Macskalandok 2019. dec. 23. - 2020. jan. 5.

Cicás blog | 2020. január 12.

A Karácsonyi előkészületek fényében minden nagyon jól indult. Korábbi védencünk Zselyke gazdija is több doboznyi konzerv adománnyal érkezett, ami az immunbeteg cicáink kedvence. E mellé még sok-sok simogatást is kaptak cicáink, mindenki igény szerint fürdőzhetett a figyelem középpontjában. N

agyon hálásak vagyunk érte, hogy egy év eltelte után is szívén viseli a menhelyi cicák életét és ily mértékű szeretettel fordul feléjük.

A válogatás nagymestere, Tenki 

Emellett újabb meglepetés ért minket, Karácsonyi csodaként könyveltük el a dolgot. Majd egy hónapos duzzogás és utálkozás után Cilike dorombolni és érdeklődni kezdett. Eddig ki sem dugta az orrát a ketrecéből, csak fújt és csapkodott minden takarítás alkalmával, most viszont ott ült az ajtóban, hízelkedett és hagyta magát megsimogatni. Megtört a jég! Még nem merek elkiabálni semmit, de úgy tűnik egyre inkább el tudjuk mélyíteni vele a kapcsolatunkat. Amióta nem mérges, azóta sokkal szebb is lett, a tekintete tiszta és érdeklődő, mintha fiatalodott volna pár évet. És most volt lehetőségünk megcsodálni, hogy fehér bojtocska van a farka végén.

Cilike érkezik

Majd ahogy haladtunk előre a napokkal és mindenkit átjárt a szeretet ünnepe, egy szempillantás alatt minden megváltozott. Kollégáim csütörtökön munkába érve egy dobozra lettek figyelmesek a menhely kapujában. Azt hitték tárgyi adomány, de ahogy közelről megnézték, egy üres doboz, rajta a felirat "1 fiatal macska", borítékban a szokásos 3000 Ft. Viszont a doboz üres. Pont ezen a hajnalon esett a hó is, de ha nem is esett volna, a nyirkos időnek, a papírdoboznak és a bepánikolt cicának köszönhetően ki tudott szökni a dobozból.

Kis idő múlva megtalálták a szerencsétlen cicus holttestét a nagy udvarban, mivel azt sem tudta hová menekül, a nagy kutyák lakrésze felé iramodott. Vesztére...

Döbbenetes tragédia, ez a cica valahol vígan élhetett volna, ha az emberi felelőtlenség nem lenne határtalan. Már nagyon sok esetben hozott ki cicát az illető dobozban, a többség szerencsésen megúszta és bekerült, volt aki megszökött és soha többet nem láttuk, vagy akit sikerült becsapdázni. Neki nem sikerült és őszintén nagyon sajnáljuk cicus, fiatal életed nem ilyen drámai körülmények között kellett volna véget érnie.

A dobozon lévő lyuk, amin kifért

Hétvégén nagy volt a jövés menés a cicák lakosztályában. Sziporka volt gazdijai tettek látogatást nálunk és sok finomsággal, simivel kedveskedtek cicáinknak. Nagyon szépen köszönjük nekik!

Sziporka

Pannika felköltözött a nagyszobába, aki azonnal bepréselte habtestét a fonott hordozóba, az lett a kinevezett új kuckója. A többiekre ügyet sem vetett, ugyanígy a többieknek sem volt lehetősége őt jobban szemrevételezni. Azért annyira nem illetődött meg, hogy ebéd időben visszafogja magát, ugyanolyan jóízűen lakmározott, mint eddig mindig. 

Pannika

Egy fiatal nő látogatott ki párjával, ők Radameszhez jöttek, de belebotlottak Tiarába. Szinte szó szerint lehet érteni, mert Tiara azonnal eldobta magát előttük, cukiskodott, majd játszottak egy nagyot. Levette őket a lábukról. Már csak az utolsó oltása várat magára, hogy a sznob cicánk gazdisodhasson.

Tiara

Újabb fekete-fehér bucifejűvel bővült a csapatunk. Ő Cilu néven jött be, de átneveztük Milónak. A kandúrt egy családi ház előtt tették ki, ahol már több cica és kutyus is él. Ennek ellenére nem tudták figyelmen kívül hagyni, ezért befogadták, míg sorra nem került várólistán. Egy tüneményes jellem, akit ez a változás sem tudott kizökkenteni.

Miló

Molly átköltözött Lucához a felkészítő szobába. Az ő helyét elő kellett készíteni újabb jövevények fogadására. Luca nem az a barátkozós cica, de Molly nem is erőltette a dolgot, keresett magának egy ágyikót és onnan szemlélődött.

Molly

Meg is érkeztek a lakók. Ők Míra és Maszat, testvérek. Korábban egy irodaház udvarában etették őket, majd egy cicaszerető nő megsajnálta és felkarolta őket. Hazavitte és gondoskodott róluk, míg be nem kerültek. Míra karakán egyéniség, kinek szeretetét ki kell érdemelni, ugyanakkor Maszat már attól dorombol, ha valaki ránéz. Két ellentétes pólus, de tökéletesen kiegészítik egymást. Emellett gyönyörűek is. 

Míra és Maszat

Nem rég gazdisodott Bencus gazdija halmozta el minden földi jóval a cicáinkat. Nagyon szépen köszönjük!

Szintén korábbi védencünk, Spárga gazdijai tettek látogatást és adománnyal kedveskedtek védenceinkek. Sok-sok fotót mutattak gyönyörűséges cicalányról, aki a szülők elmondása alapján olyan mély kapcsolatot ápol kisfiukkal, hogy elképzelni sem tudtak volna csodálatosabbat. Nagyon szépen köszönünk nekik mindent!

Fiatal pár cicanézőbe érkezett. Pannikához jöttek, de aztán összetalálkozott a tekintetük Jankával. Kölcsönös szerelem volt első látásra mindhármuk részéről. Janka nem az a tipikus ölben maradós cica, de most szétfolyt leendő gazdija karjaiban, úgyhogy a végső döntés hamar megszületett.

Janka leendő gazdijával

Közben új évet kezdtünk. Mint mindig, most is pozitívan, új lendülettel, teli reményekkel és bizakodva vágtunk neki. Ám újév másnapján érkezett a hívás, ami csírájában fojtotta el a lelkesedésünket. Cirom cica régi/új gazdija telefonált, hogy a cica cuki, meg minden rendben vele, de a fiú otthon töltötte az ünnepeket, újra kijött az allergiája, így Ciromnak másodjára is mennie kell.

Ez egy olyan szituáció, mikor nem találjuk a szavakat. Mikor valaki úgy dobálózik egy érző lélekkel, mint egy használati cikkel... Már nem csodáljuk Cirom érzelmileg miért labilis. Mivel akkor épp állatorvosunkat vártuk, kinek pontos érkezését nem tudjuk előre, ezért lebeszéltük, hogy pénteken mihamarabb hozzák vissza őt. Ez mélységesen megrendített minket, egy év alatt másodjára mondanak le róla ugyanazok, kikben a cica maximálisan megbízott...

Közben kiért állatorvosunk, akinek volt bőven dolga a cicák részén is. Veszettség elleni oltást kapott Bársonyka, Pannika és Tiara, kombinált oltást Málna, Pöszmet, Gombóc, Leó, Jakab, Zetor, Zigfrid és Zenubia.


Málna átköltözött Mollyhoz és Lucához, mivel ő már beérkezése előtt átesett a FIV/FeLV szűrésen. 

Málna a fotelben

Valamint reggel megérkezett Cirom. Nem érti megint mi történik, teljesen össze van zavarodva, amit teljesen meg is értünk. Hisszük, hogy 3 a magyar igazság, legközelebb rátalál a tökéletes gazdi, aki nem riad meg az első adandó problémánál és a kis hercegnő teljes tagú családtagként tud élni nyugalomban, szeretetben.

Cirom nem érti mi történik

Egy pár telefonos egyeztetés után Zigfriddel és Zenubiával jött ismerkedni. Ez a lehető legjobb döntés, hisz a két félősebb tesó mindig együtt vonul vissza, vagy egymást erősítik éppen, ahogy a helyzet megkívánja. Zetor teljesen jól feltalálja magát egyedül, meg ő a legközvetlenebb is közülük, de most nem róla van szó, hanem tesóiról. A pár sok időt töltött a cicákkal és Zenubia elég hamar nyitni kezdett feléjük. Zigi azért még tartózkodott, de családi környezetben hamar meg fogja mutatni bújós énjét is, ahogy mi ismerjük ők. Hátra van még egy oltásuk, és körülbelül ugyanabban az időben fognak másik lakásba költözni, ahol a tesókkal együtt megkezdhetik az új, közös életüket.

Zenubia

 
Fiatal nő tett látogatást, hogy a fiatal cicáink közül válasszon kis kedvencet. Ám a sors furcsa fintora most is közbelépett, a fiatal cicák helyett Bársonyka teljes mellbedobással bevetette magát és elvarázsolta a lányt. Igazából csak hozta a szokásos formáját, de aki találkozott már vele tudja, hogy egy bajszos angyalka. Úgyhogy az örök kölyök méretű és jellemű, tizenéves Bársonykánk hamarosan családba költözik.

Bársonyka

 
2019-ben összesen 80 cica fogadását tudtuk biztosítani. Ebből 69 cica gazdisodott, aminek nagyon-nagyon örülünk. Sajnos 16 cicát elveszítettünk, el kellett engednünk őket. Több immunbeteg cicánk is itt hagyott minket, és a rettegett FIP, azaz a fertőző hashártyagyulladás is követelt áldozatokat. Mindannyiuk hiánya fájó emlék...

Szép kerek 30-as létszámmal kezdtük meg az új évet. A gondozók és cicáink nevében is hálásan köszönjük eddigi figyelmüket és tartsanak velünk az új esztendőben is. Kívánunk erőben, egészségben, szeretetben és dorombolásban gazdag új évet Mindenkinek!

Reni

Hozzászólások