Málna és Piskóta

Gazdi: Karcsi és Kata | 2017. február 15.

Sziasztoook!

Küldtem Nektek egy képet Málnáról (Fürge), ahogy meghitten heverészik Piskótával (Jampec).

Nagyon jól kijönnek, állandóan játszanak, ilyenkor csak keveset vannak kiengedve, bár nem is nagyon vágynak a hidegbe. Pedig mindkettőnek jó nagy a bundája. Nyáron kétszer le vannak nyírva, hogy komfortosabban érezzék magukat.

Már nagyon kellett ez a kislány Piskóta mellé. Mindenki nagyon szereti, bár ő az idegenekkel még bizalmatlan, ami így helyes.

Fantasztikus kutyák, nagyon szeretjük mindkettőt, köszönjük szépen Nektek Őket.

Sziasztok! Málna, Piskóta, Karcsi, Kata.

Előzmények

Málna (menhelyen Fürge) előélete:

2014.06.: Fürge is megkapta nyári ruháját. Amióta menhelyünk lakója, már szépen megbékélt sorsával. Megszokta a gondozókat a látogatókat és mára már idegen emberekkel is barátkozik, sőt hízelkedve engedi magát simogatni. Tapasztalt kutyásoknak ajánljuk, mert könnyen megijed a hirtelen mozdulatoktól, illetve nagy mozgásigénye van.

2014.03.: Szegeden, a panelházak közé táborozott le ez a kedves, szabad lelkű puli lány. Az ott lakók etették, simogatták, de megfogni senkinek sem engedte magát. A nyakán lévő, elég rossz állapotú nyakörv bizonyítja, hogy valaha ő is gazdás kutya volt. Rossz élményei hatására azonban, sajnos nagyon nehéz volt a befogása, mert a nyakörvét sehogy sem engedte megfogni. De szakértő kollégáinknak végül is sikerült, és ma már biztonságban van a menhelyünkön. Fürge Facebook albuma.

Piskóta (menhelyen Jampec) előélete:

2012.11.: Jampec testvéreivel a Tappancs tanya melletti lakatlan tanyán kötöttek ki, ott eresztette valaki szélnek őket. Rendkívül lerobbant állapotban találtuk meg őket, férgesek és eléggé kiszáradtak voltak, kilátszottak a bordáik.

 

Gazdi
Karcsi és Kata

Hozzászólások