Macskalandok 2020. márc. 2-15.

Cicás blog | 2020. március 22.

Cilike vesebetegségére több kedves támogatónktól kaptunk különböző időkben nedves, gyógyeledelt. Mindenkinek nagyon-nagyon szépen köszönjük Cilike nevében is! Mi nagyon bizakodóak voltunk az állapotát illetően, jóízűen eszegette a gyógytápot, ám az elmúlt két hétben, főleg az utóbbi héten igen alábbhagyott az étvágya. Most kicsit kezd eluralkodni felettünk a pánik, de igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy kibillentsük ebből a mélységből. Jelenleg úgy tűnik a rossz foga az, ami hátráltatja, emiatt pár napja fájdalomcsillapítót kap, ez némi javulást mutatott. Sajnos a betegsége miatt az altatás veszélyes, ezért nem került sor a foghúzásra. Az ételét villával pépesítjük, feltornyozzuk, hogy csak lapátolnia kelljen. Plusz szafttal hígítjuk, hogy könnyebben csússzon és közben simogatjuk, biztatjuk serényen. 

Cilike


Dr. Sebő Ottó rendelőjébe utaztak ivartalanításra és vizsgálatra. Sárm és Kóbor Gülüke esett át az ivartalanításon, valamint a várt negatív FIV/Felv teszten. Güli nem sokkal ébredés után kicsattanó formában volt, míg Sárm "férfiassága" elvesztése után jó sokáig sajnáltatta magát. 

Sárm


Amint lehetőségünk van, szépen-lassan az összes immunbeteg cicánkat elküldjük állapotfelmérése. Természetesen azokkal kezdjük, akiknél bármilyen tünetet észlelünk. Így került sor most Marcira. Először is mert egy éve van bent és ránézésre egy dekát sem hízott, pedig olyan étvágya van, hogy öröm nézni. A nagy buci fejéhez nagyon karcsú test párosul, valamint a száraztáp sem a barátja. Mindig is utálta ha az arcát érintettük meg, gondoltunk valami fog/íny probléma, bár amit megmutatott az ínyéből, az egészségesnek tűnt. Emellett sok volt a vizelete, gyanakodtunk nála is vese, vagy cukorbetegségre. Másodszor pedig volt cicánk, Bence gazdija drága cirmosa elvesztése után Marci örökbefogadásán gondolkodik, így evidens volt, hogy ő érez prioritást a vizsgálatok terén. Szóval Marci útra kélt és landolt a rendelő asztalán. Bódításban történt a vizsgálata és derült fény a problémára. A szájüreg gyulladt, tályogos. Ez javulni nem fog, csak szinten lehet tartani az mondta a doktor úr. A laboreredménye meglepően jó volt, a vörösvérsejt száma a megengedettnél picit magasabb. Ismétlő gyorstesztet is kértünk, (ő esetében szerencsére) továbbra is csak FIV+,  mert 2 szintén macskaadises cica mellé kerülne. Visszatérte után elkülönítettük és most a kis lakrészen tölti egy hónapját, mikor sor kerül egy ismétlő gyorstesztre, és ha akkor sem mutatkozik ki a leukózis pozitivitás, nagy eséllyel hátramaradt életét családban töltheti. Az ebéd nélkülözést zokon vette, ezt leszámítva köszöni szépen jól van. Nem hatotta meg az elkülönítés, meg különben is, így ő az első aki ételt kap és ezt nagyon élvezi.

Marci állatorvosnál járt
és Marci pózolás közben


Csütörtökön állatorvosunk górcső alá vette másik két aidses cicánkat, Tenkit és Atlaszt. Atlasz antibiotikum kúrán van a náthája miatt, ami nem akar javulni. Orra váladékozik folyamatosan, emiatt van hogy bedugul az orra. Mondanom sem kell, hogy utálja ha takarítjuk a nóziját, hadakozik serényen, de utána meghálálja, nagyon bújik. Másféle injekciót kapott most a doktor úrtól, izgatottan várjuk a javulást. Tenkinél pedig az így is finnyázós étkezését felváltotta az alig evés, neki is piros a szája belseje, hátul gyulladt az ínye. Kapott szurikat, ami nem volt hiszti mentes. Mert jó ideje kitalálta, hogy őt csak szeretni lehet, a számára nem kedvező dolgoktól maximális elzárkózik és ellenállást tanúsít. 

Tenki


Emellett veszettség elleni oltását kapta meg Pipi, aki egy kis tündéri cicuska. Ő elfogadja a sorsát, legyen az bármi is ha egy kis simi lesz a jutalma cserébe. Valamint első kombinált oltásában részesült Tücsike. Tücsike sokat oldódott az elmúlt két hétben, a kezdeti félénkése csak addig tart, míg hozzá nem érünk, akkor dobja el magát és dorombol a végtelenségbe, így a szuri okozta pici szúrást is gyorsan el tudtuk feledtetni vele.
Megérkezett a harmadik tesó a Murányi utcából. Cili néven jött, amit gyorsan kiegészítettük, ettől kezdte ugyanúgy mint testvérei, két névvel lett "anyakönyvezve". Ő Cili Juli. Boci Joci neki is ugyanúgy megörült, mint korábban érkező kishúgának, nem győzte körbe rajongani és elárasztani a szeretetével. 

Cili Juli


Hétvégén felköltözött Bagi és Míra a konténer nagyszobájába, ezzel lehetővé téve Suhanc és Sárm átköltözését a felkészítő szobába. Bagi nem okozott meglepetést, azonnal beslisszant a kanapé alá. A többiek óvatosan üdvözölték ők, de hagyták is akklimatizálódni. A tesók, Suhanc és Sárm szintén az első bútor mögé bújtak és onnan pislogtak mindketten. Teljesen várható jelenség volt ez mindhármuk esetében, hisz elég félénk természetűen a kandúrkák. Míg Míra belecsapott a lecsóba, ő aztán ment, felfedezett, nézelődött, szaglászott és barátkozott új lakótársaival.

Bagi


Többszöri egyeztetés után kilátogatott a menhelyre volt cicánk, Briós gazdija. Őt sajnos elveszítette, de több hónap eltelt azóta és üresnek érezte az életét cicatárs nélkül. Zetorra esett a választás, kit felkészítettünk az útra és a közös szimpátia esetén eltekintünk a többszöri látogatástól, hisz tudjuk jó helyre kerül. Zetor nem feltétlen az a közvetlen cica, ám ismerve mindkettejüket, biztosak voltunk benne, hogy ő lesz az, akinek sikerül betölteni az űrt. Be is bizonyosodott, hisz azonnal odáig voltak egymásért és megkezdte kétlaki életét Szeged, majd a tanszünetben Németországban. 

Zetor első fotója otthonról második napon


Kilátogattak Blanka gazdi jelöltjei, kiket teljesen elbizonytalanított a most nagyon hízelkedő és barátkozó Málna. Kértek egy kis gondolkodási időt valamint megbeszéltünk még egy látogatást hétfőre. 
Fiatalok érkeztek ki a menhelyre és őket is elvarázsolta Málna, valamint Míra. Míra kicsit nehezebben oldódott fel a társaságukban, de amikor átlendült ezen a ponton és előkerült a játék, attól kezdve nem volt megállás. Ők is nehéz döntés helyzetbe kerültek, de mivel Málna igen jó formában volt és mindenkinek bedobta magát, ezért a korábbi látogatók élveznek elsőbbséget, úgyhogy hétfőig mindenkinek lesz ideje átgondolni a tapasztaltakat.

Míra játék közben


Marci első számú rajongója, talán leendő gazdija látogatta meg bucifejű  cirmosunkat. Hozott számára, valamint a tünetesek számára Interferon"csodaszert", ami az immunrendszert doppingolja nagy dózisban. Természetesen emellett kapják a Vetri dmg immunerősítőt. A csodaszer adagolása állatorvossal történő konzultáció után kezdődött meg. Optimisták vagyunk, reméljük Marci szájának állapota nem romlik és kordában tudjuk tartani. Emellett finomságokat is kaptak, valamint sok-sok simogatást. Nagyon hálásan köszönünk mindent!
Majd elérkezett a hétfő és megérkezett a pár Blanka vs. Málna nézőbe. Végül Málnára esett a választásuk. Telefonon egyeztettünk a másik párral, kiknél szintén benne volt a pakliban és egyáltalán nem bánták, hogy leendő cicusuk Míra lesz. Blanka sem bánkódik, ő nagyon jól érzi magát kis barátai körében. 

Jakab és Blanka sziesztáznak


Új lakót fogadtunk, kire nem számítottunk, de nem tűrt halasztást az ügy. Egy nagyon idős bácsi hozta ki az eddig pátyolgatott, kb. 2 éves cicalányt, akinél most látta meg, hogy vemhes. Tudta, hogy ő nem fogja tudni a kölyköket ellátni, keresni nekik gazdikat és nem szerette volna, ha bármiféle bajuk esne. Befogadtuk a cicát, aki a Darma nevet kapta tőlünk. Végtelenül nyugodt, kedves természetű míg így is, hogy belecsöppent ebbe az idegen környezetbe.

Darma


Zetor gazdisodása után a már szűrt és ivartalanított Gülüke költözött a helyére. Úgy gondoltuk az ő jelleme és idegrendszere elviseli Cirom esetleges bunkó megmozdulását. Találkozásukkor fújt rá egyet-kettőt, de ez belefér. Güli megszeppent eleinte, de pár óra kellett csak ahhoz, hogy belakja a teret és zavartalanul élje a zsibongó kis életét. Játszott mindennel, teljesen boldog volt hogy sok játék, felület van, amit össze tud a kis mancsával tapogatni, paskolni.

Gülüke akcióban


Időpontunk volt állatorvoshoz, ahol megtörtént Darma ivartalanítása és gyorstesztje. Bele sem gondoltunk, mi lehet az eredmény. Meglepetésként ért minket, hogy FIV+...  Atlasz volt az útitársa, ő száj/orr/fül vizsgálatra és laborra ment. Három foga van, az stabil, még a kis kilógó agyara is. A füle gombás kicsit, azt csepegtetni kell, az orra pedig rendben, a váladékozás lehet ilyen marad örökre. Laboreredménye szinte tökéletes. 

Atlasz


Az állatorvosi napunk áttolódott péntekre. Elég mozgalmasra sikeredett így a nap, mivel Málna gazdisodása mellett többen is sorra kerültek a kötelező oltások tekintetében. Bagi és Blanka esett át a veszettség elleni szurin, ugyanakkor kombinált oltást Blans és Bolyhos, Sárm, Kóbor Gülü, Boci Joci és Pici Juci kapott.
Visszatérve, megérkeztek Málnáért. Csak úgy sugárzott az arcuk a boldogságtól gazdiknak is és a morcifejű, ám gyönyörű Málnának is. Immár szegedi szobacicaként folytatja mindennapjait.   

Málna


Szombaton több önkéntes szeretgette meg cicáinkat. Valamint kilátogattak Aida és Azúr gazdijai, kik folyamatosan gyűjtögettek a menhelyi lakók számára élelmet és almot. A kialakult koronavírus-járványra való tekintettel mihamarabb át akarták adni az adományt, amit nagyon szépen köszönünk nekik! Megnézték a cicákat, meséltek a tesókról és hogy mennyire elválaszthatatlanok még mindig. Jó volt kicsit nosztalgiázni és hallgatni a sztorikat volt lakóinkról. 

Aida és Azúr otthonról küldi üdvözletét31 gondozásunkban álló cicánkkal együtt köszönjük, hogy ismét velünk tartottak. Kívánunk mindenkinek jó egészséget és vigyázzanak magukra, családjukra!


Reni
 

Hozzászólások