Macskalandok 2020. szept. 28. - okt. 11.

Cicás blog | 2020. október 16.

Az érzelmi skála minden fokát megéltünk az elmúlt hetekben. Először is izgatottan vártuk a hetet, hisz több gazdisodásra is volt kilátás. Molly cicának nem is kellett tovább várnia, hisz gazdija szívét elcsavarta hóbortos viselkedése ellenére is. Molly kezdeti félénksége már a múlté, emberekbe vetett bizalma is fokozatosan haladt előre. Ám a teljes kibontakozáshoz, a maximális bizalom kiépítéséhez a tökéletes gazdira vártunk, aki most megérkezett érte. Csillogó szemmel, türelemmel és kedvességgel fordult felé a menhelyen is. Behuppant a hordozóba és rövid időn belül útra eredtek hazafelé, Szegedre.

Molly


Közben izgultunk is, hisz Tini cicánk oda volt Dr. Farkas Attila rendelőjében. Nem evett, ment a hasa, passzív volt, csak gubbasztott. Egyik napról a másikra lefogyott, úgyhogy amint tudtuk, küldtük vizsgálatra. Kicsit hidegebb is volt a normálisnál kis teste, kapott sok szurit, infúziót. A napokban továbbra is gyógyszerezni kellett. Bizakodóak voltunk, hisz apránként láttuk a javulást. 

Tini


Kedden szintén nagy nap elé néztünk. Minden gazdisodás izgalommal, reménnyel és igazán felemás érzésekkel tölt el. Hisz mindegyiküket valamiért szeretjük, mindegyikük más és mindegyikük szívéhez más utat kell bejárnunk. Mindegyikük egy történettel érkezik, megéljük együtt a jelent és bizakodunk a jövőjükben. Dönci, FIV+ cicánk örökbefogadása már egy ideje esedékes volt, csak valami mindig közbejött. De most a csillagok is úgy álltak, hogy Döncink elköszönjön a menhelyi élettől. Azt tudni kell, hogy imádott a kifutóban téblábolni.

A pár érkezésekkor is elindult kifelé az ablakon, mikor a hölgy megsimogatta. Vett egy gyors kanyart és a tőle nem megszokott módon hangos dorombolásba kezdett. Úgy dugta a kis fejét, egész testtel bújt, hogy teljes ámulatba estem. Megható pillanat volt. A férfinek is ugyanilyen elánnal hízelkedett, azonnal megvolt az összhang. Dönci Pálmonostorára költözött, ahol már korábbi védencünk Sanyi és kis barátnője Bagi várták őt. Az első kapott fotók is bizonyították, Dönci köszöni szépen jól érzi magát, azonnal a férfi ölében találta meg a számításait, sok simogatásban részesül és továbbra is fel tudja porszívózni cicatársai kaja maradékát. Minden adott a boldogságához! 

Dönci


Helyére még aznap felkerült Günter, csak hogy Tenki ne érezze magát elnyomva ennyi cicacsaj társaságában. Günter kapott egy saját kuckót, de abban elég rövid időt töltött, inkább elindult felfedezni a terepet. Több zsémbes nagyságával is összefutott útközben, de egész jól vette az akadályt. Tenki és Dallam üdvözölték őt és úgy tűnt egész könnyen sikerült beilleszkedni. Nyilván kellett pár nap, hogy megszokja társai rigolyáit. A kifutóba is kikukucskált hamar és óvatosan szét is nézett, valamint már elénk is jött ha betértünk hozzájuk. Annyira még nem bátor, visszavonulót fúj hamar ha nagy a nyüzsgés, de a buksi simiknek mindig örül. Fotóján látszik milyen szépen visszanőtt a szőre a nyakán, nyoma sincs az óriási tályognak.

Günter 


Günter elkülönített helyére átkerült Frederik. Őt igazán nem tudja kizökkenteni semmi, mindenhol jól érzi magát. Továbbra is kapja a szemcseppeket, egyre türelmetlenebb ilyenkor, de kap érte jutalom falatot, ami persze feledteti gyorsan a cseppezést. Itt legalább kényelmesebben elfér, van saját fotele is és nagyokat tud játszani labdájával. Nagy bohóc tud lenni, mikor beleéli magát a játékba, egy nagyra nőtt örök kölyök. 

Frederik


Látogatókat is fogadtunk. Egy nő, aki édesanyjával lakik, kedves természetű cicát szeretett volna örökbefogadni társául. Nem sok időbe telt rálelni a tökéletes cicára, hisz Piszke csodás jelleme lehengerlő. Igazából kölyök cicában gondolkodott, de első cicásként az úgy nagy falat lett volna, sőt a Piszkével való találkozás után egyik kölyök sem tudott volna versenybe szállni. 

Piszke


Majd elérkezett a szerda, ami tökéletesen beleillik a legdrámaibb napok egyikébe. Már alapból az a tény, hogy Tenki állatorvoshoz megy, igen nagy lelki teher. A napokban felsikkantott evésnél, amúgy sem valami nagyétkű mostanság, így fogászati beavatkozásra kértünk időpontot. FIV-es cica lévén nem meplepő, ha bármiféle gond van az ínyükkel, fogukkal, fájdalmának okát szerettük volna kideríteni. Ő az a cica, kinél szerencsére nem jelentkeznek tünetek. Öt éve már a menhely lakója, és egy kezemen megtudnám számolni, hányszor kellett nála bármiféle orvosi beavatkozás, gyógyszerezés, vagy bármi. Szívós a fiú, de ennek ellenére tagadhatatlan volt az aggodalom, hisz ő Tenki. De nem egyedül utazott volna, hanem a nemrég bekerült cicakolónia egyik tagja is ment volna, Trina ivartalanításra. Itt jött a drámai fordulat, mert majdnem az autóba volt már, mikor kirúgta a hordozó ajtaját és eliszkolt az erdőben. Hiába minden igyekezet, nyoma veszett gyorsan. Több élvefogó macskacsapdát is kihelyeztek, és elvileg őt látta egyik kollégánk másnap reggel a menhely körül, de nem lett meg azóta sem. Azóta is minden nap figyeljük a csapdákat, időnként változtatjuk a helyét. Én továbbra sem tudom elengedni ezt a dolgot, még bízom benne, hogy előkerül. 

Trina


Mindenesetre Tenki átesett a beavatkozáson, fogát is húzták, fogkő eltávolítás is volt és most új mosolyával jóízűen falatozik. Pár napig kapnia kellett ugyanazt a gyógyszert, ami Sziporkánk havi gyógyszere. Tenki esetében a gyógyszer mellé jár egy pár másodperces hiszti roham, tiltakozás, sikongás, de "pasiból" van, teljesen indokolatlan és komolytalan hiszti ez. 

Tenki


Mivel Mollynk ágya megüresedett, felköltözött a nagyszobába Regina és kölykei. Mintha mindig is ott éltek volna, imádták a cicákat, a teret, a játékokat, mászókákat. Regina délutánra megtalálta az üres ágyat, amit azonnal befoglalt magának. Javarészt most is csak együtt mozognak, Ragnar is sokkal nyitottabb és közvetlenebb lett, amióta fent laknak. Izzy zsörtölődni szokott, ha belemásznak az aurájába, főleg ha kölykök teszik mindezt. Viszont náluk pont ellenkezőleg viselkedett, mert azonnal elfogadta a kis feketéket és még a fejecskéjét is dugta hozzájuk.

Regina Molly helyén (félig)


Fintor mit sem tapasztalt ebből az ismerkedésből, hisz ő Dr. Sebő Ottó rendelőjébe utazott vérképre. Szerencsére minden eredménye kifogástalan, újabb FIV/FeLV gyorstesztje negatív, fogyása oka a nagyon rossz fogai. Erre most ő is gyógyszert kellene, hogy szedjen, ami a trükkös kandúr esetében kihívás. A megfogása sem mindig egyszerű, semmiben sem eszi meg a gyógyszert, semmilyen formában és méretben. Mindenesetre irtó büszkék voltunk rá, hogy a rendelőben bódítás nélkül és főleg zokszó nélkül tűrte a vérvételt, és a szájában túrkálást. Utána nagyon finom falatokkal kedveskedtünk neki.

Fintor


Az állatorvosi vizit idején csak Tinit nézte meg a doktor úr, ő is megerősített minket abban, amit tapasztaltunk is, hogy alakul, egész jól kezd kinézni. Náluk most járt le a két hét veszettségi megfigyelés, ám Tinire való tekintettel a többiek sem kapták meg az oltásukat, hogy együtt tudjanak haladni. 

Pénteken fiatal pár látogatott ki cicanézőbe. Mindig emlegettük, hogy nem is értjük, a két kis gyönyörűségre eddig egy érdeklődő sem akadt. Egy hetes koruk óta ismerjük Zentét és Zergét, a csibész énjüket és a cukit is. Ahogy teltek a hetek és együtt maradtak ketten, azt is láttuk mennyire szoros a kapcsolat közöttük. Zente a kis káosz királyfi és Zerge a bájos tündérke nem is kell, hogy elváljanak egymástól, hisz a pár együtt fogadja örökbe őket. Nagyon nagy öröm ez számunkra, a cicáknak is és biztos a leendő gazdik arcára is sok mosolyt csalnak.

Zerge és Zente


Szombaton önkénteseink közül többen is betértek a cicaházba, hogy sok simogatást osszanak ki cicáinknak, amit nagyon szépen köszönünk a nevükben is.  , Vasárnaptól pedig Piszke tapasztalhatta meg, milyen is a szobacicák élete. Ő, a mindenki pótanyja lehet sosem élt még igazi, emberi családban, de reméljük őket is ugyanannyira fogja szeretni és megkapja azt a rengeteg figyelmet és szeretetet, amire Piszkének igénye van. 

Piszkénk kedvenc hintájában


Niké és kölykei átköltöztek a dupla ketrecbe. A kicsik úgy nőnek mint a gomba. A cicamama nem győzi őket etetni, így megkezdődött a hozzá táplálásuk eleinte fecskendővel, de ma már neki álltak lefetyelni a tejpótlót. Nagyon ügyesek, hangosak és aktívak, szépen fejlődnek. Már bizton állíthatom, hogy kandúrkák. Az ő nevük Nelson, Nixon, Noel, Normen és Nihil lett.
Már másnapra annyira belejöttek a lefetyelésbe, hogy anyjuk nedves eledelébe is belekotnyeleskedtek. Pépesített, telpótlóval mixelt bébipapit kaptak ezután, aminek a pákosztosabbikai nekiestek, de voltak, kik csak ujjbegyről kínálva falatozgattak. 

Az ügyes apróságok falatoznak


Hétközepén Zente és Zerge "kirepültek a fészekből". Zerge ügyesen beült a hordozóba, ő már útra készen állt. A megállíthatatlan Zente még azért futott pár kört és összetappogott mindent, ezt-azt még a szájába vett, de hamarosan ők is megkezdhették a nagybetűs életet Szegeden.

A heti viziten ugyancsak elmaradt Tini, Titó és Triniti oltása, mivel Tini legyőzte a betegséget, de ennek hozadéka hogy legyengült kis szervezete legombásodott. Sajnos nem vettük elég korán észre, így a többieknél is jelentkeztek ráutaló jelek. Most gombásodás elleni vakcinát kaptak. 

Hétvégén egyik önkéntesünk, Csilla kedveskedett Izzyenek vesés eledellel, amit nagyon szépen köszönünk! Nagyon ízlett neki és igen kis mennyiségben van már számára gyógytáp, így külön jár a hála!

Izzy evés utáni vicces feje


Vasárnap egyik kis táborozónk édesanyjával hozott több csomag nedves eledelt cicáink számára, külön gondolva a picikre is, amit szintén nagyon szépen köszönünk! 

43 pihe-puha bundás, cicafiúval és lánnyal köszönjük, hogy velünk tartottak és kérjük a drukkot, hogy Trina mihamarabb visszatérjen!

Reni

Hozzászólások