Macskalandok 2020. ápr. 27. - máj. 10.

Cicás blog | 2020. május 18.

Ahogy beköszöntött a jó idő, engedélyeztük Ciromnak a visszavonulási lehetőséget. Ami azt jelenti az ő esetében, hogy kint, az iroda részben töltheti az idejét, ott is éjszakázhat. Nagyon szeret elvonulni, egyedül lenni, akkor sokkal kedvesebb és nyugodtabb. 

Cirom 


A FIV pozitív cicáink uralják a teret. Régóta dédelgetett álmunk beteljesedett, és mint korábbi bejegyzésemben már szó volt róla, kifutót kaptak. Az előző lakhelyükön is folyton az ablakban ültek, de az nem volt olyan napos mint a kifutó, ahol egész nap képesek lennének fürdőzni a meleg homokban. Szóval végtelenül boldogok vagyunk és hálásak Osztrák partner szervezetünknek,  hogy segítettek, hogy lehetővé tették ennek megvalósítását. Akkora boldogság ez cicáinknak is, valamint nekünk is, hogy látjuk, szinte megfiatalodtak mióta ott élnek. Sokkal több inger éri őket, többet látnak a világból még így is, hogy egyelőre még mindig nincs nyitva a menhely kapuja a látogatók előtt. De bízunk benne, hogy több simogatásra és jó szóra számíthatnak ők is a jövőben és nem botránkoznak meg az emberek annak hallatán, ha egy cica aidses. Olyannyira kívánkoznak ki, hogy reggelente a reggeli sem olyan fontos, mint a nyíló ablak utáni vágy, többen tobzódnak az ablak előtt, hogy mihamarabb feltérképezzék a terepet kint, mi változás történt az éjszaka. Egyelőre Sziporka és Darma az, aki nem járt még a kifutóban, Tenki viszont korát meghazudtolva pattog át az ablakon ki-be, és kiabál a vakvilágba egész nap örömében. Odáig fajult a rajongásuk, hogy délután tüntetést szerveznek egyre többen a becsukás ellen, de esténként még hűvös van, így muszáj őket egyesével levadászni és beinvitálni. De ilyenkor hirtelen mindannyian olyan gyorsan tudnak futni... Szóval kalandos az életük, csibészkednek, játszanak, holott még a kifutó berendezése folyamatban van.  

A kifutóban


Gyorsan elérkeztünk a csütörtökhöz. Állatorvosunk segítségével megérkezett három új lakónk. Ők várólistáról kerültek be, lakásból, családi környezetből. A hölgy gazdijuk 5 cicáról gondoskodott, ám nagyon rossz anyagi helyzetbe került, és már nem tudta őket ellátni, ezért kértek segítséget. Egy cicát megtartott, egyikük pedig a beérkezés előtt rejtélyes körülmények között megszökött a lakásból, ő volt a legrosszabb állapotban, beteg volt, így csak hárman érkeztek. A cicák gyönyörűek és nagyok, csak a szebb időket látott cicák elég sokat nélkülöztek az utóbbi időkben, ezért mindannyian jó vékonyak. Egyelőre még nem értik a helyzetet, de kedvesek és aranyosak, hamarosan újra teljes fényükben pompázhatnak. Mindannyian ivartalanok, a legfélősebb kandúr, a két bátrabb nőstény. Nevükről és korukról nem kaptunk infót, volt gazdijuk teljesen összeomlott a cicák elvesztése miatt.

Új lakóink


Oltásokat is kaptak cicáink, Pici Juci veszettség elleni szurit, kombinált oltást pedig Fáncsi és Frodó, Rió, Róma, Rijéka, Piszke és Freya. Az F betűs fiúk, Frodó és Fáncsi még mindig nem hajlandók együttműködni. Frodó sokkal nyitottabb, ő már a simogatást is elviseli, ám Fáncsi sokkal makacsabb, karate mozdulatokat vet be ha megfogásra kerül sor. Ő a simogatás elől is megpróbál kitérni, de lelkesedésünk töretlen, reménykedünk benne, hogy mihamarabb túl leszünk a kamaszkori lázadáson és a bizalmába fogad minket.

Fáncsi


Sárm is korábban dacolt velünk, ám amióta az atomcuki Piszke a lakótársa lett, ő is sokat oldódott a társaságában. Sokkal inkább igényli a törődést, sorba áll a simogatásért és dugja oda buksiját. Azért még a szeme sarkából figyel, óvatos, de egy-egy simogatást elvisel, sőt továbbra is ott köröz, hátha csurran-cseppen még. Úgy tűnik tetszik neki a dolog, meg is kapja a kellő figyelmet.

Sárm kisöccse mellett


Majd elérkezett a következő hét. Dr. Sebő Ottó rendelőjébe utaztak kutyák vizsgálatra, műtétre és beprotezsáltuk Freyát ismétlő FIV/Felv tesztre. Korábban negatív eredményt produkált, de nagyon elbizonytalanodtunk, hisz arról volt szó, ő az F. betűs kölykök anyja. Mivel a lányok, Fondü és Fitos FIV pozitívak lettek, fent állt a lehetőség, hogy Freya első tesztje fals eredményt mutatott. De nem! Újabb negatív teszttel tért vissza, aminek nagyon örültünk. Esélyes, hogy nem is ő az anyjuk, hanem Darma, ki szintén pozitív. Az viszont nem törvényszerű, hogy FIV+ cica kölyke szintén az lesz, ezért elég kacifántos az ügy, de mindenesetre örültünk Freyának. Át is költözött a felkészítő szobába. A többiek jól fogadták, ő kicsit puffogott, ám alig telt kis időbe, már mindenkivel megtalálta a közös hangot. Mondjuk Piszke mellett nem is nehéz cukinak lenni, hisz ő a végtelen szeretetét átruházza mindenkire. 

Freya ismerkedik
Majd Piszke is köszöntötte

Majd újfent csütörtök lévén veszettség elleni oltást kapott Suhanc és Darma, valamint kombinált oltást Fondü és Fitos, éves ismétlőjét pedig Fintor. 
Atlasz orra továbbra sem javul. Doktor úr endoszkópos vizsgálatot javasolt, mert orrpolipra gyanakszik. Azonnal kértünk időpontot számára, jövő hétre vizsgálatra.
Gombóc és Gülüke nagyon egymásra talált, hatalmasak játszanak. Úgy tűnik, hogy Molly nem tud beilleszkedni ebbe a nagy idillbe, ezért őt átköltöztettünk a nagyszobába, a felnőtt, nyugisabb cicák közé. Azonnal régi barátként üdvözölték őt és pillanatok alatt körbenézett, majd befoglalt egy kis ágyat a kanapén. Sokkal nyitottabb és érdeklődőbb lett, tetszett neki az új helyzet. Biztos sokat számít, hogy nem vágtáznak folyamatosan mellette, velünk is kedvesebb lett azóta.  A "ki a cuki cica?" kérdésre pedig elkezdi dobálni magát, hempergőzik, amit eddig nem tapasztaltunk nála, úgyhogy úgy tűnik, jól érzi magát.

Molly cukiskodik39 cicánkkal együtt köszönjük, hogy figyelemmel kísérik a menhelyi cicák sorsát. Velük együtt kívánunk szép napokat Olvasóinknak!


Reni
 

Hozzászólások