Hajléktalanok kutyáinak évi oltása

2018. november 14.

Legelőször 2008-ban térképeztük fel a Szeged városban élő hajléktalanok kutyáit, macskáit. A következő évtől a számukra megfizethetetlen állat-egészségügyi ellátást (ivartalanítást), illetve a kötelező és ajánlott védőoltásokat, parazitamentesítést biztosítjuk állataiknak, valamint a gazdák segítségével igyekszünk életüket kényelmesebbé tenni. Mivel sok hajléktalan egyetlen igazi társa az állata, fontosnak tartjuk segíteni nekik.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival közreműködve a hajléktalan rászorulók kutyáit már 10. alkalommal, különböző helyszíneken védőoltásokkal láttattuk el.

Az év során több alkalommal fogadtunk be a hajléktalanoknál élő kutyát a (volt) gazda vagy az őt ellátó szolgálat kérésére. Tartós kórházi ápolás vagy hajléktalan szállóra költözés, esetleg elhalálozás volt az ilyen leggyakoribb ok. Ezért a tavalyi csapatból (42 kutya) 33 kutya volt most fellelhető. Néhányukat a gazdák elajándékoztak, néhányuk elcsatangolt. Tudjuk, nem ideális helyen élnek a hajléktalanoknál a kutyák, de egyrészt ezeket az embereket nem szeretnénk megfosztani négylábú társaiktól, másrészt hely sem lenne számukra, ahogy sok más, sokkal nagyobb bajban lévő kutyáknak is csak nehezen.

Tehát ebben az évben az átlagosnál kevesebb kutya ellátására kerülhetett sor. Idén 2 nap alatt 38 kutya kapott védőoltást, féreghajtót, ebből 5 új kutya volt, ők mikrochipet is kaptak, mert "előző életükben" előző gazdáiktól nem kaptak azt sem. Valamint 25 cicának adtunk féreghajtót.

Köszönjük szépen a Máltai Szeretetszolgálat szegedi munkatársainak az évről-évre történő töretlen, lelkes közreműködését, valamint, de nem utolsó sorban dr. Bárkányi Pál állatorvosnak, hogy a lehető leglehetetlenebb helyekre is követte csapatunkat, és idén is beadta a szükséges védőoltásokat.

Támogatóink jóvoltában ezek az állatok az elkövetkezendő években is számíthatnak ránk!

Hozzászólások