Kutyamesék 2018. júl. 17-22.

Kutyás blog | 2018. július 24.

Kérem az olvasókat, hogy ezúttal nézzék el nekem a megszokottól eltérő, bevezető nélküli blogot.  A nyári időszakban megsokasodtak a tennivalók, miközben a létszámunk a szabadságolások miatt átmenetileg csökkent. A héten a nyílt napra készültünk, jövő héten pedig indul az idei második táborunk, miközben a menhely működését semmi sem zavarhatja meg, a kutyáknak ebből semmit sem szabad érzékelniük.

Hétfő

Szatymazról, ahonnan Amandát is befogadtuk, egy hozzá nagyon hasonló, tündéri kutyalány érkezett, akinek a Brenda nevet adtuk. Nemcsak kinézetben, hanem életkorban és viselkedésben is eléggé egyeznek, így nem kizárt az sem, hogy testvérek. Természetesen mikrochip benne sem volt. Úgy látszik, hogy az emberek egy része még mindig nem veszi komolyan a kötelességét!

Brenda

 

Kedd

Úgy tűnik, hogy a múlt hét végén lebetegedett kicsik, Sziszi és Szupi kezdenek jobban lenni, ma már örömködve fogadtak minket.

A kölykös udvarból felköltözött "B" kölykök egy teljes kennelt elfoglalnak a "Nyóckerben", míg Noé és Nektár mellé betársult Gyömbér és Gyopár. A növendék kölykök így napközben együtt viháncolhatnak az udvarban, és nagyon-nagyon élvezik. Bóbita ezzel szemben kitalált magának egy más elfoglaltságot: megtetszett neki az első kennelben élő Barát, és minden idejét az ő kennelje előtt tölti. Illeg-billeg, és amikor Barát odamegy, rögtön hanyatt is vágja magát. Másokkal is próbálkozott, de valahogy Baráthoz különösen vonzódik. Sikerült is lencsevégre kapni, amikor ő ügyet sem vetve hét játékos társára, épp Baráttal próbál ismerkedni.

Bóbita az ivartalanítás utáni egészségügyi sétáján

 

Szerda

Bubó, Bendzsi és Boldi most néhány napra betegszobába költöznek, ugyanis ma átestek az ivartalanításon, valamint a szívféregteszten. A műtétet mindenki jól viselte, a tesztje mindenkinek negatív lett.

A bezártságot azonban nagyon nehezen viselik, hiszen a korukbeli  társaikhoz kívánkoznak ki, hogy játszhassanak. Most, hogy megízlelték milyen is a társasági élet, még nehezebben viselik a szükséges kényszerpihenőt.

 

A "B"-s fiúk már nagyon vágyódnak vissza az új pajtások közé

 

Csütörtök

Ismét ivartalanításra igyekeztünk dr. Farkas Attila rendelőjébe, ezúttal Zéténnyel és Torkossal. Az ivartalanítás mellett elvégeztettük a szívféregtesztet is, ami Torkosnak sajnos pozitív lett.

A műtétek után az állatorvos a menhelyre igyekezett a szokásos heti kutyaoltásra. Ma nyolc kombinált oltás mellett hét mikrochip is beültetésre került.

Sziszi és Szupi, a két parvósunk, már nagyon jól vannak, így visszaköltözhettek a betegszobából a helyükre. Nagyon örültek a magányos napok után, hogy ismét találkozhattak.

 

Sziszi egy kicsit nehezebben viselte a külön töltött napokat

 

Péntek

Kissé túlzsúfolt napunk volt, úgyhogy jobb, ha gyorsan bele is kezdek, mi minden történt ma velünk: Alexa és párja, Máté, aki történetesen volt gondozónk, ma ismét kilátogattak a menhelyre, és segítettek nekünk a napi munkában.

Kiráért eközben megérkezett gazdija Tatabányáról, hogy végre örökbefogadhassa. Igen, vannak olyan gazdik, akik Tatabányáról, vagy még messzebbről is többször ellátogatnak azért, hogy örökbefogadhassanak tőlünk, hiszen a többszöri személyes látogatás elengedhetetlen. Ezt azért hangsúlyozom ki, mert sokan, akik a közelben laknak, épp a többszöri látogatást nehezményezik.

Dr. Sebő Ottó rendelőjébe utazott Bóbita, Láncos  és Lizi. Mindhárman ivartalanításra és szívféregtesztre mentek. Csak Bóbita tesztje lett negatív. 

Lizi a műtét mellett vizsgálatra is utazott, ő az, aki bekerülése óta, hétről-hétre lebetegszik, és nem értettük az okát. Sajnos Lizi - vélhetősen súlyos szívféreg fertőzöttsége miatt - nagyon rossz vérképpel rendelkezik. Folyamatos gyulladásban van a szervezete, éppen ezért szinte bármilyen fertőzés pillanatok alatt utoléri. A legfontosabb most a szívférgesség súlyosságának enyhítése, erre gyógyszeres kezelést írt neki elő az állatorvos. Nem tudom szó nélkül hagyni, hogy Lizi gazdás kutya volt, akit a ház eladása után otthagytak az udvarban, és az új vevő járt minden egyes nap igen nagy távolságból etetni őt. A ház új tulajdonosa juttatta be őt a menhelyre is, mert aggódott az egészségi állapota miatt...

Láncos, a másik idős kutyánk, szintén nem úszta meg kevéssel: ő is igen szívférges, és neki is előírták a gyógyszeres kezelést, ráadásul több órán keresztül műtötték, hiszen az ivartalanítás mellett kértünk daganateltávolítást is ez emlőjéről és a végbele környékéről. Sajnos azonban nem csak látható helyen emésztették őt a daganatok, az egész petefészke is daganatokkal volt tele, és vélhetően áttétek is vannak. Most egyelőre jól van, sőt amióta az öregek udvarában él, mintha kicserélték volna. Aktív, bújós, ugrálós. Reméljük, hogy a műtétekkel adhatunk neki még néhány szép évet. Láncost egy vastag lánccal a menhelyhez vezető úton kötötte ki a gazdája. 

 

Láncos a megpróbáltatások ellenére egy boldog, szeretetéhes kutya tudott maradni

 

Szombat és vasárnap

A szombati nyílt napunkra sok-sok érdeklődő érkezett, akik megnézhették, hogyan is élnek a menhelyi kutyák, valamint hogy telik egy átlagos szombati napjuk. Köszönjük mindenkinek a látogatást, és külön köszönet illeti meg azokat az embereket, akik adományoztak is a menhelyi kutyák és cicák számára.

Szívmelengető érzés volt találkozni Szemivel, és gazdijaival, és megtudni, hogy a szívférgesen örökbefogadott Szemi ma már egészséges!

A nyílt nap ellenére a sétáltatós önkénteseink ugyanazzal a lelkesedéssel jöttek, és tették a dolgukat. Ezúttal 77 kutya sétálhatott nekik köszönhetően.

Dolgozóink eközben Morzsit kozmetikázták, aki azért feladta a leckét. A makacsság most győzött, de jövő héten újult erővel fogunk neki!

 

Morzsi időről időre feladja a leckét, és megmakacsolja magát

 

Köszönjük a 162 mentett kutyus nevében, hogy ismét velünk tartottak! Hamarosan jelentkezünk a legfrissebb menhelyi hírekkel.

Linda

 

Hozzászólások