Macskalandok 2019. dec. 9-22.

Cicás blog | 2019. december 26.

A hétfői napot Radamesz, Tiara és Panka felköltöztetésével kezdtük. Mind a hárman a konténer nagy szobájába cuccoltak be. Radamesz ahogy nyílt a hordozó ajtó, azzal a lendülettel iszkolt a legközelebbi kuckóba, míg Tiara jó ideig kivárt, majd szép lassan felfedezte a terepet. Panka nem különösen zavartatta magát, , viszonylag gyorsan feloldódott a pajtik körében.

Radamesz és Tiara meghúzták magukat
Míg Panka így ismerkedett

Többször tett látogatást nálunk egy kedves házaspár, kiknek korábban is tőlünk örökbefogadott cicájuk volt. A cicáknak kedveztek mindenféle finomsággal, valamint körbe simogatták az arra igényt tartókat. Aida a puhaságával, Azúr pedig a pocakja mutogatásával vette le őket a lábukról. De egyelőre nem gondolkoznak örökbefogadáson, főleg nem kettő cicáén. A tesókat pedig szeretnénk, ha együtt tudnának maradni, hisz tökéletesen kiegészítik egymást és sülve-főve csak egymással foglalkoznak még így is, hogy más cicákkal élnek együtt. Köszönjük szépen a látogatást és az adományokat, különösen a mézeskalácsot, amivel a gondozókat lepték meg!

Azúr 

Új cicát üdvözölhettünk körünkben, ki a Málna nevet kapta. Málna egy kb. 4 éves nőstény cica. A Szabadkai úti forgalmas bolt parkolójánál, valamint az ott elhaladó bicikli úton töltötte a napja nagy részét. Megtalálója többször találkozott vele, etetgette és próbált megoldást találni a helyzetére, mert ott igen nagy veszélynek volt kitéve. A cica nem volt félős, hagyta magát simogatni, viszont iszonyúan hullott a szőre és mindig azonnal rávetette magát az élelemre. Az Utcamacska projecttel is felvette a kapcsolatot, így a cica átesett az ivartalanításon, pontosabban újra fel lett tárva, de már ivartalan volt és a FIV/FeLV teszten, ami szerencsére negatív lett. Így feltudta vinni a lakásba cicája mellé, amíg nem születik megoldás. Senki sem kereste, vagy jelentkezett érte, a várólistán pedig sorra került, így könnyes szemmel elköszöntek egymástól. Málna nagyon közvetlen, kedves teremtés, ez a bekerülése után kis idővel megmutatkozott. Megmentője adománnyal kedveskedett, amit hálásan köszönünk!

Málna

Opál gazdija is megérkezett a nap folyamán. A cicalány megérezte, hogy ez az ő nagy napja, bebújt a fonott hordozóba, ahová érdekes módon a hamarosan gazdisodó cicák költöznek be. Aztán nem is kellett különösen könyörögni neki, hogy a saját hordozójába fáradjon be. Igaz, kicsit remegett eleinte, de biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan teljesen feloldódik új otthonában, Budapesten. Gazdija nagy zsáp táppal érkezett, amit a bent maradt sorstársaknak szánt, köszönjük szépen!

Opál a bűvös hordozóban

Csütörtökön állatorvosunk két kombinált oltást osztott ki Tiarának és Zenubiának.

Hétvégén Radamesz korábbi élettársai érkeztek be Móravárosból. Jakab és Leó korábban nem akarták megadni magukat, rövid idő alatt viszont sokat oldódtak és némi trükk bevetésével már itt is landoltak új helyükön. A kandúrok ivartalanítottak, életerősek és egyelőre félősek, de utólag ez a félősség csak ideig óráig tartott, azóta tolongó, doromboló cukiságok.

Leó
Jakab
és a kandúrok nem sokkal ezután

Volt cicánk, Zsiga gazdija és munkatársai eledel gyűjtést szerveztek a munkahelyükön a Tappancs lakói számára is, és az összegyűlt, nagy mennyiségű adományt kihozták, némi cicázással, kutyázással összekötött menhelyi látogatással. Tiszta szívből köszönjük Nekik figyelmességüket és kedvességüket!

Egy idősebb hölgy érkezett ki a cica pajtit választani korosabb, nem rég egyedül maradt kis kedvence mellé. Nicyka nagyon szimpatikussá vált számára, ám a döntésre még aludni szeretett volna egyet.

Másnap viszont elég korán jelezte, hogy megszületett a döntés és Nicykánk büszke, gazdi jelöltes cica lett. Azonnal elkezdtük a felkészítését a költözésre, hisz alig pár estét kell csak a menhelyen szunyókálnia. 

Nicyka

Viszont nem ez volt az egyetlen vidám kimenetelű telefonhívás. Egy hete tett utolsó látogatásukkor mély nyomot hagyott a házaspárban Aida és Azúr, és ezen a reggelen arra ébredtek, hogy velük lesz teljes a családi idill. Ez csak azért érdekes, mert amint ezt átbeszéltük, sorjában záporoztak a hívások egymás után és a tesók örökbefogadása felől érdeklődtek. De végre, nagy sokára ők már révbe értek. 

Aida

Továbbiakban varratot is szedtünk a korábban ivartalanításon átesett nőstényekből: Zenubiából, Pankából, Bársonykából és Tiarából. Mindannyian ügyesek voltak, bár a két fekete szépség, Panka és Bársonyka olyannyira ficánkolt, hogy beletelt némi időbe, míg sikerült a rutin művelet. A legnagyobb aggodalom Tiaránál volt, vajon a díva, a sznobság megtestesítője mennyire lesz együttműködő? Meglepetésünkre ő volt a legnyugodtabb, talán még élvezte is a molyolást a pocakjánál. 

Tiara

Kedden fiatal házaspár érkezett ki, hogy két cicus leendő gazdijai legyenek. Ők is első körben Azúrék után érdeklődtek, de pánikra semmi ok, Oszi azonnal előadta magát és ahogy az lenni szokott. Mindenki csak vele foglalkozott. A másik cica is jelentkezett, Panka tőle nem megszokott határozottsággal és kíváncsisággal érkezett ismerkedni a párral. Ő is a kiszemeltek között volt, ezért kétség sem fért hozzá, hogy ők ketten képezik a család apraját ezentúl. A másik szobába is betértünk, ahol varázslatos és ugyanakkor törékeny mivoltával Bársonyka levette a pár női tagját a lábáról, így az sem kizárt, hogy oltásai után még ő is becsatlakozik a díszes társaságba. 

Oszi

Gombóc cicával bővült a cica állomány. Őket Tápén, egy dobozban találták a kuka mellett még a nyáron. Azóta tesói szerető családba kerültek, Gombóc pedig szépen kerekedett. Valami eszméletlenül bújós, magát elvetős, enyelgős kis szeretetbomba, aki nevéhez hűen formás, imád enni. Konkrétan üvölt a kajáért, de ezt leszámítva nyugodt, bújós fiatal cicalány.

Gombóc

Nicyka másodjára is útra kelt és megkezdte gazdis életét Szegeden. Bízunk benne, hogy gyorsan beilleszkedik az új környezetbe és mindenki pótanyja a leendő cicapajtijával is azonnal megtalálja a közös hangot.

Csütörtökön állatorvosunk kombinált oltást osztott ki Mollynak, Bársonykának és Lucának, valamint Radamesz kapott veszettség elleni szurit.

Mindeközben Zigfrid oda volt Makón ivartalanításon és FIV/FeLV szűrésen. Szerencsére ő is negatív, megnyugodtunk. Az ő költöztetésük volt most tervben, ehhez elengedhetetlen volt, hogy mindannyian hozzák a várt negatív eredményt. 
Szombaton a kisszobában Bársonyka egyedül maradt. Nem elég, hogy barátnőjét Nicykát elvitték, már kora reggel megérkeztek Tigrisért, akit nagyon-nagyon várt a családja, valamint Aidáért és Azúrért, és a hétvégét mindannyian új otthonukban, ismerkedéssel töltötték. 

Bársonyka egyedül

Zetor gyorsan fel is költözött Bársonyka mellé, hogy ne legyen egyedül, majd egyesével még megérkezett Zigfrid és Zenubia is. Ők egyelőre még bujdosnak, Zetor felfedez, Bársonyka pedig ismét nincs egyedül, ő így érzi jól magát.

Zetor

Vasárnap pedig a fiatal pár érkezett választott cicáikért, Osziért és Pankáért. A srácok aznap egész addig egymással játszottak, egymásra hangolódtak, mintha érezték volna, ettől kezdve Újszentivánon, imádat közepette töltik közös napjaikat. Igaz, miután Panka kényelmesen bekuckózott a hordozóba, már túlzásnak érezte Oszi beténfergését, de ennyi privát szféra igény még belefér a kapcsolatukba. Ahogy elhagyták a menhelyet, csendessé vált a konténer. Oszi folytonos diskurzusa mindennel és mindenkivel betöltötte a teret, és most mindenki csendben teszi a dolgát.

Panka 

Rengeteg adományt kaptunk cicáink, kutyusaink számára, ami csodálatos és őszintén, hálásan köszönünk! Bandi cicánk gazdija is küldött csomagot cicáinknak, valamint egy cuki képet Bandikáról, amivel szeretnék mind a 26 cicával együtt Áldott, Békés és dorombolásban gazdag Karácsonyi Ünnepeket kívánni kedves Olvasónknak és családjának!

Bandi

Reni
 

Hozzászólások