Árkád gazdikereső 2017.

2017. augusztus 11.

Már ötödik éve kerül megrendezésre a Tappancs Állatvédő Alapítvány és az Árkád Szeged közös programja, a Gazdit keresünk. A bevásárlóközpont a rendezvény ideje alatt megnyitja kapuit a menhelyi kutyák és cicák előtt, bízva abban, hogy minél több kis árva otthonra talál.

Idén is óriási népszerűségnek örvendtek a kisállatok, és rengetegen érdeklődtek az örökbefogadásról. A kiránduló cicák Nola és Nala, az utazó kutyák pedig Obi és Olivér.

Nola és Nala
Obi és Olivér

A kivitt 4 állatból hármukat már a helyszínen lefoglalták, és az átlagosnál jóval többen mentek a ki azon a héten a menhelyre örökbefogadási céllal.

Nagyon hálásak vagyunk hogy minden évben lehetőséget kapunk, hogy népszerűsítsük a Tappancs jelmondatát: "Ha örökbefogadsz, két életet is megmentsz: az egyik, akit haza viszel, a másik, aki a menhelyen a helyére kerülhet!"

Minden évben meghívott vendégekkel színesítjük a programot, nem történt ez másként idén sem: pénteken Engi Emese, gyönyörű komondora és két pulija volt a vendégünk. Emese beszélt erről a két magyar fajtáról, és az előadása után a gyerekek meg is simogathatták őket, ami óriási élmény volt számukra.

Szombaton Gácsi Mária, habilitációs kutyatréner tartott egy interaktív bemutatót a terápiás kutyákkal, majd a Csibész kutyaiskola töltötte meg az Árkád -1-es szintjét.

Gácsi Mária bemutató közben
Csibész kutyasuli bemutató csoportja

Vasárnap pedig Wágner Peti és Mendy tartott egy szuper trükkbemutatót. Ilyenkor aki nem tudja, hogy milyen rendezvény van, igencsak elcsodálkozik, hogy mit keres egy bevásárlóközpontban ennyi kutya :)  Nem titkolt célunk egyébként, hogy a kutyatartási kultúrán is változtassunk, és közelebb hozzuk a kutyás és nem kutyás tábort is az ilyen, és ehhez hasonló rendezvényekkel.

Nagyon sok önkéntes segítette a munkákat idén is, amiért nagyon hálásak vagyunk. Találkozunk 2018-ban is!

Hozzászólások