Első, hátsó Négyesből Nyócker

2018. február 20.

2017-ben a Földművelésügyi Minisztérium által első alkalommal kiírt állatmenhely korszerűsítése pályázaton 5.000.000 Ft-ot nyertünk a Tappancstanya "első- és hátsó négyes" kennelsor korszerűsítésére.

A hírnek nagyon örültünk, de ugyanekkor hatalmas terhet is rótt alapítványunkra, mert a megvalósítás teljes költsége több mint 11 millió forint volt. Ezt a hiányzó összeget az adó 1%-ból és a támogatók menhelyre szánt adományaiból fedeztük nagyon nagyon nehezen. 

Egy képes beszámolóval mutatjuk be a munkafolyamatokat. Az elavult, felvizesedett, rozsdás, ütött-kopott, ezerszer javítgatott kennelekből egy csodaszép és biztonságos kennelsort, kényelmes futtatóudvart és korszerű zárt rendszerű szennyvízkezelő rendszert varázsoltunk. Köszönjük a pályázati lehetőséget és hálásak vagyunk a támogatóink összefogásáért!

Ilyen volt 2017 év végén a 2003-ban már használtan megvásárolt, és 15 évig intenzíven használt első- és hátsó Négyes. A képeken nem nagyon látszódik a rozsda, a rengeteg hegesztés nyoma, a toldozgatott hullámpala, a kiszáríthatatlanul vizes fal...

Az első Négyes (az előkészítő udvar felé néző négyes) kennelsor
A hátsó Négyes (a csatornapart felé néző) kennelsor

A bontás

Hátsó négyes: a vasszerkezet már hiányzik, csak a felvizesedett falú zárt kennelek állnak.
A felvert régi beton. Viszonyítási balra az orvosi szoba, elöl pedig a raklapokkal védett kis facsemete.

A tereprendezés

Tereprendezés. Viszonyítási pont hátul a kék raktárkonténer.
Tereprendezés után. Viszonyítási pont balra az orvosi szoba, elöl a raklapokkal védett facsemete.

Az újjáépítés

Alapozás és a szennyvízakna lerakása.
Készülnek a belső kennelek.
Magasodnak a falak, elöl alakul a külső kifutó helye.
Hogy ebből meg mi lesz...?
Már kezd hasonlítani arra, ami a vágyunk.
Kulcsátadás.
Megindult a birtokbavétel.

Összefoglalás:

Ilyen volt és ilyen lett

És hogy miért is Nyócker? A legtöbb kutyakennelünk elég viharvert, alig vártuk, hogy elkészüljön ez az új, és a szökős, kerítésmászós, ugrálós kutyáknak "betonbiztos" helyet tudjunk biztosítani. Tehát a menhelyi nehézfiúk vették birtokba legelőször az új lakhelyeket. Hát ezért vált gyorsan a menhely "hírhedt" részlegévé, és már nem nevezhettük négyeseknek sem, mert  mégiscsak egy nyolcas kennelsor. Nyolcas, pont mint a budapesti 8. kerület, a "Nyócker"...

Minden menhelyi fejlesztést úgy próbáljuk megvalósítani, hogy az hosszú évtizedekig szolgálják a mentett állatok jólétét. Bízunk abban, hogy ez a kennelsor is több ezer befogadott kutya új életének a kezdete lesz!

Címkék

Hozzászólások