Macskalandok 2024. febr. 26 - márc. 10.

Cicás blog | 2024. április 4.

Mindaddig, míg el készül leendő otthonuk, Grincs gazdijelöltje látogatja kiválasztottját. Egyelőre nincs eldöntve ki lesz a cicatársa Grincsnek, ezért mindegyik bársonytalpúhoz nyitottan áll. Szép lassan őket is ismeri névről, és a simi mindannyiuknak jár. A társa attól függ, hogy a ház elkészültével ki lakik a menhelyen, és aktuálisan kivel fog Grincs pajtizni. A kis édespofa mivolta mellett iszonyat energiákat szabadít fel, ha játékról van szó, és van egy bizonyos stílusa, amit nem mindegyik cica visel jól, úgyhogy hozzá hasonló habitusú élettársat kell választani.
 

Grincs


Szerdán Dr. Bárkányi Pál helyettes állatorvosunk látta el a menhelyi állatokat a szükséges oltásokkal. Ismétlő kombinált oltásban részesült Fondor és Morci Ferkó (aki már egyáltalán nem morci), valamint Grincs, Ízisz és kölykei (Indi, Inda és Ingó), Mircike, Rokka, Rebarbara és Rumba kaptak veszettség elleni oltást.

Morci Ferkó egyik alvó póza

A doktor úr megnézte Harmatot, úgy tűnik teljesen kigyógyult, felgyógyult, és a homlok kivakarását kell csak kenegetni, amit jeleztünk a leendő gazdiknak, és vállalják a folytatását.
Úgyhogy nem is kellett tovább váratni Harmatot és a családját, másnap már meg is érkezett érte az apuka és kislány gazdija, akik már nagyon, de nagyon várták, hogy haza vigyék őt. Ezzel Harmat is abszolút egyetértett, úgy üdvözölte őket, mint rég látott, kedves ismerősöket, előadta cuki, játékos énjét, hempergőzött, simult és dorombolt. Mivel ő sohasem volt elájulva a macska társaságtól, végtelenül hálás volt és boldog, hogy csak ő egyedül volt a középpontban. Nem is húztuk az időt, a papírmunka és a további kenceficézés átbeszélése után már belehuppant a hordozóba, és irányt vettek Budapest felé, hogy a család immár teljes létszámban, Harmattal kiegészítve megkezdjék közös életüket.

Harmat 


Korábbi védencünk, Vekker cica gazdijai, anyuka és kislánya érkeztek ki, mert a kislánynak is szerettek volna választani egy fiatal cicust, aki természetesen már meglévő cicájukkal is jól kijön. Mivel Indinek szüksége van másik cica  jelenlétére, hisz megszokta, hogy soha sincs egyedül, ezért ő lett a kiszemelt. Hosszas ismerkedés után, mert nem hagyta magát könnyen, azért csak elkezdett érdeklődni a kislány iránt, akinek teljesen elrabolta a szívét. Ami nem meglepő, hisz gyönyörű és bűbájos, csak idegenektől tart, így el kell nyerni a bizalmát. De úgy tűnik a kislány kisugárzása meggyőzte őt.
Ám az édesanya tekintete találkozott Guliverével, úgyhogy őt is megszeretgették, ha már épp arra jártak.

Indi és Inda


Nagybendős Fondorunk is egyéni uralomra tört a hétvégén. Mivel a fiatalokat lehengerelte habtestével, ezért most minden előkészületet követően megérkeztek Fondorért. Beszereztek mindenféle szükséges dolgot, a speciális tápját a húgykövesség megelőzése érdekében, valamint a mindennél is sokkal fontosabb alagutat. Mert Fondor alagút szenvedélye közismert a menhely berkein belül. Ezzel a gazdik is számoltak, és igyekeztek komfortossá varázsolni szegedi, új otthonukat, hogy ezzel is kedvezzenek választottjuknak. A fiatal pár részéről nagyon nagy volt az öröm, hogy elérkezett ez a nap, Fondorunk egyelőre nem értette mi történik, izgatottan állt a dolgok, valamint a hordozó előtt, de biztos rövidesen belátja, hogy belecsöppent a tutiba!

Fondor és az alagút....


Már ott tartunk, hogy szépen felcseperedtek a kisebb cicáink, és ivartalanításra voltak bejegyezve. Dr. Bárkányi Pál rendelőjébe robogott Lili a kamaszokkal és nála lábadozó Bojlerrel. Dallas, Disney, Denver, Grincs és Bébé estek át az ivartalanításon, valamint a negatív gyorsteszteken. De azt a végtelen hisztit, kiabálást, siránkozást, áriázást és panaszáradatot, amit a három kis fekete tesó levágott... Egész végig míg hordozóban voltak, és ahogy ébredeztek visszafelé, újra rákezdtek... Soha nem voltak még egymástól távol, soha nem voltak még kis szállítóba bezárva, elszeparálva, és nem is tudták helyén kezelni a dolgot. Ott a nyugtató, biztató szó sem segített, mondták felváltva, egyszerre, ahogy a csövön kifért. Bojler sajnos nem szerencsés ami a FIV/FeLV tesztet illeti, ő sajnos FIV pozitívat mutatott... Velük tartott Indi is ismétlő gyorstesztre, hisz az ördög nem alszik, csak képes még mindig szopizni nagy melák létére, ugyanúgy mint tesói is. De ő másodjára is negatív lett. Ő viselte legjobban a kiruccanást, szinte tényleg kirándulásnak élte meg, ügyesen, bátran nyújtotta mancsát a doktor úrnak is, de azért nem bánta, hogy visszaérve anyja nyakába ugorhatott.

Indit anyja pátyolgatja


A kis csoport a karantén dupla ketrecében lábadozott, azt sem értették, és ki is kérték maguknak, de másnap visszaköltöztek a felkészítő szobába, még Bébé is, hisz zokon vette a gondolatot is, hogy egyedül bezárva merjük őt tartani!

A kis csoport azonnal robogott az ablakba nézelődni


Az elkövetkező napok szinte csak arról szóltak, hogy a lehető legtöbb időt töltsük Indivel, hisz hétvégén gazdisodásra került sor. Indit picúrka kora óta ismerjük és pátyolgatjuk. 6 hetesek voltak, amikor önkéntesünktől bekerültek, aki helyhiány miatt vállalta a család gondozását, amiért még mindig nagyon hálásak vagyunk! Olyan kis finom lélek, ezért nagyon bízunk benne, hogy a kislánnyal rövid időn belül szoros kötelék alakul ki, valamint Vekker is segíteni fog, hogy mihamarabb beilleszkedjen a családba. De miután megtörtént a papírozási procedúra, még megszeretgették Gulit újfent, és kupaktanácsot hívnak össze otthon, hogy esetleg őt is befogadják a családjukba. Erre még alszanak egyet.

Csodálatos Indike


52 cicánkkal kívánunk napsütéses napokat!

Reni

Hozzászólások