A húsvéti nyúl nem játék

2019. április 3.
törpenyúl

A húsvét közeledtével sok gyermeknek eszébe jut, hogy mennyire aranyosak a nyuszik, ő is szeretne egyet. Vagy sokszor a nagyszülők kapnak az alkalmon, és a piacon olcsón árult élő nyulat gyorsan megveszik, mondván, mennyire fog örülni a kisunoka. Természetesen mindkettő érthető is, hiszen a nyulak valóban kedves szőrmókok, és a gyerekek nagy része biztosan örül, ha kap egyet ajándékba.

Azonban azt javasoljuk, hogy senki ne vegyen hirtelen elhatározásból se húsvéti nyuszit, se egyéb házikedvencet!

Hiszen minden állat tartása felelősséggel jár: napi szinten gondoskodni kell róluk, etetni, itatni, időnként állatorvoshoz vinni őket, ha cicáról, kutyáról van szó, akkor szőrüket ápolni, és még sok egyéb feladat adódik. Egyetlen élő állat sem olyan, mint a plüssjátékok. Mindegyik érző élőlény, akiket nem lehet félretenni, ha nincs rájuk idő, pénz vagy energia. Jó tudni, hogy egy nyuszi akár 6-10 évet is élhet, tehát ha megvesszük, ennyi időn keresztül gondoskodnunk kell róla.

Éppen ezért az élő állat vásárlását előre át kell gondolni, és csak megfontoltan szabad dönteni! Ha van rá kedvünk, időnk, lehetőségünk, és komolyan gondoljuk, hogy élete végéig gondoskodunk egy kis élőlényről, akkor szabad a pálya. Minden egyéb esetben azonban inkább maradjunk a csokinyuszinál, a plüss csibénél, esetleg a szomszéd cica vagy kutya simogatásánál.
 

Címkék

Hozzászólások