Macskalandok 2020. aug. 3-16.

Cicás blog | 2020. augusztus 25.

Hétfőn karbantartónk, Gábor első útja a kis szoba kifutójába vezetett, hogy felmérje a károkat, ami a megrogyott mászókát érinti. Pikk-pakk helyrehozta a kidőlt elemet, így Piszke újra birtokba vehette hintáját, Gombóc és Jocika fogózhattak a mászókán, végre helyre állt a világ rendje!

Joci és Gombóc, a jó barátok


"Jól a szívével lát az ember"... Ez Frederik nézete is, ki a szentesi Kiséri Állatorvosi és Lézerszemészeti Rendelőben tett látogatást. Dr. Dobos András csapatával alaposan megvizsgálta szemeit. A bal szemén levált a retina, erre a szemére vak. A jobb (pici) szeme pedig annyira gyulladt, hogy egyértelműen nem tudták megállapítani a retina állapotát, de az biztos hogy erre a szemére nagyon gyengén lát. Valamilyen trauma okozta az állapotát, nagy ütés a fejére. Talán ez a hír sokkolóbb volt, mint az, hogy nem lát... Most két féle krémet és szemcseppet kapott, amivel 2 hétig, naponta 3x kell kezelgetni a szemecskéit, hogy elmúljon a gyulladás. Ezután pedig augusztus 24.-én megtörténik a lézeres szemműtéte. Szerencsére nagyon együttműködő ami a kezelgetést illeti, élvezi a plusz figyelmet, mert minden lépés után jutalomfalat jár és Frederik imádja a pocakját. Hálásan köszönjük önkéntesünknek, Kittinek, hogy felajánlotta segítségét és elvitte Fredét a vizsgálatra, majd otthon éjszakáztatta. 

Frederik


Másnap Dr. Tímár rendelő előtt átadta másik önkéntesünknek Adrinak, aki a menhelyről vitte cicáinkat ivartalanításra. Günter FIV pozitív cica lévén szépen összekapta magát, egész jó súlyban van ahhoz, hogy biztonságosan műthető legyen. Plusz újabb, alapos fültakarításon esett át szundikálás közben. Neki visszatérő fülproblémája van, begyullad és pár hetente, kúraszerűen csepegtetni kell. Egyáltalán nem boldog emiatt, de egyre kezesebb és tudja, hogy csak a jó szándék vezérel minket. Némi morgolódással le is tudja az ügyet, de legalább már nem húzza össze magát icipicire, hanem csepegtetés után újra folytatja a dorombolást.

Günter


A lányok, Frappé és Zorka általános ivartalanításon estek át, míg Regina vemhesség korai szakaszában esett át a műtéten. Mindannyiuk FIV/FeLV tesztje szerencsére negatív lett, aminek nagyon örültünk. Annak már kevésbé, hogy újra tudott minket sokkolni Frederik, hisz az ő gyorstesztje FIV+ lett. Frede ivartalanítására nem került sor, hisz nem szerettük volna ha gyakran altatják, elsőbbséget élvez a szemműtét, egyelőre most csak arra koncentrálunk. 
Csütörtök a szokásos állatorvosi vizittel telt. Első kombinált oltásukat kapták meg Regina kölykei, Ragnar és Rúfusz, valamint az ismétlőt Valdó, Zorka kölykei: Zelma, Zenit, Zerge és Zente, éves ismétlőjét Leó. Tücsike prüszkölése nem hagyott alá, ezért ő is ugyanúgy mint Inci, kapott a combijába egy szurit a doktor úrtól, amitől szinte másnapra megszűnt a tüsszögés. 
Már biztos gazdit választottunk Oszkárnak, aki másodjára is meglátogatta kis szerelmét. Cukibb hangulatban fogadta látogatóját, ennek köszönhetően méginkább levette lábáról a fiatal nőt, de így van ez rendjén.  

Oszkár


Egyik állatorvosunk jelezte, hogy nagyon rossz állapotban lévő cicánál járt kint, eutanáziát kértek, de ő inkább a gyógyítása mellett döntött, mivel jelezték, hogy a cica a várólistánkon van fent. A sztori a szokásos. Tavaly odacsapódott egy házhoz a fiatal kandúr, etették, szeretgették. Majd elköltöztek küldöldre és családtagot bíztak meg azzal, oldja meg a cica sorsát. Így felkerült év vége felé a várólistánkra. Majd mikor sorra került volna, vagy nem volt ott a cica, vagy a megbízott nem ért rá, máshol volt, mindig volt valami. Vissza nem szóltak, hogy épp aktuális lenne, így többszöri megkeresés után túllendültünk a dolgon. Majd hazatért a család és mit ad Isten, a macska még mindig ott van. Pedig nem is az ő macskájuk, természetesen... Erre ilyen rossz állapotban ott téblábol az udvarban. A nyűvek ellepték a hátsó fertáját, csont és bőr, nyáladzik.... Idejük nincs foglalkozni ezzel a nem várt, extra teherrel, ezért mint már említettem, kérték az eutanáziát, majd több injekció, infúzió és fürdetés, állatorvosunk felkeresése után csak ki ért a cica. Valaha fekete bundával rendelkező, tényleg gyalázatos állapotban lévő kandúr végtelenül kedves, bújós és csupa hála. Feka névvel érkezett, de nem éreztük méltónak, így Rozsdi lett a jelenlegi színe miatt. Annyira nem ismerte a nedves eledelt, hogy inkább az alom fogyasztását tartotta jobb ötletnek. Ki volt szórva egy tálcába, biztos finom, gondolhatta. Alig lehetett elterelni a figyelmét róla, hogy inkább akkor a gyorsan szervírozott száraztápot eszegesse szerencsétlen. Étvágyával nincs gond, kedvével sem, reméljük a legjobbakat!

Rozsdi

 
Csütörtökön állatorvosunk szemrevételezte Rozsdit, már érzékelte a javulást. Szinte napról-napra mi is látjuk, hogy kezd kivirulni. A nyáladzása nem szűnt meg, az ínye elég gyulladt, de még várjuk a korábban kapott injekciók hatását. Biztosak vagyunk benne, hogy valamire pozitív, viszont túl alultáplált még a gyorsteszthez, így várunk vele még. Szerencsére a bőre már elválik a váztól, nincs rászikkadva. Kapja a vitaminokat, immunerősítőt és már megismerkedett a nedves eledellel is. Ha ilyen ütemben halad, hamarosan visszanyeri teljes pompáját!
Veszettség elleni oltást is kaptak cicáink, Oszkár és fél éves ismétlőjét Miló. Azt hittük majd milyen nehéz lesz Milót levadászni, mert a nagyobb létszám mindig megriasztja és elbújik, de jelen esetben ott törleszkedett állatorvosunk kezei alatt, még szuri után is. Sok buksi vakargatást kapott tőle cserébe, mert ilyen bátor nagyfiú volt. 

Miló


Kombinált oltást kaptak a múlt heti ivartalanítottak, Frappé, Zorka, Regina, Günter, valamint Mikka és Frederik. 
Pipink sincs a helyzet magaslatán. Önmagához képest is vékonyka. Alig csipeget, visszahúzódóbb lett. Az ínye csúnya volt, erre kapott gyógyszert, ami nem sokat javított a helyzeten. Az immunerősítő mellett ő is vitaminokat kap és egy vérképet javasolt, mert FIVes cicaként sajnos nem ritka jelenség a hirtelen súlyvesztés.

Pipi


Vákum délután kapta meg a veszettség elleni szuriját, így másnapra csak a papírmunka volt hátra, hogy immár teljes értékű családtagunkká váljon. 

Vákum


Frappé átköltözött a felkészítő szobába, ahol kedves lakótársai érdeklődését nem vette jó néven és a lábunkat nem elhagyván, zsörtölődött és minden közeledőt a mancsával riogatott. Ez a puffogása egész ebédidőig tartott, amikor már nem zavarta, hogy mások is vannak körülötte, sőt betekintést nyert a többiek tálkáiba, majd nyugodtan konstatálta, hogy mindenki egyformát kapott. 

Frappé ebédidőben vegyül


Hétvégén újra nyílt napunk volt. Többen kilátogattak és volt akik nem üres kézzel érkeztek. Mindenkinek nagyon szépen köszönjük az adományokat!
Oszkárunk nagy napja is elérkezett, hisz megérkezett érte gazdija és mámoros boldogságban indultak haza, Szegedre. Többet nem kell árván ücsörögve várnia a segítséget, biztosak vagyunk benne, hogy a lehető legjobb gazdit találtuk meg számára. 

47 bársonytalpú védencünkkel együtt köszönjük Olvasóinknak, hogy cicáink mindennapjait figyelemmel kísérik!

Reni

Hozzászólások