Macskalandok 2020. máj. 25. - jún. 7.

Cicás blog | 2020. június 13.

A vasárnap beérkezett cica család egyik pöttöm tagja reggelre elhagyta a földi létet. Ahogy beérkezett tapasztaltuk, hogy az egy hetes apróság egyik hátsó lába duplája a normálnak, valamint a köldök helye is kitüremkedik, vörös, duzzadt. Náluk kezdtük a napot, mert aggasztó volt a kicsi látványa és mihamarabb orvosi ellátásban szerettük volna részesíteni. Sajnos erre már nem volt szükség...

Az anyacica, aki a Zorka nevet kapta egyelőre még távolságtartó és bizalmatlan, de jól fogadja a jelenlétünket, a közeledésünket. Jó fej cica, ez látszik rajta, csak még nem érti mi történik velük. A kölykeit nem bolygatjuk még, őket ő nagyon szépen ellátja, és elsődleges célunk most Zorka bizalmába férkőzni. Immunerősítővel dúsított élelmet kap, amit napról napra bátrabban fogyaszt el jelenlétünkben. Nem telt bele sok időbe, míg rájött, hogy minket csak a jószándék vezérel. Elkezdett megnyílni és már kölykeit is magára hagyta előttünk. Pár nap elteltével a kicsiket is megsimiztük anyjuk társaságában, amit nagyon jól fogadott. Megtörtént a nemük beazonosítása, 2 fiúcska és 2 lányka a felállás. A kandúrkák a Zenit és Zerge nevet kapták, míg a lányokat Zelma és Zente névvel ruháztuk fel. 

Cica család


Ez a nap ordítástól zengett a karanténban. Mivel Rómáék ivartalanításra utaztak, ezért a két legbelesebb páros kimaradt a reggeliből. Ők annyira türelmetlenek tudnak lenni, ha nem velük kezdjük az etetést, takarítást, akkor képesek addig tombolni, míg kinyílik a ketrec ajtaja. Ezt kétszer tapasztaltuk, azóta tudjuk hogy csak is ők az elsők. Nah, ma kaptuk bőszen a cicanyelven szóló szitkokat! Őszintén arra se mertem nézni, kiengedni meg végképp nem akartam őket, mert tuti találnak magunknak valami eleséget, vagy belemásznak a tápos zsákba vagy megpróbálnak lopni maguknak a szomszédoktól.

A takarításuk is váratott magára, míg el nem indultak az orvoshoz. Szerencsére a fiúk jól viselték a műtétet, gyorstesztjük a várt negatív eredményt produkálta. Visszatértük után még kótyagosan is a délutáni etetésnél némi falatkáért kuncsorogtak. Ígérgettünk nekik mindenféle finom falatot másnap reggelire, de egy pillanatig sem hatotta meg őket, csalódottan néztek ki a fejükből. 

Rió


Velük együtt utazott Blanka fogkőeltávolításra. Ő már a gazdisodás kapujában áll, ám rendbe kell hozatni az így is kissé hiányos fogsorát, hogy leendő gazdijának erre ne legyen gondja. Egy-két fogát is kihúzták, de ez semmiben sem befolyásolja az étkezését, legalább nem fáj neki. Ő még szundikált, mikor visszatért, az irodában kapott helyet, hogy zavartalanul tudjon ébredezni. Másnap reggel az íróasztalon ücsörögve fogadott minket. Ott pakolászott is kicsit, volt ideje alaposan szemrevételezni mindent, és boldogan libbent be a jól megszokott lakrészébe, társaihoz. 

Blanka


Hozzájuk csatlakozott Tücsike. Kíváncsian lestük a találkozót testvérével, Bagival de egyelőre a riadalom miatt ez még váratott magára. Ám később összeszimatoltak hosszasan, jó lett volna belelátni a fejükbe, hogy ennyi idő távollét után felismerték-e egymást. Tücsike már aznap megjárta a kifutót, de amint nagyobb mozgás volt, vagy a kutyák csaholásba kezdtek, gyorsan visszakúszott a kiszemelt kuckójába. 

Rió és Róma átköltöztek a felkészítő szobába. Őket nem viselte meg a változás, hisz azonnal szortírozva lett a beígért finom reggeli. Újdonság ide vagy oda, kaja volt és ez a lényeg. A többiekkel ráértek később is lepacsizni, a szoba se megy sehová, ráért felderíteni később is. 

Róma a választott ágyában


Hosszas várakozás után megérkezett a család Suhanc nézőbe. Igaz, nem sok mit láttak belőle, mert ahogy bejöttek, Suhanc úgy ugrott ki a kifutóba. De ott megtudták csodálni, és folyton csak ismételgetni tudták, mennyire gyönyörű és sokkal szebb, mint a fotókon! Kezdeti félőssége nem akadály, türelemmel, szeretettel hamar oldódik. 

És főleg falatka virslivel!


Blanka foghúzás helye szépen begyógyult, így semmi sem állt a gazdisodás útjában. Szombaton megérkeztek érte és ő szinte beröppent a hordozóba, indulásra készen. Ő egy szegedi panellakás dorombolás felelőse, szépkorú gazdija boldogság forrása lett, amire mindig is vágyott!

Helyére felköltözött Freya, ki kezdetben tőle nem várt módon megszeppent, majd hamarosan átvette Blanka helyét, hogy lépni sem lehet nélküle. Minden lépésnél, mozdulatnál ott van és csak őt kell szeretgetni. Ugyanakkor a korábban udvarban élt cica nem megy ki a kifutóba (még ennyi idő távlatából is). Kinézett az ablakon de köszönte szépen, neki elég volt a kinti létből. 

Freya ismerkedik


Majd apró hapcikat hallottunk a cica család ketrecéből. Nem kis dolog volt kiszűrni, kiből jöhetett. Zenit szemecskéi voltak összeragadva, a többiek szépen nyitogatták kifelé. Langyos vízzel letörölgettük, akkor már az övé is résnyire megnyílt és mint kiderült, belőle jöttek a hapcik is. Állatorvossal konzultálva elkezdtük szemcseppezni, hisz most van a legnagyobb szükség a szemük védelmére. 

Leónál tapasztalt szájtátás, alsó ajka pirossága okot adott arra, hogy vizsgálatra küldjük. Önkéntesünk, Adri újfent felkerekedett és elvitte Dr. Tímár Endre rendelőjébe a menhelyi állatokat, amit ezúton is hálásan köszönünk Neki! Szóval Leót vizsgálva hamar fény derült az igazságra, 3 foga rossz volt, ez okozta az íny gyulladást valamint a pirosságot. Gyorsan meg is váltak tőlük, a biztonság kedvéért elvégeztek nála is egy ismétlő FIV/FeLV tesztet, ami annak rendje s módja szerint negatív lett. Kapott egy adag gyógyszert, napi kétszer feles lebontásban, ami nem egyszerű mutatvány, hisz kifilézi a falatkákból. De ez a legkevesebb, majd megoldjuk. 

Leó


Ugyanakkor a doktor úr küldött por alapú antibiotikumot a kicsi Zenitnek, ami adagolása, bekeverése igen aprólékos két hetes baba esetében. Késhegynyi por (azaz gombostűfejnyi) 3-4 csepp vízzel összemixelve, pipettával felszívni és pici szájába juttatni. Naponta kétszer kapja a kis gyógyszerét egy hétig, szerencsére ügyesen lenyeli. 

Zenit gyógyszerezése


Csütörtökön éves ismétlő kombinált oltásban részesült Merlinke. Veszettség elleni oltásukat kapták meg Fáncsi és Frodó, valamint a "tesóik" Fitos és Fondü. A lányok külön élnek a régi immunhiányos részlegen, egy lekerített lakrészen, míg minden oltással nem rendelkeznek. Eddig nyugodtan maradhatott nyitva az ajtajuk, senki sem akart kijönni, vagy bemenni hozzájuk. Ám Bubikánkat megszállta az ihlet és második napja robog be hozzájuk és fekszik közéjük, dúródik és dugja a fejecskéjét. A cirmos lányok eleinte nem értették mi történik, igazából mi sem. Akkora szeretettel érkezik mindig, mint egy tyúkanyó. Végtelenül cuki és másodjára már a lányok sem meredtek rá hatalmas szemekkel, hanem nyugodtan fogadták a kis szeretetbombát. 

Bubi és barátnői (Fondü épp aludt, mikor megérkezett)


Megérkezett Suhanc örökbefogadása napja. A hordozóba még gyanútlanul bekerült, ám ahogy véget ért a papírozás és elindultak vele haza, hatalmas ordibálásba kezdett. Leendő családja nyugtatgatta őt, és bízunk benne, hogy hatásosnak bizonyult, hisz Hódmezővásárhelyig némi időt el kellett ott töltenie. 

Suhanc még napfürdőzött indulás előtt


Nem volt véletlen Freya felköltöztetése, hisz szerettük volna mire jönnek hozzá látogatóba, már beszokjon és igazi arcát tudja mutatni. Ez teljesen megdőlt, mikor megérkeztek a fiatalok, hisz eddig akivel találkozott rajtunk kívül a fotósunk, vagy az állatorvosunk volt, most meg teljesen idegen arcok, hangok és illatok próbáltak kapcsolatba kerülni vele. A kanapé mélyén húzta meg magát, Icu segítségével legalább egy pillanatig megcsodálhatták szépségét, de aztán iszkolt is vissza a biztonságos mélybe. Ez nem tántorította el a fiatalokat, akiket teljesen elbűvölt már fotón is, úgyhogy Freya a gazdisodás mezejére lépett, egy pillanatig sem kell ezután aggódnia, hogy az ilyen jól megkedvelt szobacica létet fel kell adnia. 

Freya


Vasárnapra a kicsi Zenit arca kitisztult, valamint a tüsszögése is abbamaradt teljesen. Szerencsére ő is és a családja minden tagja jó egészségnek örvend!

Elkészült a FIV+ cicák kilépője a kifutóra. Mindannyian lerohanták, hisz újdonság, alaposan szemügyre kellett venniük. Nagyon nagy sikere van a bútornak, hisz több szintes, puha szőnyeggel borított, így minden adott, hogy kellő kényelemben szunyókáljanak rajta. 

Immunbeteg cicákEnnek fényében köszönjük, hogy ismét velünk tartottak mind a 42 bársonytalpú pajtásunkkal együtt! 


Reni

Hozzászólások