Köszönjük az állatorvosaink munkáját

2020. február 23.
Állatorvosi beavatkozások

Alapítványunk teljes egészében elhatárolódik a MÁOSZ 2020. január 28-i közleményében foglaltaktól azzal együtt, hogy azt érdemben, a részletek ismeretének hiánya miatt kritizálni sem kívánja, csak az aktív állatmentésben töltött 18 évnyi saját tapasztalatai alapján nyilatkozza a következőket:

Az elmúlt 18 évben A Tappancs a helyi állatorvosok áldozatkész hozzájárulása nélkül töredékében sem tudott volna megfelelni, az állatokat menteni. A sérült, balesetes, vagy időskori betegségekben szenvedő állataink gyógyításában, az egészségesek ivartalanításában mindig maximális segítséget kaptunk, időt, pénzt, energiát nem kímélve álltak helyt az állatorvosok. Mindezen erőfeszítéseket ezúton is hálásan köszönjük, és büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk velük. Reméljük, hogy ez a jó együttműködés a továbbiakban is töreltenül megvalósulhat.

Az állataink gyúgyulása egyrészt a dolgozóink és önkénteseink odaadó ápolása, másrészt az állatorvosok szakértelmének köszönhető (mely szakértelmet soha nem kérdőjeleztünk meg, mert soha nem kerültünk olyan helyzetbe, ahol ez akár csak fel is merülhetett volna).

Állatorvosaink állatszeretőek, számukra ugyanolyan fontos a mentett, menhelyi kutyák segítése, mint bármelyik állatvédőnek, állatbarátnak.

Alapítányunk a MÁTSz (Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség) tagja, amely ernyőszervezet tagságát több mint 50 - engedéllyel működő állatmenhelyet fenntartó, és nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező - állatvédő szervezet alkotja.
Teljes egészében elfogadjuk, és egyetértünk a MÁTSz állásfoglalásával, mely szerint mind a MÁTSZ, mind alapítványunk elhatárolódik a MÁOSZ közleményétől.

MÁTSz közlemény
MÁOSZ közlemény
Állatorvosaink, akikre büszkék vagyunk!

 

Hozzászólások