe, a széltől is védve, hogy mihamarabb gyógyuljon és mert szemmel láthatóan igényelte az egyedüllétet. Nagyon élvezte a csak rá irányuló figyelmet, sokat babusgattuk, pátyolgattuk és becézgettük közben. Mivel a  gyógyszert játszi könnyedséggel kiköpte, valamint 4 lábával tiltakozott ellene, ezért átváltottunk injekcióra, amit szó nélkül tűrt. Cserébe finomságot kapott és sok-sok simit. 
 
Cirom az irodában gyógyul
 
Ahogy Cirom kikerült, újabb prüszkölést hallottunk bentről. Nyomozásba kezdtünk és megfigyeltünk, mert természetesen míg bent voltunk a szobában, egyiküknek sem jutott eszébe magára hívni a figyelmünket. De nagyon kevesen voltak a szobában, így türelmesen kivárva sikerült Pannának lebuknia. Őt is górcső alá vettük, de egy-két tüsszentés még nem a világ, ezért kivártuk a másnapot az ő esetében. Másnapra könnyes lett a tekintete és több hapcizást is elcsíptünk, ezért nála is megkezdődött a gyógyítás. Panna nem a végtelen kezességéről volt híres, most mégis viszonylag gyorsan hagyta hogy felkaroljuk és felettébb ügyesen tűrte a szurikat és az azt követő simogatásáradatot. Azt vettük észre, hogy élvezte is, ami még inkább motivált minket Pannus cirógatására.
 
Panna
 
Hamar elérkeztünk a csütörtökhöz, amikor állatorvosunk megnézte kis betegeinket, valamint kombinált oltást kapott Kátya és Mokka. Ánya oltása tolódik, mivel az ő immunrendszerét még erősítjük. 
Mokka ezt követően átkerült a "közös szobába", ez a kolónia szoba új neve. Remek rejtekhelyet talált magának a fal és a kanapé között, így az élelmet is oda szervírozzuk neki. Valamiért egyáltalán nem akar oldódni, bízunk benne, hogy a nagyobb tér és a többiek társasága segít levetkőznie a gátlásokat. 
 
Mokka a rejtekhelyén
 
Colosnak is voltak látogatói. Ők már többször jártak nála, korábban a Sárga üdülőtelepen, ahonnan érkezett az uraság, ők is sokat foglalkoztak vele és időszakos szállást biztosítottak neki. Most kihozták a játékait, valamint sok-sok finomsággal kedveskedtek neki és társainak. Colos nagyon élvezte, hogy róla szól minden, nagyokat játszott, ugrabugrált. A többiek is becsatlakoztak és igyekeztek kivenni a részüket a labda paskolásban, avagy a cica peca elkapásban. Ott kimondottan mindannyian nagyon szeretnek játszani, kortól, nemtől függetlenül. Nagyon szépen köszönünk mindent a látogatóknak!
 
Colos
 
Egy édesanya és lánya tettek látogatást a cicáknál. Előtte a kutyusokkal ismerkedtek, utána a cicákkal is, mivel még nem konkretizálódott bennük, mi legyen az új kiskedvencük. Szinte minden cicát megnéztek, igyekeztünk átbeszélni mindent és eközben Atlaszt kellett nagy elánnal simogatnia a fiatal lánynak, mert nem tágított mellőle. A döntés még a jövő zenéje, mindenesetre Atlasz nagyon élvezte a kitüntetett figyelmet.
 
Hétvégén Emina nagy napja érkezett el. Fülecskéje rendbe jött, gazdik pedig izgatottan várták már a pillanatot, hogy adoptálni tudják első közös cicájukat. Egész Miskolcról érkeztek ezért a tüneményes cicalányért és nagyon drukkolunk, hogy mihamarabb feloldódjon és teljes körű családtaggá váljon.
 
Emina
 
Új lakókkal gyarapodtunk, Teklával az idős anyacicával és Tofuval a 2 éves lányával. A harmadik cica elszaladt, mikor be akarták dobozolni, így ő később fog megérkezni. Nagyon idős néni volt a gazdijuk, aki rossz egészségügyi állapota miatt már nem tudta ellátni a cicákat megfelelően, és szerette volna őket biztonságban tudni. Fia szállította be a cicákat, de még így is a búcsú pillanatában nekünk is összeszorult a gyomrunk. A cicák fogamzásgátlót kaptak, hogy ne legyen további szaporulat, tehát a néni minden tőle telhetőt megtett, valamint a maradék tápjukat is elküldte. A cicákat egy ketrecbe szállásoltuk el és azt hittük, majd összebújnak és meglesznek illetődve, de nem így történt. Teklát átraktuk egy hordozóba, abból kíváncsian kisétált, míg Tofut egy lezárt dobozból engedtük ki, aki azonnal köröket írt le a lábunk körül és dorombolással köszöntött minket. Majd Tekla befoglalta a dobozt, Tofu pedig a sarokban pihent le, így gyorsan kapott egy párnát maga alá.
 
Tekla végtelenül cuki
 
Tofu pedig rettentő kíváncsi
 
Borsónak is sikerült révbe érnie. Amióta átköltözött a régi lakrészéből, a szobatisztasággal sem voltak gondok, ennek fényében nagyon bizakodunk, hogy a balesetek idejének befellegzett. Gazdijai már most nagyon szeretik őt és biztosak vagyunk benne, hogy rövid időm belül ez kölcsönös lesz. Borsó Hódmezővásárhelyre költözött.
 
Borsó is befoglalta a gazdisodást jelentő kuckót
 
Vasárnapra Mokka elkezdett kikacsintgatni az ágy mögül, és többször is láttuk, hogy amint betoppanunk, az ágyról suhan le rejtekhelyére. De megesett ám, hogy nézelődés közben nyitottunk rájuk, amit sikerült is lencsevégre kapni. Alakulunk...
 
Mokka az ablakban
 
Panna teljesen kilábalt a náthájából, ellenben Cirommal, akinek a szeme is begyulladt a hétvégére és enni is alig eszik, csak nedves kajcsit lefetyelget.
Emiatt a hétfőt azzal kezdtük, hogy Cirom elutazott Dr. Farkas Attila rendelőjébe, hogy az egy hetes antibiotikum kúra után valami mást próbáljunk. Csak tablettával kell folytatnunk a kezelését, ami igen feladja a leckét. Szerencsére ez a gyógyszer nagyon pici, így vitaminpasztába csomagolva lement. Napról napra látványosabb volt a javulása, a hét közepén szinte újra a régi volt, hatalmas szemei teljes szépségükben pompáztak és a közérzete is csodás volt.
Megjegyzem, Panna az egy heti folyamatos fogdosás majd szuri és simogatás után várja a további kényeztető gerinc masszázst, valamint eljutottunk oda, hogy követ minket, ha számára nem volt elegendő a foglalkozás. 
Pamutunk ismételten állatorvoshoz utazott, Dr. Sebő Ottó rendelőjébe. Hiába próbálták többször is menteni a lábacskáját, eljött az idő a teljes amputálásra. Annyira roncsolódott a lábszára, hogy nem tudott megfelelően gyógyulni és többször rázta is az utóbbi időben, nyilván zavarta. Most már ezzel biztos nem lesz probléma és ha már ott volt, a csökevényes bal szemecskéjén összevarrták a szemhéját is. Ahogy visszatért, még nem volt önmaga, de pár perc pihenés után már nyakába szerette volna venni a nagyvilágot. Azért ismerve az ő kis fortélyait, a biztonság kedvéért azonnal kapott egy gallért is. Nem volt boldog egy pillanatig sem, de másnapra megenyhült és ugyanaz a tündéri cicalány fogadott minket, amilyen az ő igazi kis lénye. Viszont kicsit depressziós, lehet az újabb bezártság teszi, de megígértük neki, ha szépen gyógyul a kis sebe, hétvégén ismét barátai körében totyoghat.
 
Pamut amputálás után
 
Melinda önkéntesünk végtelen odaadással sürgölődött a cicaházban. Az örökbefogadó részlegen is ismerkedett cicáinkkal, valamint makulátlanra polírozta az ablakokat náluk. Ebben segítségére volt Zseni, aki árgus szemekkel figyelte minden mozdulatát. Nagyon szépen köszönjük a segítségét!
Péntekre tolódott az oltási program. Most a fél éves ismétlő veszettség elleni oltását kapta meg Panna, Lecsó pedig az első veszettség ellenijét. Őt már csak az ivartalanítás választja el a teljes körű gazdikeresésben. Ahhoz képest, hogy milyen kis félős, puffogós volt mikor bekerült, annyira tüneményes, nyomulós és közvetlen teremtéssé vált. Egyelőre csak azokkal, akiket bizalmába fogadott, de hisszük, hogy hamar megakad valaki szeme ezen a cukipofin és fúrhatja bele nagy fejét gazdija ölébe.
 
Lecsó
 
A hétvége csendesre sikeredett a cicarészlegen. Megérkezett a várt harmadik társa Teklának és Tofunak. Ő egy 3 év körüli nőstény cica, ki szintén Tekla utódja. Meglepőmód, ő viszont hozza a papírformát és nagyon kétségbe van esve, a hordozóból sem akar kijönni, valamint az élelmet is elutasítja. Ez a trikolor cica a Tüll nevet kapta.
 
Tüll még a hordozóban
 

Ahogy ígértük, Pamut visszaköltözött a kis szobába, Huszár legnagyobb örömére. Azonnal odaszaladt üdvözölni őt és gallér ide vagy oda, még így is sikerült összedugni a buksijukat. Társai nagy szeretettel fogadták őt és úgy tűnt, őt is boldogság töltötte el, hogy ismét velük lehet, még az ebéd is jobban csúszott társaságban.

29 bentlakó cicánkkal köszönjük figyelmüket, hamarosan jelentkezünk a további fejleményekkel!
 
Reni
 

Hozzászólások