Macskalandok 2021. nov. 22- dec. 5.

Cicás blog | 2021. december 28.

Izgatottan vártuk Ginger és Ginevra gazdijelöltjeit, hisz a pár férfi tagját régebbről ismertük, a párja pedig szintén cicaimádó. Kíváncsiak voltunk mit fognak szólni a tesókhoz. Azonnal, első pillanatban elbűvölték őket ezek a kis szőrös szeretetcsomagok. Az első két percben talán meg voltak illetődve, de aztán már tekergőztek és doromboltak ezerrel. Vevők voltak egy kis játékra, produkálták magukat szüntelen. Még gondolati szinten sem érintettük a nemleges választ, biztosak voltak benne, hogy ez a két kis rosszcsont fogja megkoronázni összeköltözésüket. 

Ginger és Ginevra


Minél több időt próbáltunk szentelni a kevésbé szociális cicákkal való foglalkozásra. Poppyval már egész jó ütemben alakult a dolog. Amint kinyílt a ketrece ajtaja, már érkezett is ki és volt, hogy eldobta magát előttünk, hempergőzött. Látszott rajta a bizalom hangyányi szikrája irányukba. Pár simogatást is engedélyezett. sőt már elfogadott falatkát a kezünkből is. Elképesztő érzés átélni mindezt, mikor bizakodunk, hogy van fény az alagút végén és egyszer elhiszi, hogy nem ártó szándékkal vagyunk itt. 

Poppy


Vadóc és Vöri esetében sem felhőtlen a boldogság. Anyjukra, Vanillára jól reagálnak és ő is a kezdeti csetepatét érdeklődésre váltotta. Még Vadóc megérinthető úgy is, hogy nem akar puffogó viperaként elriasztani magától, addig Vöri semmiféle kontaktot nem hajlandó létesíteni. Pedig lassan elérkeztünk az oltásuk idejéhez, amit mindig igyekszünk a lehető legstresszmentesebb módon lebonyolítani. Az ő esetében van, hogy kilátástalannak tűnik minden próbálkozás. 

Vöri


Pandóra és Pantera is gyakran fogadták mérgesen az érintést, majd ebből szép lassan eljutottunk az elfogadásig. Ha megakarjuk simizni őket, már nem tömörül kis gombóccá a testük és mérgelődik pici szájuk. Most az emelést "tanuljuk". Borzasztóan megy... A szemüket újfent csepegtetni kell, és különösen Pandóra kezd el ilyenkor rúgkapálni, küzdeni az életéért. Pedig minden csak értük van, miattuk, a szemük egészségéért. Szóval amikor nincs cseppentés, akkor is van megemelés, de jaaaj mindenkinek olyankor is! Viszont egyre érdeklődőbbek nyilvánosan, előttünk is, nagyokat játszanak, fogóznak és birkóznak Pangival, a nagy tesóval. 

Pantera és Pandóra


Csütörtökön állatorvosunk kiosztotta a várva várt veszettség elleni oltást Gingernek és Ginevrának, valamint a tesóiknak, Ginnek és Ginának. Ugyanilyen oltásban részesült Tigris és Kormi, valamint ismétlőjüket kapták Rijéka és Timike.
Kombinált vakcinát Sherry, Viola és a Vadóc Vöri páros kapott, ami nem volt egy gyaloggalopp, de gyorsan és hatékonyan, pillanat alatt túl voltak rajta, idejük sem volt mérgelődni.
Majd pénteken nagy fordulatot vett Pici Juci élete. Valószínű sejtette, hogy "ez a nap más, mint a többi"... Ahhoz képest, hogy mindig megérezte, ha akarunk valamit, és már ott sem volt, most leendő családja megérkezése előtt pár perccel noszogatás nélkül bekísértem kezemmel a hordozóba. Majd a papírozás után átsétált a saját hordozójába, amiben kényelmesen elpihent. Biztos vagyok benne, hogy tisztában volt vele, hogy most ő is kapott egy esélyt. Sok-sok cica "eltűnését" nézte végig. Hogy látogatják, majd belekerül a hordozóba és elviszik. A kifutóból végig tudták követni, hogy az idegen emberek elviszik pajtásukat magukkal. Merlinke kétszer is visszatért egy ilyen utazásból, kitudja, lehet mesélt a kinti életről, hogy van olyan varázslatos hely, ahol csak az ő kívánságaikat lesik. Nem akarok szentimentális lenni, de tényleg úgy tűnt, hogy nyugodtan és felkészülve várja a történéseket. Úgyhogy Pici Juci hosszas menhelyi lét után végre saját otthonba költözött Szegedre. Reméljük mihamarabb sikerül beilleszkednie és élvezheti mindazt a sok-sok jót, amit egy szerető gazdi jelent.

Pici Juci már otthon szunyókál


Szombaton egy házaspár két kisgyermekével érkezett ki a menhelyre. Először egy kölyök cicát szerettek volna, de megfogadták javaslatomat és először Kamillával és Sherryvel ismerkedtek. Kamilla azonnal megbabonázta a családot gyönyörű szemeivel, Sherry annyira nem is tudott kibontakozni, hisz Penca maximálisan lekötötte a kisfiú figyelmét, míg a kislány körül Spuri kígyózott. Cicáink nagy érdeklődéssel rohanták le a családot, többen is fel-fel bukkantak néhány simogatás erejéig. Végül a család átrágta a látottakat, hallottakat és Kamilla mellett döntöttek. 

Kamilla


Majd immár minden oltással felvértezve Ginevra és Ginger is elindulhatott a gazdisodás útján, hazafelé, Szegedre. A fiatal pár arca csak úgy ragyogott, velük együtt teljes lesz a családjuk. 
Egy házaspár érkezése ragyogta be a vasárnapunkat, kik Spanikát jöttek meglátogatni. Nem régiben veszítették el cicájukat, és a fotó alapján azonnal megragadta a tekintetüket Spani kissé különc arcvonása. Ő az esélytelenek nyugalmával élte mindennapjait, és most felcsillant a remény, hogy egy nem fiatal, morci képű fekete cica is lehet valaki számára különleges. Spani nem volt a legbarátkozósabb formájában, de nekünk is kellett idő, míg kereste a társaságunkat, azóta viszont megmutatta, mennyire tud szeretni.  

Spanika Lebbenccsel


Hétfőn Pici Juci helyére átköltözött Kormi és Tigris. Ők remekül betudnak illeszkedni a cicatársadalomba, nyugodtak, nem tolakodók és elfogadóak. Igyekeztek kitapasztalni melyik kuckó a szabad, hova tudnak bebútorozni. Eleinte mindketten a kanapé alá költöztek, majd rövid időn belül ki-ki a saját új fészkéből kukucskált kifelé. Az étkezések ugyanúgy közösen zajlottak, a többiekkel együtt. Tigris ahogy eddig is az elsők között jutott az ebédjéhez, ő mindig nagyon éhes, Kormi pedig a háttérben várta a sorát. Mondhatni a szoba másik végében, ám ez a táv napról-napra rövidült, végül teljesen meg is szűnt. 

Kormi választott kuckója


Dr. Bárkányi Pál egyéb kutyás okokból kifolyólag kint járt a menhelyen. Ha már ott volt, gondoltunk nem utaztatjuk Monoklit, helyben megismételtünk a FIV/FeLV tesztjét. Előzőleg olyan halványan jelzett be pozitívra, titkon reméltük hátha téves volt az eredmény. Sajnos nem, most is megjelent a két csík, így Monokli már biztos FIV pozitívnak titulálható. Ezzel a lendülettel felköltözött immunhiányos cicáink közé, amit első pillanattól kezdve imádott! Felderített, ismerkedett, remekül érezte magát. Ha már ott voltunk a szobájukban, akkor állatorvosunk kitakarította Sanyi kacska fülét, persze a másikat is, valamint levágta karmait. A hatalmas kandúr úgy hisztizett, mint egy igazi királylány, az ő csinos kis karmocskáit mindenáron megszerette volna őrizni. A doktor úr gyors és precíz volt, hamarosan mehetett duzzogni, mindezt pár centivel arrébb tette, látványosan és drámaian.

Monokli felderít


Fültakarításon esett át Hidra és Spanika is. 
Újabb nagy napra virradtunk. Ilyenkor már a menhelyre menet is tele vagyunk izgalommal, nemhogy akkor, mikor cicáink odavannak. Dr. Tímár Endre rendelőjében volt jelenésük néhányuknak. Elsősorban Rocky szemeltávolító műtétjére került sor. Szinte végig csuriban volt a kezünk, hogy minden rendben legyen. Szerencsére így is lett! Egy irtó jóképű kiskandúr érkezett vissza, imádtuk még az álmos, kissé viseltes fejét is! Ha már ott volt, gyors eltávolításra kerültek a golyszik is, hogy ne kelljen feleslegesen újra altatni ivartalanításhoz. Most már aztán tip-top állapotban várja az álomgazdit, akik Veszprémből szeretnék őt örökbefogadni. 

Rocky műtét után


Három leányzó is megjárta ezt az utat a doktor úrhoz. Viola, Poppy és Vanilla átestek az ivartalanításon, fültakarításon és mindhármuk gyorstesztje negatív lett. Viola hiányzó szeme helye tiszta és teljesen "egészséges" a maga módján, kezelést vagy levarrást nem igényel. Poppyt egy nyeletnyi falattal tudtam becsalni a hordozóba, akkor még jó kedve volt, hízelkedett. Attól kezdve hogy visszatért, újra a régi... Sajnos olyan sokat léptünk vissza a kapcsolat, a bizalom kialakításában, hogy a szívem szakadt bele. Semmi pozitív reakció láttunkra, csak a gyűlölködés, harag és mérhetetlen megvetés. Újra mindent az elejéről kell kezdeni, de ezzel a bizalmi töréssel szemében mi vagyunk a fő gonoszok. Elrúgtuk a pöttyöst, fogalmam sincs mikor lesz újabb javulást, de nem adjuk fel. 

Viola


A mérhetetlen megvetés nagy mestere Kronosz volt. Míg oda volt állatorvosnál fogeltávolításon, addig előkészítettük neki a kis lakrészt, ahol lábadozik. Ám ő visszaérkezés után nem lábadozott, hanem beült az elválasztó háló mögé és szikrákat szórt a nézésével. Odapillantottunk és elszaladtunk a tekintete elől szó szerint, mert olyan mérgesen tud nézni, minden gondolatát, ami egyáltalán nem volt kedves, lelehetett olvasni az arcáról. Szóval Kronoszt gyors hátra hagytuk azzal a reménnyel, hogy még félálomban volt, hátha nem emlékszik arra, hogy találkozott velünk a foghúzás után. Sajnos muszáj volt, a bal szemfoga levolt törve és teljesen elbarnult, több fogát is csak a szentlélek tartotta. Másnap óvatosan lopakodtunk be hozzájuk, de már jó kedvű volt és szerencsére nagyon jó étvággyal evett. Öt napig még gyógyszert szed, de falatkában szívesen lenyeli, így azzal nincs semmi gond. 

Kronosz megvető tekintete


Ha már kiürült a kis lakrész, átköltözött Misi. Misi önmagához képest akkorát változott, elképesztő cuki lett, nyitott, érdeklődő, kommunikatív. Mondjuk az eddig is így volt, de most nem lapos az egész cica, hanem élénk, csillogó szemű és szinte a színe is kivirult!  A fakó vörösből igazi élénk vörös cica színe lett. Az új szobával szimpatizált, de jobban szeretne folyton a lábunk alatt topogni. Egyelőre erre nincs lehetősége, hisz még oltása sincs, valamint amin tapasztaltuk, a cicákkal sem felhőtlen a viszonya. Egyelőre.... Vele ezen dolgozunk majd, amint túl van az első oltáson. 

Misike


Csütörtökön Dr. Farkas Attila Pandórának, Panterának és Pangeának adta be az első kombinált vakcinát. A felkészítő szobában végig söpör mindenkin szinte az a bizonyos hapci rohamos őrület, amit csak a csodaszuri tud megállítani, így ott Marcikó és Lótusz kivételével mindenki kapott egy adagot. Szerencsére jól reagáltak rá, akik jobban hapciztak már kevésbé, akik kicsit, vagy ritkábban, náluk szinte teljesen meg is szűnt másnapra. 
Pénteken Viola testvérét, Violint fogadtuk. Ő volt a következő a tesók közül, aki több érdeklődést mutatott és odáig jutottak, hogy az őket gondozó hölgy ölében elszundikált. Mivel fikarcnyi helyünk sincs, ezért Viola mellé került be. Viola annyira de annyira megörült testvérének, hogy az össze szimatolás után hátán hempergőzve dorombolt világnak, holott eddig ez nem volt rá jellemző. Violin kandúrka és fekete bundája ezüstös aljszőrrel van kombinálva, igazán impozáns megjelenést kölcsönözve neki. Kicsit félős, ami nem meglepő, de simogatásra oldódik és halkan dorombol is. Még nem tudja, hogy kik vagyunk és mit akarunk, de azt már tudja, hogy buksi simi tőlünk is jól esik.

Viola és VIolin


Hétvégén felemás érzések kavarogtak bennünk. Egyrészt, mert visszahozták Bogit, akit áprilisban fogadtak örökbe. Külföldre költözés miatt kellett visszatérnie, nem volt megoldható az, hogy örökbefogadójával maradjon. Bogi olyannyira zokon vette mindezt, érthető módon, hogy első két-három nap még simogatni sem hagyta magát. Ebben közre játszott az is, hogy egy pirinykó ketrecben tudtuk elszállásolni hirtelen, hisz tele van a karantén rész. Visszatért cica pedig nem érvényes veszettségi oltással pedig a karanténban kell, hogy kezdjen, két hétig. Bogi gyönyörű fiatal felnőtté cseperedett, akinek másodjára kell megbirkóznia a csalódással. 

Bogi megérkezett


Nem sokra rá pedig megérkeztek régi ismerőseink, kik több cicát is fogadtak tőlünk örökbe. Az esélyteleneknek titulált, FIV pozitív cicáink őrangyalai Ők. Mivel még pár évvel ezelőtt hozzájuk került vörös Sanyi egyedül maradt, sajnos mindkét társa pár hónapon belül elment (közte a szintén tőlünk befogadott Dönci), ezért megérkeztek a másik Sanyiért. Velük nincs szükség elbeszélgetésre, hisz jól ismerjük egymást és a cicákról is folyamatosan kapjuk a friss híreket. Sanyi nagyon szimpatizált a párral és némi unszolás után habtestét be is libbentettük a hordozóba, hogy végre ő is megtapasztalja milyen az, ha van családja. Sanyik Dorozsmáról kerültek be, egyik utcacica, másik egy kolónia tagja, nem a legjobb körülmények közül. Most viszont Pálmonostorán fognak megismerkedni egymással. Ez a sors furcsa fintora!

Sanyik otthon


De itt még nincs ám vége a hétnek és főleg a jó híreknek, hisz vasárnap az igéző tekintetű Kamillánk egy nagyon szimpatikus és kedves család szőrös kis tagja lett. Ahogy kinyitottam az ajtót, rohant is ki és ült fel a kis helyére, a kaparófa tornyába. A gyermekek pedig simogatták és beszéltek hozzá, és látszott a fején hogy élvezi, lubickolt a figyelem középpontjában. Kamilla immár szegedi szobacicaként folytatja kalandjait.

Kamilla


46 cicánkkal együtt köszönjük szíves figyelmüket és boldog ünnepvárást, készülődést kívánunk!

Reni

Hozzászólások