Macskalandok 2023. szept. 25 - okt. 8.

Cicás blog | 2023. december 6.

Soma átköltözött a felkészítő szobába. Remélni sem lehetett volna jobb fogadtatást mindkét fél részéről. Soma nagyon örült a pajtiknak, mindenkit megpróbált játékra invitálni, több kevesebb sikerrel. Mindenesetre ő nagyon jól érezte magát, önfeledten futkározott, örömködött.

Soma még felmérte a terepet, elől Bigyó mit sem sejtve figyel


Elő kellett készíteni a helyet Márvány számára, hisz ő ivartalanításra volt előjegyezve, lábadozási idejére visszakerül a karanténba. Meg is történt a beavatkozás Dr. Tímár Endre rendelőjében, szerencsére zökkenőmentesen és a legnagyobb rendben zajlott le. Annyira nem preferálta a bezártságot, az viszont nem volt ellenére, hogy így külön figyelemben részesült. Pár napot kellett csak ott töltenie, azután széles vigyorral a fején térhetett vissza társaihoz a nagyszobába. Első dolga volt minden arra járó nyakába csimpaszkodni, majd loholni ki a kifutóba, ellenőrizni, hogy minden úgy van-e ahogy hagyta.

Márvány akcióban!


Szerdán állatorvosunk kombinált oltásban részesítette Nikkát, veszettség elleni szurit kapott Soma és Frici. 
Csodaszurit is ki kellett osztani pár delikvensnek, ahogy bejött a szelesebb idő, már elindult a hapcijárvány a vörös tesóknál, Gyömbérnél és Gyapjúnál. Náluk ez az őszi szuttyogás úgy tűnik rendszeressé válik.  Tesa és Pimpilla is kapott, mert még mindig nem akar szűnni a betegségük. Pimpillának szinte teljesen rendben van az étvágya, a közérzete és hangulata, de szörcsög, olyan hangot hallat, mintha folyamatosan gargalizálna. Úgy tűnik, hogy ez az erősebb antibiotikum nála is hatásos, és napról-napra tisztul, ürül. A szuszogása még mindig hanggal jár, de már hírül sem olyan rémisztő, mint korábban.

pici Pimpilla


Mivel a pár nem tudta eldönteni, hogy Roza vagy Frici, ezért újra kilátogattak a menhelyre. Most sem tudták egyikük mellé letenni a voksukat, így megszületett a döntés, mindketten, együtt fognak gazdisodni. A pár női tagja kicsit aggódik emiatt, hogy nehogy bármelyik cica is rosszul érezze magát, de megnyugtattuk őt, hogy még ha tipikus, önző egykecicák is, mivel nem keresik a másik társaságát és nem is tolakodnak bele a másik aurájába  tiszteletben tartva a határokat, vígan el fognak férni egymás mellett. Emellett kitudja, lehet idővel annyira megszokják egymást, hogy még össze is bútoroznak. Nekik csak az ember jelenléte a fontos, hogy megkapják a kellő figyelmet, amiben biztos részesülni fognak.

Frici


Hétvégére Péntek újfent kivakarta a nyakát, ez már a sokadik eset. Azonnal cselekszünk, amit megtörténik a baj, de mindezt egyik pillanatról a másikra műveli, minden előjel nélkül. Lekezeljük, bekötjük, hogy ne kaparja tovább. A fülét is csepegtetjük, mondjuk azt eddig is, de félő, hogy valami komolyabb gond is van a fülgyulladáson kívül...

Péntek


Közben ugye Péntek ki is költözött minden dolgával a konyharészből, mert előkészítjük a helyet a kis békáknak, Ízisznek és kölykeinek. Ezt többszöri alapos fertőtlenítés előzte meg, valamint fel kellett szerelni egy ajtót, hogy el tudjuk őket választani Péntektől és Vincenttől. A csiricsáré család kirobbant a korábbi szobájukból, és mindent felfedeztek, belaktak és haaaatalmasakat játszottak. Öröm volt nézni azt a boldogságot, ami beragyogta a helyiséget. Annyira csodálatosak, annyira szeretik egymást, és hatan, anyjukkal együtt alkotnak egy kerek egészet, hogy tényleg nem győzünk gyönyörködni bennük. Az már más tészta, hogy olyanok mint a sáskák és alig lehet tőlük bejutni az ajtajukon, mert mindig éhen akarnak halni, és nem győzik kivárni a szervizt. De megoldjuk, és így van ez rendjén, serdülnek szépen, kell a muníció.
Kicsik a nagyobb szoba ajtajában

Majd rövidesen rájöttek, hogy ezen csimpaszkodni is lehet, azóta így várnak minket, mint a kis majmok. :D

Csimpaszkodnak


Mivel üresedett egy hely, várólistáról fogadtuk is a soron következőt. Őt egy idős házaspár etetgette, mert a szomszéd lakásból kiköltöztek, hátrahagyva a közös udvaron a cicát. Őt befogadni nem tudták meglévő cicájuk mellé, de míg be nem került, addig gondozták. Ahogy ideértek, jelezték, hogy elkezdett gömbölyödni. És valóban.... A cicalány, aki a Petra nevet kapta, vemhes volt. Azonnal intéztünk állatorvos, hogy még a gömbölyödés kezdeti szakában túl is essen az ivartalanításon. Még aznapra elvállalta Dr. Tímár Endre, és ha már úgyis arra vezet útjuk, betársult Szénia is egy gyors FIV/FeLV tesztre. Mindkettő leányzó gyorstesztje negatív eredménnyel zárult. 

Petra


Természetesen Péntek is vizsgálatra robogott, de nem láttak semmi kirívót, endoszkópos fülvizsgálatot javasoltak, mert mélyebben lehet a probléma forrása.

A szerdai állatorvosi vizit alkalmával Szénia megkapta leendő gazdia által úgy várt veszettség elleni oltását, valamint Ízisz kombinált oltásban részesült.
Korábbi védencünk, Cirmi gazdija és barátnője látogatott ki egy kicsit cicázni és kedveskedni nekik. Több kiló előre párolt, csíkozott csirkemellel érkezett, és mondanom sem kell, cicáink teljes extázisban falták fel mindet az utolsó falatig. Mindenkinek jutott a különleges finomságból, a legkisebbektől a legválogatósabbakon át, még a fogatlanok is megnyalták mind a négy mancsukat. Hálásan köszönjük ezt a kulináris élményt!

Sorakozó a csirkemell szervírozása előtt (FIV+ cicáink egy része)


Elérkezett a napja, hogy a két öntelt, ám annál imádnivalóbb cirmosunk is révbe érjen. Roza és Frigyes útra kerekedett új otthonuk felé, amit némi hangos, hívjuk úgy "üdvrialgás" kísért hazáig. A gazdik most a harmadik találkozás alkalmával már láthatták közvetlenebb énüket, nagyon sertepertéltek, míg be nem kerültek a hordozóba, mert tudták, hogy most valami nagy dolog van kilátásban. Szerencsére azóta is teljes az idill, és gazdik végtelenül boldogok a döntésük miatt.
Frici és Roza otthon már ilyen nagy harmóniában

Nyílt nap volt a Tappancs tanyán, többen is kilátogattak, hogy betekintsenek a menhelyi körülményekbe, mindennapokba. Sok adomány is érkezett, amit nagyon szépen köszönünk Nektek! De egy rajzot szeretnék kiemelni, ami a leginkább elvarázsolt minket, egyszerűen csodálatos!!!!! Különösen Vincentért (jobb felső sarok) vagyunk oda, ő nagyon el lett találva, de mindenki zseniális!
a cicás rajz ❤️

Várólistáról vártunk egy cirmos leányzót, de egy kis lurkó érkezett helyette, akit előző nap a házuk előtt, a tuja alatt találtak. Kicsit náthás, bolhás, de ennek ellenére az éjszakát biztonságban tölthette, és úgy érezték, hogy az ő számára nagyobb szükség van a bekerülésre. A kis sikongató, nyivákoló cicafiú a Zümi nevet kapta.

Zümi


De nem mehetünk el amellett, hogy végre Széni örökbefogadását is megejthettük. A gazdijai már nagyon várták, hogy elérkezzen ez a nap, és Szénia is beköltözzön új otthonába. Reméljük a cicapajtival is hamar megbarátkoznak, és nem kergeti az őrületbe a folytonos birkózási vágyával, de az biztos, hogy ő lesz a legelkényeztetettebb királylány a családban! Széni is Szegedre költözött. 

utolsó Széni babusgatás


Fiatal pár látogatott a kis Somához. Korábbi véndencünk, Dorka gazdijai ők, akik beleszerettek Soma egyedi pofijába. Ami nem nehéz, szó mi szó, és ekkor még nem is tudták, hogy mennyire, de mennyire szerethető figura. Kis idő kellett míg előmerészkedett a fotel mögül, de amint egyszer beindul a hízelkedés, attól kezdve már nincs megállás. Ez most sem történt másképp, rövidesen levette a párt a lábáról, kétség sem fért hozzá, hogy szeretnék őt!

Soma

49 cicapajtival köszönjük figyelmüket!

Reni

Hozzászólások