3 jótanács tűzijáték idejére

2017. augusztus 15.

Közeleg a tűzijáték/petárdázás ideje. Sok éves tapasztalat mutatja, hogy minden tűzijáték után megnő az elveszett kutyák száma. A tűzijáték zajától megijedt állatok jelentős része soha nem kerül haza: elüti őket egy autó, befogják valahol, vagy egyszerűen csak nem találnak haza. Tegyünk ez ellen! Az alábbi pontok betartásával elkerülhető, vagy legalább csökkenthető a baj.

  • Ne a tűzijáték ideje alatt vigyük sétálni a kutyát. És soha ne vigyük kutyánkat a tűzijáték helyszínére!
  • A kutyán legyen nyakörv, azon pedig biléta a gazdi telefonszámával. Ez akkor is fontos, ha be van zárva a kertbe a kutya. Sajnos tűzijáték idején nagyon sok állat szökik meg a kertekből is. Ha visel bilétát, legalább könnyebben hazajuttatható lesz a kutyus.
  • Ha megoldható, ne is hagyjuk kint a kertben kutyánkat az esemény alatt, inkább engedjük be zárt helyre.

Ha a kutya mégis elveszett, induljunk keresésére! Az eltűnést pedig jelentsük azonnal a környékbeli állatvédő szervezeteknek (Szegeden a Tappancs Állatvédő Alapítvány: info [at] tappancs.szeged.hu, 70/380-9922), és hirdessük, ahol csak tudjuk, pl. internetes fórumokon, rádióban, közösségi oldalakon, újságban. További szegedi keresési lehetőségek: elveszett a kutyám vagy a cicám

Hozzászólások