Macskalandok 2023. ápr. 10-23.

Cicás blog | 2023. május 16.

Az elmúlt napokban Lapka megzuhanásának, bágyadtságának nyoma sincs. Ez nem teljesen igaz, mert még mindig szüttyög, de az étvágya és hangulata kicsattanó!  Annyira cukira gyógyult, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak, de most sokkal-sokkal bújósabb, mint eddig bármikor. Pedig az ő kedvessége eddig sem volt véka alá rejtve, de most csimpaszkodik, mászik fel az ölünkbe, karunkba, vállunkra, és fúrja bele orcáját a miénkbe. Dorombol világnak, ölelésekor szinte beleolvad a mellkasunkba. Babusgatjuk. Ettől nem csak a kicsilány boldog, hanem minket is tölt pozitív energiával, szeretettel, lelki megnyugvással. Csak eltudnánk már mulasztani ezt a fránya szuttyogást....
 

Lapka 


Kedden csupaszem Szandi napjára virradt! Ez a különleges szépség első találkozáskor is rohant látogatóihoz, pedig nem jellemző rá a kezdeményezés. Ellenben most érezte, hogy a számára tökéletes gazdik érkeztek ki, ezért megtette az első lépést. A terve sikerrel járt, és most újfent itt volt a fiatal pár, hogy immár hazavigye Szandikát szegedi otthonukba. Látszott rajta, hogy nagyon izgatott és boldog a viszontlátás miatt, gondolom ennél csak vidámabb lesz, ha rájön, hogy ettől kezdve minden róla fog szólni, és egy egész életre köttetik a barátság.

Szandika


Latoya cicánk Dr. Tímár Endre rendelőjében járt a heti viziten. Nemrégiben még békésen szunyókált egy autó árnyékában, míg az át nem hajtott két lábfején, most meg túl az ivartalanításon (pocakjában cicababái nem éltek már...), túl a kikelt légylárvák kipiszkálásán, túl az életveszélyen úgy tűnik minden a legnagyobb rendben van. Legalább is lesz... Egyelőre a mellső lábfeje vagy 5x akkora, mint kellene, de ez még menthető, meggyógyul. Hátsó talpacskája viszont eltűnt, ott a csont kandikál kifelé. Borzasztó látvány, és biztos borzasztó érzés is. Azon folyik az eszmecsere, hogy mi legyen a hátsó lábbal, amputálni kell-e, vagy sem. Egyelőre abban maradtunk, hogy amíg a mellső lába sem gyógyult, megmarad a hátsó, néha az egyensúlyhoz használja egy pillanatra. Két lábon nem tud haladni, és a mellső lábát sem tudja terhelni még igazán, valamint azért, hogy kíméljük, erősödjön még, nem kockáztatunk még egy műtétet. Mindenesetre sokkal boldogabbnak tűnik már most, egészségesebbnek, kisimultabbnak. Szép lassan összeszokunk, jobban tudjuk hogy kényelmesebb neki a kezelés, hogyan emeljük, hogyan tegyük le. Sokkal többet dorombol is, kezelés után várja már a jutalomfalatkákat, egész jó a csapatmunka. Tünemény cica, minden fájdalom ellenére soha egy rossz megnyilvánulása nem volt felénk, csak elviseli. Nem győzzük csodálni, dicsérni és szeretni őt.

Latoya


Péntek is látogatást tett a doktor úrnál, mert miért is ne újítana be valamivel. Most az orcáján kezdett el hullani a szőre, látszik hogy piszkálja is, vakarja. Pontosan nem lehet belőni, hogy mi ez ér miért csinálja, kék lukács krémmel kenegetjük,  Kapott szurit, de ha nem múlik el a vakarózási inger, lehet akár gomba is.

Péntek formás teste


Dr. Farkas Attila megérkezett a heti vizitre, mikor is veszettség elleni oltást osztott ki Tigris és Treff között, valamint kombinált oltást kapott Fáncsi, Hanga, Sky, Tasha, Tesa és Turmix.
Kétségbeesve telefonált Leila örökbefogadója, hogy visszahozná a cicát, akit kevesebb, mint egy hete fogadtak örökbe, mert bebújt a kanapé alá, és többször odakapott a gyerekeknek, mikor nyúlkáltak be. Fogadtuk még aznap... Mindig elmondjuk, kérjük az örökbefogadó család türelmét. Leila olyan szeretettel fordult kint a menhelyen a család felé, idővel otthon is így történt volna, de erre már nem volt ideje. Hogy a kislány lelke ne sérüljön, ki már sírással kezdte a napot, mert nem tudta simogatni a cicát, édesanyja jobbnak látta, ha megszűntetik a problémaforrást. Leila nem bánta, hogy visszakerült, először úgy tűnt. Majd visszakerült a régi szobájába, és mindenkire fújt, közte ránk is. Teljesen zaklatott és feszült volt, napokig megérinteni sem tudtuk. Reméltük, hamar megnyugszik, de nem így történt. Szerencsére cicatársai jelenlétét könnyebben elfogadta, mint a mi közeledésünket. Nem kis idő volt a bizalmába férkőzni, most kezdhetjük előről...

Leila régi ágyában

 

Viszont Hanga nagysága  összecsomagolta összes báját, és elindult új otthona felé Mórahalomra. Nem egyszerű őt megnyerni magunknak, de ha sikerül, akkor egy ízig-vérig bűbáj cicát ismerhetünk meg a személyében. A család türelemmel fordul felé, előkészítettek számára egy nyugodt kis zugot is, ahonnan ismerkedhet, és minden egy karnyújtásnyira volt számára. Ez elég hamar meghozta gyümölcsét, hisz Hanga elkezdett érdeklődni, nyitni a család minden tagja felé már pár nap elteltével. Mindig jobban és jobban érezteti a családdal, hogy jól és biztonságban érzi magát közöttük, ők pedig minden apró közeledésének végtelenül örülnek, és ugyanúgy mi is!

Hanga felderít (otthoni kép)


A fiatalok számára egy örökkévalóságnak tűnt az idő, míg várták kiválasztott kiskedvencük oltási programjának végét. Budapestről érkeztek meg Treffért, tagadhatatlan volt a boldogságuk! Treff egy végtelenül "matrica" cica, és azt hiszem a legboldogabb is a világon, hisz ettől a naptól kezdve ő a világ közepe gazdijai számára. Cicapajtásai is biztos fellélegeztek távozásával, hisz folyamatosan ugrált a nagyokon, hogy játszanak vele. Fondor volt kapható a birkózásra, bár ő finoman bánt Treffel annak ellenére, hogy a kamasz cicafiú teljes erővel, foggal és karommal játszott... Gazdiknak is jeleztük, hogy kellően le kell fárasztani az energiabombát, mert nincs egy nyugodt pillanata sem. Persze, ha épp a bújós énje jön elő, akkor meg imádni lehet, csak imádni és babusgatni, mert irtó cuki! Meg kell hagyni, üresnek tűnt a szoba nélküle, nem kellett aggódni, hogy hova lépünk, meg mint említettem is, a társai is felszusszanhattak.

Treff nagyfiú


Drága Dimi is összecsomagolt a hétvégén. Ő szegedi otthonába költözött, gazdija és másik két lány lakótársához. Ő a megtestesült nyugalom, azért van, hogy szeressék, ő is csak bújik és dorombol, pont amilyenre gazdija vágyott. 

Dimitri otthonról jelentkezik


A heti Latoya kontrollon minden a legnagyobb rendben zajlott. Még az sem kizárt, hogy marad a lába. Tiszta, szépen gyógyul, csak a felesleges bőrt vágta le a doktor úr. De ha már látogatás, akkor gyorstesztet kértünk Fricinek, ahogy vártuk, mindkettőre negatív lett szerencsére. Fondor előző délutánra kedvetlen lett, és teljes hasból szuszogott, csak úgy ringott a pocakja. Megijedtünk, hogy mi lehet, így elküldtük vizsgálatra. Légúti gyulladás, meg az ultrahang kíséretében kiderült, hogy hólyagjában struvit kövek vannak, úgyhogy speciális tápot kell kapnia az antibiotikum kúra mellett, után... Nem egyszerű kivitelezni úgy, hogy hónapokra nem tudjuk elzárni, de szerencsére találtunk kint a menhelyen számára való gyógytápot, így megkezdtük a kúrát. Természetesen mindegyik cicapajti figyelmét felkeltette a speciális táp, egyedül Fondort hagyta hidegen. Nagy nehezen azért meg lehetett győzni, egész jó étvággyal rendelkezik a szentem (ami egyre jobban látszik is rajta). Most időigényesebb az etetésük, oda kell figyelni, hogy azt egye és az, akinek és ami előtte van. Majd belejövünk ebbe is.

Fondor


Dr. Farkas Attila kombinált oltásban részesítette Tódort, Ábelt, Fricit, Timikét, valamint veszettség elleni oltást Dani és Klárika kapott. Péntek orcája nem hogy szebb nem lett, de egyre inkább elhatalmasodott rajta a kopasz folt, erre ő gomba elleni injekciót kapott a doktor úrtól.
Dr. Tímár Endre rendelőjébe érkezett Sky és Turmix ivartalanításra, tesztre. Megdöbbenésünkre azt a hírt kaptuk, hogy Sky nem fél év körüli kölyök cica, hanem három év körüli, kölyöktestben rekedt fiatal felnőtt. Így még inkább rajongásunk tárgyát képezi aprócska termete, nem is csoda, hogy feltűnt, nem nagyon növöget. Betudtuk a korábbi betegeskedésének, erre kiderül, hogy Sky örök kölyök. 

Sky


Turmix ivartalanítása is zökkenőmentesen zajlott, amit pár nap duzzogás kísért. Sajnos ő FIV+, ez benne volt a pakliban.... Sokan gondolják úgy, hogy a kandúrt minek ivartalanítani?! Köztük azért is, hogy túléljék a párzási időszakot, ne üsse el semmi, és ne kapjon el semmit.... 

Turmix


Lapka orrát is megnézettük, semmi rendelleneset nem láttak rajta, benne. Most tengervizes orrsprayel próbálkozunk, hátha...
Dóri allergiája újra előjött, felerősödött, amire szteroid injekciót kapott. Már mindent megpróbáltuk kiiktatni, ami kiválthatja, kezdünk gyanakodni, hogy az életre, vagy a levegőre, vagy ránk... Mindenesetre kísérletezünk még, próbáljuk megtalálni a probléma forrását.

Dóri


Egy család, három gyerkőccel érkezett ki Sky látogatóba. Ők az abszolút ideális család számára, valamint a tökéletes cica, aki minden bájával és türelmével beleillik a családi idillbe. A család apraja-nagyja odáig volt érte, ami nem csoda, hisz kedves jelleme ellenállhatatlan, ez nem vitás!

Sky


Emailt kaptunk, hogy Lujzát nem szeretnék utcára tenni, de nem tudják magukkal vinni. Jeleztük, azonnal hozzák vissza, ez nem kérdéses. A szerződésben is benne van, el is mondjuk. Ötletünk sincs miért gondolják az emberek, hogy a nem szeretnénk utcára tenni egyáltalán el kell, hogy hangozzon. Tőlünk gazdisodott cica, örök garanciával rendelkezik, azonnali hatállyal vissza tud kerülni a menhelyre. Ez a joga nem évül el, bármennyi idő elteltével sem. Lujzitól költözés miatt váltak meg, egy hónap gazdis élet után, mikor már sikerült neki teljesen beilleszkedni. Nem értette a helyzetet, igazából mi sem annyira, de most azon leszünk, hogy az ő bizalmát is valamikor visszanyerjük. Gondoltuk, majd jó ötlet, ha a tesók újra találkoznak, viszont Lujza ahogy bekerült a felkészítő szobába, első útja volt felkutatni Leilát, és nagyon bunkó magatartást tanúsított. Gondolta majd levezeti frusztrációját húgán. Ennek gyorsan véget vetettünk, és Lujza felköltözött a kisszobába, ott is voltak ismerős arcok, hátha jobban érzi majd magát. Nem boldog, de elviseli az új helyzetet, sajnos mást nem is tud tenni...
Lujzát Dani üdvözli

Turmix megenyhült az ivartalanítás okozta kellemetlenségek miatt, ezért kiköltöztettük Lulu mamához. Hátha Lulu mama is oldódik, mert keresi a társaságot, a kisajtón keresztül társalognak Péntekkel is. Turmix egyelőre rejtőzik, de Lulu nagy érdeklődéssel fogadta, szimpatikusnak tartja, látszik a testtartásán is, hogy ő is jó ötletnek találta Turmix kiköltözését.

Lulu mama mindig vágyott a társaságra


Tódor pedig egyenesen az immunhiányos lakrészbe költözött. Nem ő a legbátrabb kandúrka, azt meg kell hagyni, de legalább mindig kéznél van, mert a fejét továbbra is kell nyomogatni, hogy ürüljön a tályog, valamint végtelenül jámbor, korábban is más cicákkal élt kint az utcán, így bízunk benne, hogy gyorsan beilleszkedik.
Tódor új kuckója

38 cicával zártuk a hetet, köszönjük figyelmüket!

Reni

Hozzászólások