Macskalandok 2019. febr. 18. - márc. 3.

Cicás blog | 2019. március 8.

 

Eperke látogatói megérkeztek a megbeszélt időpontban és fürdőzött a rajongásukban. A lányokat, akik Kende, a volt kolóniatárs gazdijai, nagyon gyorsan levette lábukról. Közben megcsodálhattuk fotókon a vörös kandúrt is, aki ideiglenesen együtt élt egy másik cicával, majd a kis pajtását gazdija haza vitte, ő pedig ott maradt egyedül, amitől kicsit el is szomorodott. Ezért előrébb hozták a betervezett második cica örökbefogadását és kétség sem fért hozzá, hogy a bent maradt, régi ismerősök közül választanak. Adománnyal is készültek, nagyon szépen köszönjük nekik!

 
Csodaszép Eperke
 
 
Segítségkérés érkezett telefonon, állatorvosunknál voltak éppen egy balesetet szenvedett cicával. Állatorvosunk ellátta fájdalomcsillapítóval, infúziót is kapott, mivel kicsit ki volt száradva. Bal hátsó lábán nyílt törés, ezért már másnapra beprotezsáltuk a makói rendelőbe röntgenre, műtétre. Balesetes állat lévén fogadtuk a menhelyen és minél kevesebb mozgatással behelyeztük egy ketrecbe. A cica annak ellenére hogy fájdalmai voltak, kedves volt és dorombolós. Enni is evett szépen, úgyhogy nagyon bizakodtunk. A valaha hófehér, most némi szürkés árnyalatban pompázó fiatal, ivaros kandúr a Hipó nevet kapta. Őt egy forgalmas út mellett találták előző este, a megmentői háza előtt érte a baleset. Estére elszállásolták és amint tudták, állatorvoshoz szállították. Hálásak vagyunk, hogy nem hagyták magára.
 
 
Hipó (lábán Betadine)
 
 
Budapestről érkeztek látogatók Zsenihez. Fotó alapján ő volt a kiválasztott, de itt összetalálkoztak Bandival és a pár férfi tagja azonnal szerelembe esett. Már meglévő cicájuk mellé választottak társat, vagyis azt hitték, könnyű lesz a választás, nem kalkulálták be azt, hogy Bandi képbe kerül. Egy nagy doboznyi adománnyal kedveskedtek védenceinknek, volt ott játék, fekhely és elemózsia is. Köszönjük! Zseni egy csipogó egeret tulajdonított el magának, látogatóit elszórakoztatta, viszont Bandi töretlenül sertepertélt körülöttük, a végeredmény az lett, hogy alszanak rá párat, mielőtt megszületik a döntés.
 
 
Bandi, férfiszívek elrablója
 
 
Közben kollégánk megjárta az utat Makóra és vissza. Elszomorító hírekkel tért vissza, Hipót el kellett altatni. A röntgen komolyabb problémára derített fényt a nyílt lábtörésnél, gerince is törött volt, lapockánál összecsúsztak a csigolyák. Hátsó lábai, farka teljesen érzéketlen. Sajnos menthetetlen volt... Elképzelhető, ez volt az első, ugyanakkor végzetes kandúros útja, ami nagyon elszomorító. Nem győzzük szajkózni, kandúrok esetében is mennyire fontos az ivartalanítás, sokan még mindig fogyóeszközként tekintenek a macskákra, ahelyett hogy költenének rájuk, az egyszeri, rutin beavatkozásra, szereznek másikat, ha az előző eltűnik. Abba nem gondolnak bele, micsoda kínokat él át épp szerencsétlen, küzd az életéért, megvívja a maga csatáit, míg a ház népe biccent egyet, "no, az a fránya macska is elment csavarogni", és nyugodtan hajtja álomra a fejét... De nem akarok nagyon elkalandozni, nagyon sajnálatos, hogy Hipóval ilyen körülmények között kellett találkozni és a találkozó ilyen rövidre sikeredett.
 
 
Hipó egyik röntgen felvétele
 
 
Cirom egyre oldottabb. Izgatottan vár minket, ha mozgást érzékel, simogatást is tűri, mondhatni igényli is. Már egyre többet köröz a lábunk körül és megvillogtatja bájos hangját is, ha közölni szeretne velünk valamit. 
 
 
Cirom lelkesen várja a reggelijét
 
 
Nagy mennyiségű adomány érkezett a Zooplus jóvoltából. Hálásan köszönjük!
 
 
Adomány
 
 
Csütörtökön Pamut kapott egyedül kombinált oltást, emellett megnézte orvosunk a lábacskáját is. Alakul.
Nózihoz látogatók érkeztek. Egy fiatal pár jött ismerkedni a mi káosz királyfinkkal. Minden fő ismérvet elmondtunk róla, hogy mindig és mindenhol ott van, tesz-vesz és hiperaktív, valamint hatalmas arca és egója van. Ennek ellenére Nózi hozta a behízelkedős formáját, mert olyan is van neki és bevackolta magát leendő gazdija ölébe és dorombolva, simogatások közepette elszenderedett. Lerakni sem volt egyszerű, mert azonnal csimpaszkodott vissza, úgyhogy a lakótársai nagy örömére bizton állíthatjuk, hogy Nózi gazdijelöltes!
 
 
Nózi akcióban
 
 
Hétvégén Odinnál is jártak, leendő gazdija izgatottan várta a látogatást. Fotói alapján már régen beleszeretett, viszont most ért meg a gondolat, hogy számára nem élet az élet Odin nélkül. A személyes találkozó hozta a várt pillangókat a szívében, kölcsönös volt a szimpátia. Már csak egy hét választja el őket a boldog együttéléstől, addig gazdija befejezi a költözést új otthonukba.
 
 
Odin: "Hogy én?"
 
 
Vasárnap egy süldő, fekete nősténycica érkezett, aki nem nagy kreativitás mellett a Ficam nevet kapta. Őt a Kossuth Lajos sgt.-on találta a beszállítója és nem tudott elmenni a barátságos, bicegős cica mellett. Állatorvosunknál is jártak, hátsó lába korábbi sérülés miatt kificamodott. Pár napig megtalálója gondoskodott róla, most viszont üresedett hely számára, ezért tudtuk fogadni. 
 
 
Ficam
 
 
Előre időpontot egyeztettünk Ficam műtétjére, úgyhogy a hét elején már sor is került rá. Amellett hogy a FIV/Felv teszt eredménye negatív lett, a műtét is jól sikerült. Szakszavakkal élve, bal oldali mediális patella ficama volt, az ízületi tokot is összefogták, valamint egy műanyag szalagot helyeztek be a teljes helyreállítás érdekében. Kíváncsian várjuk az eredményt, de szemre láthatóan jobban néz ki a hátulja, még így laikus szemmel is. 
 
 
Ficam műtét után
 
 
Útitársai is akadtak, Eperke, ki az éves fogkőeltávolításon járt, valamint Dönci, aki szintén hasonló okból járta meg a rendelőt. Neki viszont hat fogát is ki kellett húzni, úgyhogy reméljük ez nagyban segíti a könnyebb étkezését.
 
 
Dönci
 
 
Ahogy visszatértek, Ficam még igen kómás állapotban volt. Mielőtt visszakerült volna ketrecébe, a napközben szabadlábon lévő Pamut odakocogott és engedélyünkkel megnézhette Ficamot. Odahajolt és kettőt gyorsan rányalt a feje búbjára. Elolvadtunk...
Másnap megérkeztek Eperkéért, aki makulátlan mosolyával várta gazdijait. Rajongásuk továbbra is töretlen, gyors elköszöntünk egymástól, hogy minél hamarabb tudjanak találkozni rég nem látott társával, Kendével. Gazdijai újfent adománnyal kedveskedtek lakóinknak, köszönjük!
Hamarosan elérkeztünk a csütörtökhöz. Éves ismétlő kombinált oltást kapott Sziporka és Félix, valamint első oltásukat Mokka és Cirom. Veszettség elleni szurit Bandi kapott, így teljes egészségben készen áll a gazdisodásra. Korábbi látogatók, kik vacilláltak közte és Zseni között visszatelefonáltak, hogy Bandi mellett tették le a voksukat, hisz nem tudnak elvonatkoztatni a találkozás okozta hirtelen fellángolástól.
 
 
Bandi gazdisodásig leköti magát
 
 
Hétvégén látogatók érkeztek Pestről, akik többször is jártak nálunk, hogy körbeszeretgessék a cicákat, játsszanak velük. Most is, mint mindig, nagyon figyelmesek voltak és tápadománnyal érkeztek, nagyon szépen köszönjük!
Vasárnapra gazdija befejezte a költözést, előkészítette a terepet, hogy Odinnak megkezdjék a közös életüket. A hordozóba egyedül bevonult, hisz ő is érezte, ez érte, miatta van.
 
 
Méltóságos Odin utoljára szétnézett a menhelyen
 
 
Önkénteseink, Alexa és Máté töltötték szabad idejüket a menhelyen és jó szokásukhoz híven, simogatták, játszottak cicáinkkal. Köszönjük nekik!
Három fős macskatársaságot vártunk a hétvégére, akik egyelőre nem érkeztek meg. Ennek fényében 29 bársonytalpúval köszönjük szíves figyelmüket! Nem utolsó sorban minden kedves Hölgy olvasónknak ezzel a cuki fotóval kívánunk nagyon boldog Nőnapot!
 
Sanyi és Félix
 
 
 
Reni

Hozzászólások