Macskalandok 2020. júl. 20. - aug. 2.

Cicás blog | 2020. augusztus 7.

Állatorvosi utasításra, havonta ismételni kell Sziporka gyógyszerezését. Szinte napra pontosan jelentkeznek száj problémás tünetei, mikor jobban kiszalad a nyelve, nyáladzik, nehezen eszik. 5 napi gyógyszerét ügyesen megeszi, nem kell vele harcolni, tudja, hogy a javára szolgál. Szinte már másnapra észlelhető a javulás, a napok előrehaladtával pedig Szipikénk újra visszanyeri önmagát és pár hétre ismét jókedvű és érdeklődő. 

Sziporka


Új lakókkal bővült az így is nagy létszámú társaság. Igen kacifántos utat jártak be a cicák. Korábban írattak fel három cicát várólistára, akik a Vértói bokrok sűrűjében élnek. Ahogy jeleztük, hogy tudjuk fogadni már teljesen más volt a felállás. Közben az egyik cica három kicsinek adott életet, másik eltűnt, míg a harmadik sérülés miatt félőssé vált, viszont úgy tűnt az ő sorsa is megoldódni látszik. Majd teltek a hetek újra, mindig tolódott valamilyen okból kifolyólag a bekerülésük, végül az egyik kölyök szintén eltűnt, így csak az anyacica és két kölyke került a gondozásunkba. Pont időben, hisz az anyacica, aki a Regina nevet kapta tőlünk újra vemhes. A két fekete kandúrka pedig Ragnar és Rúfusz lett. Ragnar egyenlőre morcos volt és puffogott ránk bőszen, de a feltálalt reggelinek nem tudott nemet mondani ő sem. 

Regina és kölykei (Ragnar és Rúfusz)


A héten a kisgazdiképző táborunk vette kezdetét. A fiatalok közül többen visszatérő táborozók, de eddig még nem tudtak találkozni immunbeteg cicáinkkal. Mivel elkészült az új otthonuk,most lehetőséget nyílt arra, hogy a betegségről szóló tájékoztatás közben megismerkedjenek velük. Megtapasztalták, hogy ugyanolyanok, mint egészséges társaik, játékosak, dorombolósak. Mivel ők a jövő nemzedéke, fontosnak tartjuk, hogy a felelős állattartás jegyében már most elsajátítsák az ivartalanítás fontosságát és ismertessük hiányának veszélyeiről. 

Tenki volt mindenki ölcicája


Csütörtökön állatorvosunk első kombinált oltással látta el Mikkát, a mindig nagyon dorombolós, ám egyre elevenebb cicalányt. 
Mivel Inci tüsszögése a kapott antibiotikum után sem szűnt meg, ugyanakkor orra és szeme tiszta, ezért a lázmérés következet. Ezután a Doktor úr egy injekciót adott a combjába. Inci zokon is vette és beszaladt Ignác mellé az ágy alá, de némi udvarlás után elődugta buksiját vakargatásra. A szuri meghozta a várt eredményt, hétvégére abba maradt a tüsszögése. 

Inci


Ha már a hétvégét említettem, ugorjunk is oda, hisz Sárm cicánk új élete kezdődött el akkor. Amióta lett gazdijelöltje, azóta még inkább nyitott lett és ugyanolyan láb alatt sertepertélő cicó, mint a szobatársai. Mindig dugta a nagy fejét simogatáshoz és ki is használtuk az időt. De megérkezett érte gazdija, aki új lakásba költözve igyekezett cica baráttá tenni az otthonukat a kandúr fogadása előtt. Sárm azonnal érezte, hogy valami készülőben van, azonnal visszahúzódott a "csigaházába". Némi falattal ki lehetett csalogatni, de a hordozó látványa nem ragadtatta el, úgyhogy habtestét úgy kellett popóval előre beemelni. Biztosak vagyunk benne, hogy a kezdeti félénkségét türelemmel és kedvességgel gyorsan lefogja vetkőzni. Azt tapasztaltuk hogy, mióta megszerette a simogatást, nagyon igényli is azt. Sárm hivatalosan is szegedi lakos lett. 

Sárm


Hétfőn egyik önkéntesünk kíséretében egy fiatal, német származású férfi tett látogatást, örökbefogadási szándékkal. Ő elsősorban kölyök cicát szeretne. Megtörtént a személyes elbeszélgetés, valamint megnézte a fiatal és felnőtt örökbefogadható cicákat. Többen is szimpatikusak voltak neki, ám kivárja a kölykök látogathatását, így a második kombinált oltásuk után újra kilátogat. 
Kedden Tücsike kezdte el a hapcizást. Nála is elkezdődött a gyógyszerezés, de ha most sem lesz elég, a kúra után újra bevetjük állatorvosunk csodaszérumát. 

Tücsike


A szokásos heti vizit alkalmával Hanna oltási programja is elkezdődött. Ismétlő kombinált oltását kapta meg Oszkár és Tenki, veszettség elleni ismétlőjét pedig Gombóc és Dönci. Döncivel kapcsolatban nagyon jó hírünk van, hisz korábbi örökbefogadónk, ki először az idős Turbó cicánkat, majd az ő elvesztése után a macska aidses Sanyinkat fogadta örökbe, jelezte, hogy nem teljes a banda,és  úgy döntöttek Döncit is szeretnék családjukban üdvözölni. Augusztus 20.-a után kerül sor az örökbefogadására, amit már nagyon izgatottan várunk!

Dönci


Oszkárra tolongtak az érdeklődők, pár megkeresés után már nem is tudtunk több gazdijelöltet felvenni. Többen lemorzsolódtak útközben, mert a megbeszélt visszahívásra, egyeztetésre már nem vették a fáradságot. Viszont volt egy fiatal nő, aki heti szinten érdeklődött hogyléte felől, így elsősorban vele beszéltük le Oszkár látogatását, ami péntek reggel, fél 8-kor kezdetét is vette. Oszkár több okból is mérges volt a világra, főleg az előző napi oltás miatt, valamint mert reggeli utáni pihenője közben utaztattam az irodába, egy új helyre,egy idegen mellé... Szóval nem volt elégedett, de látogatóját egy pillanatra sem tántorította el a morcos uraság. Azért egy-két érdeklődővel még beszélgetünk, de hamar megfog születni a döntés, hisz első látogatója is nagyon jó esélyekkel indul.

Oszkár


Szombaton a meghirdetett menhelyi körsétákkal megnyílt a menhely kapuja a látogatóink előtt. Természetesen ezután is csak időpont egyeztetéssel történik a látogatás, mint az elmúlt hónapban. Viszont nem ez volt a legnagyobb esemény Piszke számára, hanem az, hogy hőn imádott hintája, pontosabban annak tartó szerkezete megrogyott... Valószínű a sok esőzés következtében az egyik pillér elkorhadt. Hintája lehuppant a földre, de Piszke nem zavartatta magát, akkor lent a földön folytatta hintába pihenését. 

Piszke hintázik


Elöljáróban még egy információval szolgálnék. Jövőhét elején utazik Szentesre Dr. Dobos András rendelőjébe Frederik szemvizsgálatra. Már most nagyon izgulunk és drukkolunk, hogy jó hírekkel térjen vissza. 


Ennek fényében köszönjük mind a 48 cicánkkal együtt, hogy ismét velünk tartottak!


Reni

Hozzászólások