Macskalandok 2020. ápr. 13-26.

Cicás blog | 2020. május 11.

Atlasz szörcsögése, orrfolyása, könnyezése továbbra sem mutat javulást. Sőt már a harmadik szemhéja is előjött az egyik szemén. Állatorvosunk javaslatára újabb, most egy humán szirupos kezelés következik. Emellé jön a szemcsepp és az orrspray. Atlaszról tudni kell, hogy ő egy erős, markáns, masszív kandúr. 
Volt, hogy két ember kellett hozzá egy oltáshoz való lefogáshoz. Ám most tudja, érzi, hogy csakis miatta, az ő érdekében történik minden  és napról napra együttműködőbb. Szirupot szépen megeszi, majd arrébb vonul. Visszajön és jöhet a szemcsepp. Ezután megint pár másodpercre odébbáll egy karnyújtásnyira. Pár buksi simogatás után visszatér és jöhet az orrspray, amit szintén távozás, valamint sok hapcizás követ. Jön a végső orrtörlés és a végére a homlok puszi. Nálunk ez a tortúra, de ha Icukával töltik a napot, akkor is hasonlóképp zajlik a folyamat. Állatorvosunk gyanakszik az orrpolipra, most kap egy esélyt ez a szirup, ami már korábban is segített szintén immunhiányos cicáknál a gyógyulásban, és majd látjuk a folytatást. 

Atlasz


Majd egy nem várt fordulat következett be, ami felkavarta a lelkünket. Gombóc gazdija jelezte, hogy meg kellett hoznia a döntést, de nem tudnak Gombóccal együtt élni. Úgy látta a cica unatkozik, ami őt frusztrálta, emiatt a cica is idegesebb lett, amitől ő is. Már első közös hetük után úgy érezte nincsenek egy hullámhosszon, de adott a dolognak egy esélyt. Most két hónap elteltével, a karanténban összezárva tetőzött ez az érzés. Így Gombóc másnap, minden kis dolgával megérkezett. Mivel a karanténban nincs üres hely, valamint az oltása is érvényes és csak lakásban volt ezért rögtön az örökbefogadó konténer kis szobájába került. Ott bebújt egy kuckóba és ki sem dugta a fejét pár napig. Ha szólítottuk felnézett, de hamar visszafordult a sarokba, nem értette mi történik, mit vétett. Pedig Gombóc egy jó cica, macskás tulajdonságokkal, csak ez most nem jött össze...

Gyönyörű Gombóc (itt már cukiskodott)


Ezen a napon, a volt két cicánk, a kölyökként több éve gazdisodott Lepke és Lolita gazdijai hoztak egy nagy csomag adományt cicáinknak. Pár szót váltottunk gyorsan a cicákról és elmondták, hogy egyikük gombára érzékeny, másikuk asztmás, ennek ellenére imádják őket. A tesók annak idején nagyon náthásan kerültek be, aminek a szövődményeként jelent meg az asztma, de szinten tudják tartani és bármennyire is rosszcsontok, hatalmas szeretettel beszéltek róluk. Nagyon hálásak vagyunk az adományokért és a rövidke beszámolóért!
Dr. Sebő Ottó rendelőjébe utaztak ivartalanításra a trikolór lányok, Cili Juli és Rijéka. Rijékán pár napja tűnt fel, hogy megváltozott teste formája és egyre jobban igényli a has vakargatást. Mióta bent van, azóta csak Piszkével lakott együtt, csak bekerülése előtt tudott kandúrokkal kontaktba kerülni. Be is igazolódott a gyanú, félidős vemhes volt a fiatal, pici cicalány. Mindketten negatív FIV/Felv eredménnyel tértek vissza. Marcink is útra kelt, hisz letelt az egy hónap, kicsit több is, amit magánzárkában töltött. Az ő esetében a kizárólagos FIV+ ismétlő teszt eredményében reménykedtünk, amiben szerencsére nem kellett csalódnunk. Ám öröm az ürömben, hogy a szája állapota romlott ebben az időben, már a garatot is érinti a csúnyaság. Gazdijelöltjét értesítettük mindenről, fotókkal alátámasztva. Pár napot kért, hogy átgondolja és előkészüljön. 

Cili Juli


Közben nagy erőkkel zajlottak továbbra is az immunhiányos részleg előkészületei. Lekerült az új linóleum, bekerültek a bútorok, összeszerelés, kitakarítás, utolsó símítások. 

Új lakrész készülőben


Hétvégére Gombóc elfogadta sorsát és újra a cuki énjét mutatta. Dobta el magát hogy vakarásszuk, dorombol, kíváncsi és már a kifutóban is többször meghempergőzött a homokban. Így van ez rendjén.

Gombóc már a kifutóban, madárlesen


Aztán a hetet a nagy költöztetéssel nyitottuk. Amint elláttuk a cicákat, bedobozoltunk pár aidses cicát, a bátrabbakat ám nyugisabbakat, hogy bemutassuk nekik a leendő otthonukat. Volt ám pánik, mikor kikerültek és egy teljesen új helyen, új szagok, új kutyák ugatása közé csöppentek. Első körben Tenki, Tea és Pipi került fel, majd Atlasz és Dönci. Amint Atlasz előbukkant a hordozóból, Tenki már benn is termett, köszönte szépen, neki elég volt ennyi kaland egy napra. Ez érthető, 5 éve élt a másik épületben, nagy váltás ez számára. Szinte lépni sem lehetett tőlük, mind ott tömörültek a lábam alatt, aztán szépen lassan, együtt bejártuk és körbenéztünk mindent. Aztán kezdtek leválni és külön utakon járva feltérképezték a terepet. A kifutó gondolata teljesen távol állt tőlük, kinéztek az ablakon, az bőven elég volt. Viszont nagyon cukik voltak, hogy ebben a szituációban mennyire támaszkodtak egymásra és többször is előfordult, hogy vagy együtt mentek valamit megnézni, vagy ha összetalálkoztak akkor összedugták fejüket, ami előtte soha sem volt jellemző. 

Pillanatképek, ahogy belakták a teret 

 

Pillanatképek, ahogy belakták a teret 


Másnap megkezdtük az ismerkedést a kifutóval, ami csak addig volt nagyon ijesztő, míg rá nem jöttek hogy mekkora buli a homokban hempergőzni. Nap végére nem sok tiszta, fehér felület maradt rajtuk. Tovább folytatódott a költözés, Sziporka és Dallam is csatlakozott társaikhoz. Dallam nem sokat aggodalmaskodott az új ingerek miatt, hamarosan ment ki a többiek után a kifutóba, ám nagyon vicces volt, hogy még nem teljesen értette a homok lényegét, ezért ő boldogságában a tiszta alomban fürdőzött eleinte. 

Dallam a kifutóban


Ivartalanításra is sor került közben, Pici Juci esett át a műtéten, valamint a teszten, ami szerencsére negatív lett. Nagyon jól viselte a műtétet, szinte teljesen éberen és magabiztos járással tért vissza. 

Pici Juci


Rijéka átkerült Piszkéhez a felkészítő szobába. Nagyon elárvult volt nélküle, de amint találkoztak, nagy boldogsággal üdvözölték egymást. Piszke jelenléte jó hatással van a cicákra, Sárm és Suhanc is sokkal nyitottabbak lettek általa. 

Rijéka 


Csürtökön állatorvosunk veszettségi oltásban részesítette Tücsikét, Sármot, Cili Julit és Boci Jocit. Második kombinált oltását Darma is megkapta. Suhanc kimaradt az oltásból, mivel reggelre becsipásodott a szeme. 
Pénteken a cirmos tesók két nőstény tagja utazott ivartalanításra Dr. Tímár Endréhez. A műtéttel minden rendben volt, ám a lányoknál FIV+ eredmény született. Ez egy újabb hidegzuhany! Ők Rijéka helyén lábadoznak pár napig, a tesók nélkül teljesen visszahúzódóak lettek és enni sem nagyon mernek.
Majd Marciért megérkezett gazdija, ki több mint egy hónapja várt erre a napra. Annak ellenére, tudja, hogy nincs sok idejük együtt, próbálja Marcika életének ezen szakaszát a lehető legjobban kimaxolni. Tudjuk, hogy Marcit nehéz kizökkenteni és ő nem az a stresszelős cica, valamint kajával bármikor le lehet kenyerezni. Valamint azt is tudjuk, hogy a lehető legjobb helyre került, ahol még FIVes cicák társaságát is élvezheti, így nyugodt szívvel útnak engedtük. 

Marci


Végül Darma is csatlakozott a immunhiányosok közé. Ő elég mufurc továbbra is, de szinte mindannyiuknak új ez a helyzet, hátha könnyeben sikerül neki a beilleszkedés. A nemrég kapott bájos cicakuckó lett a menedéke, mit Lolita és Lepke gazdijaitól kaptunk, valamint itt kapott helyett a cicávár egyik szintje, mit korábban adományoztak nekünk a szintén volt cicánk, Levendula gazdijai. Hálásan köszönjük mindannyiuknak!

Darma a csajos kuckójában


A megüresedett kis lakrészbe átköltöztek a lányok, Fitos és Fondü. Továbbra is szorosan egymáshoz bújva léteznek. Fondü már némi dorombolást megengedett magának, de a hangulata még nem az igazi. Fitos is egyre jobban fogadja a simogatást, de különösebben nem akar szóba állni velünk.

Fitos és Fondü


A régi lakrészen ketten maradtak, a két leukós cukiság, Bubika és Miló. Nagyon furi úgy haladni a helyiségben, hogy nem kell a lábunk elé nézni, hanem nyugodtan lehet haladni. Bubi néha innen-onnan lecsap ránk, felugrik a hátunkra, vagy épp elrohan előttünk, de Miló nagyon nyugodt cica, ő türelmesen kivárja, hogy odemenjünk hozzá, vagy kényelmes tempóban érkezik hozzánk. Az ő barátságuk is szorosabbá vált az elmúlt napokban, együtt játszanak, pihennek. 

Miló és Bubi pihennek36 cicánkkal köszönjük, hogy ismét velünk tartottak! Legyen szép napjuk!


Reni

Hozzászólások