Macskalandok 2019. jan. 21. - febr. 3.

Cicás blog | 2019. február 7.

Hétfőn azzal indítottunk, hogy Atlaszt beküldtük az állatorvosi rendelőbe. Az ínye gyulladására továbbra is kapnia kell a gyógyszerét. Pár foga van már csak a kandúrnak, azok is igen fogkövesek és rosszak, úgyhogy amint lappad ínye gyulladása, elküldjük fog "kozmetikára".

Kedden Dr. Sebő Ottó rendelőjében Colos és Mózes ivartalanítása volt előjegyezve. Mindketten maximálisan ügyesek voltak a rendelőben és a műtét is zökkenőmentesen zajlott. 
 
 
Colos
 
 
Pamut lábára ők is ránéztek, mert akkor indult be jobban a hámlása és épp csak befért az autóba meg az idejükbe egy gyors vizit. De minden a legnagyobb rendben vele. 
Ezt már kevésbé mondhatjuk el Evetkéről, mert annak ellenére, hogy míg a többieket terelgettük be a hordozóba, addig ő kiugrott kuckójából egy kósza pókot levadászni. Az elmúlt két napban maga alá is vizelt szegényke és annak ellenére, hogy végig bizakodók voltunk, visszafordítható vagy megállítható az állapota, sajnos leállt a veséje már, így el kellett engednünk. A szikra végig ott volt a szemében és egy pillanatig sem szerettük volna szenvedni hagyni ezt a tüneményt. Emellett a doktor úr nem is hagyott választási lehetőséget, hisz ő reálisan látta, ebből nincs visszaút. Ég veled!
 
 
Evetke
 
 
Emánuel felköltözött a nagyszobába, mivel érkeznek hozzá látogatók. Fiatal pár szeretné őt örökbe fogadni, amolyan szerelem volt első látásra. Emánuel sem tiltakozott, igazándiból ahogy leraktam a kanapéra, úgy maradt. Nyugodtan meg tudták simogatni, csodálni. Természetesen most kezdte el kivakarni a füle tövét, nagyon csúnya belül megint, úgyhogy amint azt helyrehoztuk, mehet az otthonába. Gyorsan felvette a ritmust az új helyen,  hamar elkezdett oldódni és vegyülni cicatársaival.
 

 

 

Emánuel
Csütörtökön Mózes a második kombinált oltásában részesült. Tea viszont gomba elleni injekciót kapott, mivel piros foltok jelentek meg a fülén. Mivel ő is egyre közvetlenebb, némi trükköt bevetve, könnyen megfogható volt. Mindig ott fekürészik a többiekkel a radiátor előtt és amíg idegent nem lát, addig nyugodtan lehet őt simogatni, vakargatni, akár még a fülét is kenegetni. Ezért előbb kellett megfogni, mielőtt a doktor úr betoppant, utána már sima ügy volt a szuri is. 
 
 
A körbevett radiátor
 
 
Emánuel fülét is megvizsgálta, szutyis, talán kicsit atkás is, ezért erre célirányosan elkezdjük a kezelését. Melinda önkéntesünk segített a cicák háza körül, sok-sok simogatás is kijutott nekik, amit tiszta szívből köszönünk neki!
Hétvégénk mozgalmasra sikeredett, elsősorban Mózes számára, aki felköltözött az örökbefogadó konténer nagyszobájába. Amennyire emberközpontú és nyomulós ez a termetes ifjonc, annyira gyámoltalanná vált fent. Pedig a többi cica ügyet sem vetett rá, de mégis Mózes lapos kúszásban a leglehetetlenebb, legkisebb lyukon bepréselte magát az egyik cicakuckóba és onnan ki sem merte dugni a buksiját. Napokon keresztül képes volt rejtőzni, sok simogatással lehetett csak kicsalogatni, akkor viszont nagyon fúrta a fejét a kezünkbe és nagyon kellett szeretni. 
 
 
Mózes
 
 
Látogatók is érkeztek, fiatal férfi családja támogatásával szerette volna megtalálni a bársonytalpú kis kedvencét. Nem kellett sok idő, hogy Matyika belopja magát a szívébe. Valamint Budapestről is érkezett egy nő édesanyjával, ők Csillaghoz jöttek célirányosan. Nemrégiben elvesztett 17 éves cicája miatt került lelki válságba és az interneten bukkant rá Csillag fotójára, aki azonnal el is bűvölte. A vele töltött idő is enyhülést hozott a lelkében és izgatottan várja, hogy hazavihesse a kis "mindenlébenkanál" cicát.
 
 
Csillag mindig töri a fejét valami csínyben
 
 
Ahogy szép lassan érkezik a jó idő, úgy bontogatják szárnyaikat cicáink a kifutóban. Egyre gyakrabban dugják ki orrocskájukat és ha nem is sok időre, de azért a fel-felcsillanó napsütésben megmártóznak egy kicsikét. 
 
 
A kifutóban
 
 
Kora délután megérkeztek Matyiért. Épp szieszta idejét töltötte, mert míg kis pajtásai kirobbantak a szobából ajtónyitásnál, ő nagy pislogások közepette elindult lefelé a cicakuckó lépcsőin. De célba ért a cirmos szeretetgombóc, gazdija nagy boldogsággal vette magához és indulhattak is a legénylakásba, Szegedre.
 
 
Matyi lépcsőzik
 
 
A csütörtök is elég mozgalmasra sikeredett. Először is a gazdijelöltes Csillag nem volt hű önmagához, levertnek tűnt, a kajcsiba is csak belenyalt. Ettől már a teljes pánik uralkodott el rajtunk és mindenféle finom falattal próbáltuk evésre motiválni. Gyanítottuk, hogy fogzik, ami be is bizonyosodott, hisz a falatka rágása közben megállt és elénk köpte pirinyó tépőfogát. El is csomagoltuk, hisz ilyet még nem láttunk és megtiszteltetésnek vettük Csillagtól! Majd ezután átesett egy FIV/Felv szűrésen is, a várható negatív eredményt produkálva. Állatorvosunk Pamut vizsgálata után konstatálta, hogy szépen javul, kezelését folytatni kell, viszont az antibiotikumot a héten befejezzük. Pamut egyre játékosabb, aktívabb, néha pár másodpercre leteszi a sérült lábát, de kell még idő számára a teljes gyógyuláshoz.
 
 
Pamut
 
 
Dr. Farkas Attila érkezte előtt még egy cicával gyarapodtunk, így őt is szemügyre vette. Ő Lecsó, kb. 4-6 éves ivaros kandúr, akit állatbarátok a Szent István tér-Bocskai utca sarkáról hoztak be. Legalább egy órája feküdt ott magatehetetlenül, saját vérében. A vizsgálatig mi sem akartuk bolygatni a sokkos cicát. Majd mikor emeltem volna fel, kiugrott a kezemből és a ketrec sarkából fújkált bőszen. Mindenesetre a doktor úr körbenézte, átnyomkodta, semmi rendellenest nem talált, a vér származását sem, bár az látszott az ínyén, hogy sokat veszített. Félve a belső sérüléstől, pénteken őt is beprotezsáltuk vizsgálatra Dr. Sebő Ottó rendelőjébe. Ott is átnézték, de azon kívül, hogy fülatkás, nem sok mindent tudtak megállapítani. Vélhetően a fejét érte az ütés és emiatt sokkot kapott, amit úgy tűnik kipihent azóta. 
 
 
Lecsó
 
 
Atlasz ínye jobban festet, így átesett a fogkő-, valamint fogeltávolításon. A hatalmas, masszív kandúrunkat hárman kellett lefogniuk, mivel nem volt ínyére, hogy idegenek akarták őt korlátozni a menekülésben. Márpedig a bódításhoz egy helyben kellett maradnia, de igen ügyesen, szinte éberen tért vissza és sérelmezte a kiruccanása mivoltát. 
Mellette Léna utazott az éves fogkő eltávolítására, egy zápfogát kihúzták, valamint ha már ott volt, ismétlő FIV/Felv tesztet csináltattunk neki, ami szerencsére negatív volt.   
 
 
Léna
 
 
Ivartalanításra is sor került, Nózi esett át a rutin beavatkozáson és ő is hozta a várt negatív teszt eredményt. Bízunk benne, most már csitulni és nyugodni fog a tesztoszteron bomba, mert nagyon elkapta a kandúrrá válás szele...
Majd kora délután megérkeztek Budapestről Csillagért. Nagyon kalandos út állt mögöttük és mivel az autójuk a menhely kapujában beadta a kulcsot, ezért azt el kellett vontatni... Szóval nem kis utat tettek meg Csillagért, de a visszajelzések szerint mindent kárpótol a kis királylány! 
 
 
Csillag már otthon
 
 
Vasárnap pedig Emánuel gazdisodott. Emánuel fülét több mint egy hete kezeltük és ez megalapozta a barátságunkat. Annyira jól tűrte és olyan együttműködő volt mindvégig, az első dorombolások után majd elaléltunk. Utána a pocakját is vakarászhattuk és dorombolt szüntelen. A fiatal pár nagyon kedves, mosolygós és Emánuel tökéletes választás számukra, mert amint kinyílik (amihez jó úton jár), csodálatos ölcica válik belőle. Erre Szegeden kap lehetőséget, mi pedig drukkolunk hozzá!
 
 
Emánuel előre gyakorolt a hordozóban fekvésre
 
 
30 dorombolós négylábúval vágunk neki a következő heteknek. Köszönjük, hogy velünk tartottak!
 
Reni

Hozzászólások