Kutyamesék 2020. szept. 7-13.

Kutyás blog | 2020. szeptember 15.

Az a szép a menhelyi életben, hogy a látszat ellenére nincs két nap, ami egyforma lenne. Miközben folyamatosan a jövőnk miatt izgulunk, ugyanúgy tesszük a dolgunkat. 

Az adó 1% Önöknek egy döntés, hogy kinek a munkáját, a fennmaradását szeretnék támogatni. Nekünk pedig maga az élet, és egy jelzés is, hogy jó irányba haladunk-e. 

Két éve nagyon meginogtunk, és tavaly sem volt jó évünk. Óriási hibát követtünk el azzal, hogy mentéseinket nem kommunikáltuk a Facebookon, de ezen idén változtattunk.

Noha a vírus miatt aggódtunk, hogy az emberek nem fognak rendelkezni, titkon nagyon reménykedtünk. A sok pozitív visszajelzés bizakodásra adott okot...

Aztán néhány napja megtörtént a csoda! Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyien fogják nekünk felajánlani adójuk 1%-át!
Minden eddiginél magasabb összeg, több mint 32 millió forinttal gazdálkodhatunk. 

Ezzel az összeggel Önök váltották valóra a legnagyobb álmunkat: egy korszerűbb, kényelmesebb, nagyobb autó a mi 20 éves, kis rozoga kocsink helyett, ami már sokszor cserben hagy minket.

Végre kicsit stabilabbnak érezhetjük a menhelyet, a jövőnket, a mentett állataink jövőjét.

Nehéz szavakba önteni mit jelent nekünk mindez. Ha egy szóval kellene jellemezni, akkor azt mondanám, mindent! 

Hogy folytatnunk kell, hogy mellettünk állnak, hogy jó irányba megyünk. 
Most hosszú évek után először nyugodtabban vághatunk neki az évnek. Ez az összeg az eseti és állandó támogatások mellett biztosítja az életünket. Hogy az állataink mindent megkaphassanak. 

Csak ismételni tudom önmagam! Mérhetetlen hálásak és boldogok vagyunk! 

Köszönet mindenkinek!

Hétfő
Ivartalanításra igyekeztünk dr. Tímár Endre rendelőjébe. Most Melani, Koktél, Csipke, Jackie és Talpas volt a soros. Jó hír, hogy a szívféregtesztje mindenkinek negatív lett.

Újfenn segítséget kértek egy szomszédos városban tevékenykedő állatvédők. Eddig is csupa félős kutyát juttattak be, de Hope mindenkit megdöbbentett.
Ideiglenes befogadója állítólag ólban tartotta majdnem egy évig az amputált lábú kutyát, így semmi esélye nem volt a szocializációra. Olyannyira ideges lett a vele történtek miatt, hogy epilepsziás rohamot kapott miután behozták.
Állítólag befogadója egy órán keresztül próbálta betenni a ketrece, hogy tudja szállítani. Nálunk hozzá sem mert már a kutyushoz nyúlni. Sem chipje, sem oltása nincs, annak ellenére hogy szervezettől érkezett, bár elnézve a kutyus állapotát, még túl sok emberi kéz sem érintette. Hogy mennyire tudjuk Hope-ot szocializálni, az még a jövő zenéje...

A rettegő Hope


Kedd
Ma újabb kutya érkezett a menhelyünkre. Zénó gazdái meghaltak, és senki nem akadt a családban, aki tovább tudott volna gondoskodni róla. A szomorú szemű kutyusnak nemcsak a tekintete, de a kedélye sem jó. Egyelőre nagyon tartózkodó.

Zénó gazdái halála miatt került be


Semmi sem viselt meg minket annyira a héten, mint Csoda érkezése. A pár hetes pöttömke kikúszott egy földúton az autó elé. Az autó felvette, és egy nápolyis vödörben a menhelyre szállította a megtaláló. Sajnos a piciny kutya már sokkos állapotban érkezett hozzánk. Megmentésére esély sem volt, nem értünk el vele az állatorvoshoz. Pusztán pillanatok jutottak nekünk együtt, mégis borzasztóan megviselte a csapatot ami történt. Csoda tehát oly gyorsan búcsúzott, ahogy érkezett, de annál nagyobb űrt hagyott maga után.

Csoda


Szerda
Örömhírrel indult a nap, ugyanis Kókuszért érkeztek a gazdik, így ő is családban nevelkedhet mostantól.
Dr. Sebő Ottóhoz igyekeztünk vizsgálatokra, műtétekre.
Harcos nagyon nehezen mozog, neki csontelhalása van, és egy kis csontdarab levált, amit  később operálni fognak.
Naomi lágyéksérv műtéten esett át. 
Liza szívultrahangon járt, szívférgesség miatt, de szívében nem találtak férgeket.
Gurulj pedig ez alkalommal daganat eltávolításra utazott. Korábban vese és májelégtelenséggel kezelték, most pedig kialakult a lábában egy daganat. Hihetetlen, hogy minden eléri...

Indulás az orvoshoz


Csütörtök
Reggel újra dr. Sebő Ottóhoz rohantunk, ugyanis Gurulj leügyeskedte magáról a gallért, és kiszedte magának a varratot, így újra össze kellett varrni. És ha már ott járt, most is kiderült egy újabb probléma, enyhébb szívzöreje is van. Persze igazi tragédiának ő jelenleg azt érzi, hogy egyedül unatkozik a betegszobában...

Gurulj újra megjárta az orvost


Menhelyünk állatorvosa, dr. Farkas Attila is megérkezett a menhelyre. Most 3 veszettségi oltást, 6 kombinált oltást,5 veszettségi-kombináltat, és 6 mikrochipet osztott ki.

Péntek
Újabb örökbefogadásnak örülhettünk, ezúttal Klausz gazdisodott.
Aphrodité pedig különköltözött a kölyköktől, akik most önállóságot tanulnak. Egyelőre úgy tűnik nagyon jól megy nekik: egész nap lekötötték magukat a játékokkal, kötélhúzással.

A kicsik játszanak


Szombat és Vasárnap
Karma kutyánk gazdisodása mellett egy hihetetlen szuper nyílt napot tudhatunk a hátunk mögött. Rengeteg kedves, munkánk iránt érdeklődő ember érkezett hozzánk, és sok-sok adománnyal gazdagodtunk.

Emellett némi keserűség is vegyült a hétvégébe: az időpontra bejelentkezett örökbefogadó jelöltek, akik kutyát szerettek volna, nem jöttek el, nem telefonáltak. Így másoktól veszik el az értékes időt és lehetőséget.
Közülük is kiemelném Jackie érdeklődőjét, aki annak ellenére követelt ki időpontot, hogy jeleztük, Jackie viselkedése korábban a gazdinál kiszámíthatatlan volt, így addig nem adjuk örökbe, amíg teljesen nem ismertük ki. A hölgy már korábban egy gondozónkkal is erőszakoskodott amíg az állatorvosnál várt. Akkor ott egy telefonszámot kapott, hogy miként tud egyeztetni, hogy meglátogassa Jackiet.
Nos, nem sokat teketóriázott, már-már hisztérikusan követelt időpontot, miközben munkatársam mondandója teljesen hidegen hagyta. Természetesen esély mindenkinek jár, mi pedig hiszünk benne, hogy sokan nagyon jó gazdik egy kutyának, miközben az emberekkel való kommunikáció nehezen megy.
Most is ebben bíztunk, de a kedves hölgy nem jelent meg a kierőszakolt időpontján, ahogy telefonálni is elfelejtett. És nem az a probléma, hogy nagyszerű társaságát nélkülöznünk kellett, hanem hogy az időpontját nagyon szívesen átvette volna más család, aki örökbe szeretne fogadni.
És nem kívánjuk, hogy minket tiszteljen meg azzal, hogy feleslegessé vált időpontját lemondja. 
Tiszteljen meg más családokat, akit kutyust szeretnének! 
És tisztelje meg a kutyát, akihez jött volna. Mert ezek az állatok már épp elégszer kaptak pofont, pont elég alkalommal verték már át őket. Legalább az idejüket ne raboljuk, mert pont nekik oly kevés adatik meg.

Jackie és Brendi


Köszönjük a 156 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda
 

Hozzászólások