Kutyamesék 2021. júl. 19-25.

Kutyás blog | 2021. augusztus 4.

Nehéz, változatos héten vagyunk túl, most is sok tanulsággal a hátunk mögött. Ez alkalommal nem is emelek ki egyetlen történetet, mert talán úgy kap az ember igazi képet az életünkről, ha teljes egészében átadja magát a heti blogomnak.

Hétfő
Egy igen dekoratív, és nem mellesleg nagyon kedves kutyát találtak a napokban Sziksósfürdőn. Chipet természetesen ellenőriztek, de nem volt benne. A megtalálók hirdették őt, keresték a gazdit, de senki nem jelentkezett. Nagyon hezitáltak, hogy megtartják, de felelősségteljesen nem tudták volna vállalni, így segítséget kértek. Egy alig pár napja talált kutya, és mégis annyira hozzánőtt a megtalálói szívéhez, hogy patakokban hullottak a könnyeik miatta. A tündéri hófehér kutya a Pamacs nevet kapta. Biztos vagyok benne, hogy neki csak az oltási programot kell kivárnia, és már mehet is gazdihoz.

Pamacs


Ellátó állatorvosunkhoz, dr. Farkas Attilához vittük a vasárnap beérkező Nokit. Ő az a kiskutya, akit nyolc társával együtt pár naposan egy táposzsákba kötve találtak, és önkéntesünk nevelgette eddig, Sajnos társai nem élték túl a zsákba kötés borzalmait.
Noki viszont igen, és eddig szépen cseperedett, de amikor megérkezett, rögtön kiszúrtuk, hogy kicsit furcsa. Szembetűnő fejremegése és némiképp koordinálatlan mozgása miatt ma megvizsgáltattuk. Úgy tűnik, hogy idegrendszeri gondjai vannak, amit később akár ki is nőhet, de egyelőre nincs túl sok teendő vele. Azért további vizsgálatokat is fogunk kérni.

Kedd
Reggel önkéntesünk, Viki érkezett egy kutyussal, aki eddig ideiglenes befogadónál volt. Dotti egy jellegzetes külsejű, de igen kedves teremtés, aki Tápén többször kóborolt. Természetesen neki sem volt mikrochipje.

Dotti


Amennyire tegnap megsiratták Pamacsot azok ez emberek, akik pusztán segítséget nyújtottak neki, addig ma az ellenkezőjére is akadt ékes példa.
Állatorvosunk kérte a segítségünket, mert egy fiatal tacskóhoz akarták kihívni, hogy kioltsa az életét, agresszió miatt. Az állatorvosunk ezt megtagadta,de azért mindenki tudja. hogy ha a gazda ilyesmit határoz el, akkor az nem életbiztosítás egy kutyának sem. Sajnos sok ember pár deci italért, vagy bármi másért mindenféle ocsmányságot képes elkövetni.
Úgyhogy most érkezzen Morzsa gyomorforgató története. Gazdái azért adták le, mert az állatorvos nem volt hajlandó elaltatni a fiatal, agresszióproblémás kutyát. Állítólag a család több tagját is megharapta már, a kedves hölgy gazdáját egyszer például papucson harapta...
A megátalkodott tacskó egyébként az unokára is többször rámordult, és most, hogy érkezik a kisunoka is, már nagyon féltik őket. Azt is megtudtuk, hogy Morzsa többé-kevésbé hallgat a nevére, valamint azt is, hogy gazdái véleménye szerint nagyon neveletlen! Na itt azért elszakadt a cérna, és megkérdeztük, hogy kinek a hibája?!
Ekkor bevallották, hogy igen, picit többet is foglalkozhattak vele. 
Mellesleg Morzsát belerakták egy szállítóketrecbe, és szépen utánfutón szállították ki a menhelyre...
Az, hogy egy könnycseppet nem ejtettek a saját kutyájukért, aki évekig volt a társuk, már meg sem lep. De szinte hallani lehetett ahogy a mázsás kő leesik a vállukról, hogy ez a "probléma" is megoldódott. 

A neveletlen Morzsa


Szerda
A szokásos havi szívféregkezelésnek estünk neki a mai napon. Ezt leírni egy mondat, viszont a menhelyen élő összes kutyának beadni a gyógyszert, és figyelni, hogy valóban megeszi-e a falatot és a gyógyszert is, már meglehetősen időigényes. Ez szúnyogszezonban havi szinten nem kevés elfoglaltságot jelent a gondozóinknak.

Ciklon a falatjával


Csütörtök
Menhelyi ellátó állatorvosunkat vártuk a szokásos heti kutyaoltásra. Most 
10 veszettség elleni oltás, 3 kombinált oltás, 2 veszettségi-kombinált oltást, 2 mikrochipet osztott ki. 
Délután Lili udvart takarított, addig Kapus és két kis barátja, Nena és Nelly szabad programot csináltak maguknak. Lilit molesztálták, hogy dobálja nekik a labdát lombseprűzés közben, amikor pedig Kapus kellőképpen elfáradt, akkor labdával a szájában lubickolt egyet. Így azért könnyen telik az idő.
A félreértések elkerülése érdekében megjegyezném, hogy minden kennel váltásban ki van engedve az udvarra, ahol ugyanígy játszhatnak, labdázhatnak, fürödhetnek!

Kapusék játék után pihennek


Péntek 
Szegény kis Noki, épp hogy megkezdte nálunk a menhelyi életet, máris újabb nehézségek elé néz. Ma délutánra kicsit rosszabb kedvű lett, ráadásul elkezdett hányni is, úgyhogy megannyi gyógyszert kapott, hogy nehogy súlyosbodjon az állapota. 
Ez a változékony időjárás egyébként a kutyákat is kissé nyomottá teszi. Reggel nagyon hűvös van, délután pedig meleg. Még ha nem is tombol a nyár, azért a páratartalom elég magas, így senkinek sincs kedve ugrálni. Mindenki inkább a kellemes ebéd utáni sziesztát választja.

Kedvesék sziesztája


Szombat és Vasárnap
Ez a hétvége sem sikeredett éppen eseménytelenre.
Szatymazról egy komplett kutyacsalád érkezett. Atyakutya és négy kölyök, akik öt hónap körüliek. Persze ők megpróbálták megoldani a helyzetet a maguk módján, hiszen a korábban született tacsi kölyköket is sikerült elajándékozgatni (kérdés milyen helyre). De valahogy ezek a szálkás szőrű, fekete kölykök nem kellettek, pláne nem amikor egyre idősebbek lettek. Aztán ahogy az lenni szokott, az anyakutya, és a picik is keresték a kalandokat, leginkább kerítésen kívül. Így aztán a szomszédokkal is csak fokozódott a konfliktus, így aztán elég tarthatatlanná vált a helyzet. Nem tudom, hogy ha nem fogadnánk be ilyen kutyacsaládokat, akkor ugyan mi lenne a sorsuk. Az öt hónapos kicsik is lassan már mindennek nevezhetőek, csak kölyöknek nem. Lassan ivarérettek is lesznek, így hely szempontjából sem kezelhetjük úgy őket, mint anya és kölykök, akik egy helyen jól elvannak. 
A teljesség igénye nélkül bemutatom az anyakutyát, Melit, és egy gombszemű kölykét. Később a honlapunkon mindannyian megtekinthetőek lesznek. Egyelőre természetesen félnek és be vannak pánikolva mindentől.

Meli 
Mityó az egyedüli fiú


Nokedli gazdija egyenesen Németországból érkezett hozzánk, hogy hazavigye kiválasztott négylábú barátját. Természetesen egy ilyen hosszú út után némi időt szusszantak is nálunk.

Kozmetikusunk, Vanda most nehezített körülmények között dolgozik, ugyanis a nyírógép fejei éppen élezésen vannak, így ollóval varázsol. A héten az igencsak elhanyagolt Ödön kutya szőrét nyírta rövidebbre.Ödön sokkal boldogabb és szebb kutya lett tőle!

Ödön nyári frizurája


Utcán kóborló kutyákból is akadt bőven...

Szombaton egy férfi még éppen itt ért minket munka után. Dorozsmán a körforgalomnál szedte össze a forgalom között tébláboló tacsit, és mivel félt, hogy elütik, hát idehozta. Chipje nem volt, ellenben eléggé be volt pánikolva. Az átadó udvarba kellett becsalogatnunk, mert attól féltünk, hogy valamitől megretten és világgá szalad. Tőlünk az Apacs nevet kapta.

Apacs


Aztán pedig Zsomboról érkezett egy csapat fiatal, akik megfogták azt a két fiatal kutyát, akik már egy hete a templom körül kószálnak és riogatják, támadják az embereket. Mondanom sem kell, hogy chipjük nekik sem volt. Nekik Zsani és Zseni nevet adtuk.

Zsani
Zseni 


Köszönjük a 179 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

Hozzászólások