Macskalandok 2021. márc. 29- ápr. 11.

Cicás blog | 2021. április 16.

Fluffy láb amputálása után gyorsan regenerálódott. Pár nappal később, felügyelet mellett lekerült a gallér róla. Szépen rendbe rakta a sebe környékét, ami makulátlan és tökéletesen begyógyult. Sokkal nyitottabb lett a világ felé. Gondoltuk, akkor felköltözhet az örökbefogadó konténerbe. Most, hogy rendszeresen össze van nyitva a két konténer, nagyobb a tér, neki pedig úgyis több mozgásra van szüksége, hogy erősödjön a megmaradt hátsó lába. Kivirulva érkezett meg társaihoz. Azonnal otthon érezte magát, a megszeppenés halvány szikrája sem látszott. Élénk volt és kíváncsi. Mindenféle játékot talált, amivel lekötötte magát, köztük a kedvence egy poloska volt. A poloska elkobzása után egy kifutóból bekerült vékony ágacskával játszott nagyokat, napokat. Képes volt ráfeküdni és testével bevédeni a jól meggyötört ág darabot, ha mások kíváncsian megszerették volna szemlélni. Hamarosan a kifutóra is kimerészkedett, ami azt vonta maga után, hogy a homokban fetrengést követően habos-babos szőrébe minden apró szöszmösz beleragadt. De nagyon élvezte és ez a lényeg! 

Fluffy a kifutóban vegyül


Gondoltuk Mozart kezdeti jó fiús énje nem tart örökké, és amint megmelegedett az új lakrészben, máris visszatért közénk Mozart felügyelő. Mindenhol ott van és próbálja koordinálni társait, különösen a cirmos lányokra van ráállva. Egyelőre nem találtunk magyarázatot erre. Néha úgy tűnik játszani próbálna, de mindenki elmenekül előle, mert nem finoman csinálja, amit csinál. Szerencsére senki lelkivilágát nem töri meg, ugyanúgy zajlik az élet és a móka-kacagás. A saját szőnyegével birkózik nagyot, azon letudja vezetni a felesleges energiáját, viszont jajj annak, aki rá mer telepedni a szőnyegére! Már ott is terem és anyatigrisként védi be tulajdonát. Mindenki megnyugtatására megjegyzem, hogy ezek nem komoly dolgok, mert karom mentes pofont osztogat a fiú. Nyilván nem is engednénk társaságba ha nem így lenne.

Mozart és sorstársa


A nemrég beérkezett Penca és Rafi páros elvileg szobacicák voltak. Lehet, hogy bejárásuk volt a lakásba, de ez a hír biztos nem állja meg a helyét teljes mértékben, mert Rafiban száraz kullancsot találtunk. Beérkezésükkor ők is ugyanúgy, mint mindegyik cica, kaptak bolha-kullancs elleni cseppet a tarkójukra, aminek a hatását tapasztalhattuk. Nagyon csalódottak vagyunk, mikor nem kapunk teljesen valós képet a cicák korábbi életéről. Emiatt történt, hogy a két ivaros kandúr összebalhézott a közös ketrecben, pedig "nagyon jó a kapcsolatuk". Ami nem kizárt, de ezek a fránya hormonok működnek.... Biztos nem ez az első alkalom, mert mindkettejük testén tapinthatók apró heget. Azt hittük, hogy kint létük alatt szerezhették más cicáktól, de nagy eséllyel gyakori lehetett a kettejük közötti erőfitogtatás is. Gyanús is volt, még beszéltük is, hogy lehetnek szoba cicák ennyire vékonyak? De ezek után nincs semmi kérdésünk, tisztalappal indítunk, minden hallott korábbi infótól eltekintünk. Szóval a fiúk külön vannak és csak addig engedjük össze őket, míg kitakarítjuk a helyüket. Mégiscsak ismerik egymást és teljesen ne szűnjön meg a kapcsolatuk. Ivartalanítás után pedig meglátjuk, hogy sikerül-e beilleszkedni a többiek közé. 

Rafi


Állatorvosunk is megnézte Penca fejét, mert olyan kemény a feje teteje és a füle is kajla. Hematómás a feje a sok verekedéstől, ami idővel majd felszívódik, valamint a füle is, ami régi, kezeletlen seb miatt deformálódott el. Szinte elzárja a hallójáratot, de sokat már nem lehet tenni érte, max. levágatni a fülét. Amit nem szeretnénk ha nem okoz problémát neki, de majd ivartalanításkor erre is felhívjuk az orvos figyelmét. 

Penca


Kombinált oltásokat kaptak védenceink, Csini és Csipi, Spuri, Spanika, Timi és Tami. Sanyi pedig "csodaszurinak" nevezett antibiotikumot kapott a doktor úrtól, mert szűnni nem akaró köhögő és prüszkölő rohamai nem akartak elmúlni a gyógyszertől. Azért nevezzük "csodaszuri"-nak, mert az ilyen jellegű náthás tüneteket azonnal megszünteti. Izomba, combjába kapja a cica, ami nem a legkellemesebb, Sanyi bicegett is tőle vagy fél órán át. De másnapra a szeme csak úgy ragyogott, prüszkölésnek nyoma sem volt. Büszkén trónolt a kifutó dobbantóján tökéletes egészségnek örvendve, ami azóta is tart.

Sanya


Varratszedésre is sor került. Ivartalanítása után Hidra pocakjából pillanatok alatt eltűnt a cérna. Ő egy igen együttműködő cicalány. Majd megpróbáltuk Fluffy láb helyéről is eltávolítani a csomókat. Kis csonkja folyamatosan izgett-mozgott, úgyhogy segítségül kellett hívni még egy gondozót, aki lefoglalta őt egyik kézzel, másikkal pedig próbálta féken tartani a mozgóját. Végül sikerült mind a 8 csomót eltávolítani, ő pedig nagy duzzogva elterült a kanapé alatt mindaddig, amíg pár jutalomfalat ellenében el nem felejtette gyorsan ezt a kis atrocitást. 

Hidra és kölyke


Nagy izgalmak közepette vártuk ezt a napot, Frederik örökbefogadásának napját. A fiatal párral korábban megvolt a találkozó, csak épp költözés előtt álltak, aminek most sikerült pontot tenni a végére. Otthonossá és Frederik baráttá tették a lakást, most pedig elérkezett a várt pillanat. Fredével sétáltunk még egy utolsót a FIV-es lakrész külső udvarában, ott fogadtunk a gazdikat is. Gyors papírozás után Frede már vígan a hordozóban landolt és hőn imádott, viseltes plüss manójával és labdájával útra kerekedett Budapestre. A visszajelzések alapján Frederik köszöni szépen jól van, azonnal otthon érezte magát. Reméltük is, hogy nem okoz számára gondot az ismeretlen hely, hisz ember van a közelében folyton, ami neki a mindent jelenti. Egy saját család, amire valljuk be, nagyon kis esélyt láttunk egy FIV-es, vak cica esetében. De csodák mindig vannak! 

Frede gazdikra várva


Frede kint sétálgatása teljesen felkavarta a FIV-es cicák nyugalmát, hisz ott kint kutyus lakik, nem idegen cica. Tenki annyira kikérte magának, hogy ő is ki szeretne oda menni, muszáj volt kiengedni egy kicsit szimatolni és hempergőzni, mert hisztis üvöltése bezengte az egész menhelyet. Önelégülten hempergőzött meg kint és tért vissza társaihoz, akik nem győzték körbe szimatolni őt. 

Tenki a külső udvarban


A másik oldalon pedig szintén nagy volt a boldogság Frede távozása után. Hisz Rozsdi és Miló azóta szeretett volna bejutni a kis részbe, amióta Frede beköltözött oda. Most viszont lehetőségük volt betelepedni és azóta  Rozsdi ott is tölti napjai nagy részét. 

Rozsdi és Miló 


Csini és Csipi átköltöztek a felkészítő szobába. A lányok közvetlenek és kíváncsiak voltak. Szuperül sikerült azonnal beilleszkedniük, ott is minden nagyon idilli volt. Spuri is jól fogadta őket, úgy tűnik egyedül csak korábbi társával, Spanikával nincsenek közös nevezőn. A lányok tényleg nagyon cukik és elég aktívak is. Ennek eredménye volt, hogy egyik reggel arra mentünk be,hogy Csininek hatalmas piros nózija van. A közelebbi szemrevételezés után láttuk, hogy olyan, mintha orra esett volna és lehorzsolta volna a nóziját. Nyilván elkezdett varasodni, de zavarta őt és ezért nyalogatta... Olyan véget nem érő dolognak tűnt. Krémmel bekenni sem lehet, mert azt is lenyalogatja, de mivel a horzsolás miatt nehezebben szuszog, így nehezebben evett is... Úgyhogy villával pépesített kajcsit kapott feltornyozva, amit csak harapni és nyelni kell. Kaja előtt pedig fertőtlenítős fültisztító pálcikával lekentek a sebet, legalább addig is rajta volt, míg evett. Szerencsére elég gyorsan elkezdett gyógyulni, pár nap múlva rendesen tudott enni, száraztápot is. Az orra is egyre szebb, bár szükséges még pár nap a tökéletes megjelenéshez. 

Csini levert orra gyógyulgat


Mulán szocializálásán is folyamatosan dolgozunk. Egész odáig jutottunk, hogy mozog előttünk. Ez nagy szó az ő esetében, mert eddig vagy az ágyában, vagy az alomládában meredt le, ha ott voltunk akár csak vele egy helyiségben. Most viszont jön, azonnal eszik előttünk, nyugodtan lehet közben simogatni, tenni-venni mellette. A siminél is szinte eldől oldalra, teljesen belelazulna, de van még pár szint azon a bizonyos falon, amit le kell dönteni. Viszont a legújabb felfedezés, hogy nagyon imádja ő is a gerinc masszázst és tolja a popóját az égnek, közben lábujjhegyen áll. 

Mulán


Csütörtökön csak Fluffy kapta meg a veszettség elleni oltását. Már teljes harci pompájában készen áll a gazdisodásra, de ez még a helyzet miatt várat magára. Gazdijelöltjével többször is beszéltünk, ők is nagyon izgatottan várják a találkozást a szőrmók kisherceggel. Fluffy pedig olyan csodás személyi fejlődésen esett át beérkezése óta, teljesen kivirult és nyitott lett az emberek felé. Igaz, a bundája ápolása nem a legegyszerűbb, azt még szoknia kell, de úgy látjuk rajta, ő is megérett arra, hogy legyen egy saját családja.

Fluffy

Hétvégén egy beteg cicát fogadtunk egy gyártelepről. Korábban már próbálták a macskanáthából kigyógyítani, de újra visszaesett. Az ivaros kandúr elég leharcolt, telis-tele kullanccsal. Ennek ellenére jó húsban van és nagyon kedves. Annyira nem vészes a náthája, így mi is elkezdtük neki az ilyenkor szokásos gyógyszer kúrát. Viszont első ránézésre és a visszatérő náthájából nem zárjuk ki, hogy valamire pozitív, de nem akarunk vészmadarak lenni. Az új fiú a Kronosz nevet kapta.

Kronosz


36 cicánkkal együtt köszönjük szíves figyelmüket és kívánunk napsütéses napokat!

Reni 

Hozzászólások