Macskalandok 2019. aug. 19. - szept. 1.

Cicás blog | 2019. szeptember 5.

Hétfőn egy svájci cicás szervezet tett nálunk látogatást. Egyik külföldi partnerszervezetünk vezetője ajánlásával és kíséretében megnézték a menhelyet, valamint az összes cicánkat megszeretgették és lefotózták. A nap végén megelégedettséggel és mosollyal az arcukon rengeteg adományt  ajándékoztak nekünk. Volt benne minden földi jó a cicák és a kutyusok számára is, a tápon keresztül a nasin át a puha fekhelyekig. Már ezért is végtelenül hálásak voltunk, de itt még nem ért véget a történet. Pár nap után jelezték, hogy szeretnének velünk együttműködni és segíteni a cicák gazdisodásában, Svájcban. Elsőre fel sem tudtuk fogni, micsoda lehetőség ez számunkra, hiszen így sokkal több cica tud majd gazdira találni és újabb cicák tudnak a helyükre kerülni. Első körben akibe beleszerettek és ez nem is volt meglepő, Pamut volt, akinél hosszas percek után vették észre, hogy csak három lába van, annyira elvarázsolta őket személyisége. 

 

A nagy adomány

 

Rajtuk kívül egy anya érkezett látogatóba kislányával, akik a kölykök babusgatásával töltöttek kis időt örökbefogadási szándékkal, de döntés akkor még nem született. Cicáinknak élelemmel kedveskedtek, amit hálásan köszönünk!

Viszont Lipótunk egyik szemére elkezdett hunyorogni, valószínű a játék hevében történt valami, úgyhogy a mini manónak cseppentettünk a szemébe, amit komolyan zokon is vett minden alkalommal. 

 

Lipót szemecskéje

 

Futár is érkezett hozzánk szintén egy nagy doboznyi finomsággal a cicáknak, úgyhogy elmondhatatlanul boldogok voltunk, hogy mindenkinek a kedvében tudtunk járni, még a válogatós cicáknak is volt mivel szolgálnunk. Köszönjük szépen!

Majd folytatódtak a munkálatok a menhelyen. Már az előző blogban tettem utalást, hogy valami nagy dolog van készülőben. Osztrák partnerszervezetünk támogatásával épül az immunhiányos cicák új lakrésze, kifutóval. Régóta ígérgetjük nekik, hogy egyszer nekik is lesz kifutójuk, és ezt partnerszervezetünk segítségükkel most meg is tudjuk valósítani. Ez egy újabb akkora löket és boldogság számunkra, hogy elmondani sem lehet. Olyasmi lehet, mint kisgyerek számára a karácsony, vagy megnyerni a lottót, egy nagy álom válik valóra! Ahogy látjuk, hogy állnak az oszlopok és emberek serénykednek a helyszínen, napról napra valami újabb részlet végére érnek, csodálatos!

 

Épül az új cicalak

 

Csütörtökön állatorvosunk a B-s kölyköknek osztott ki kombinált oltást, valamint Karmának és Kálának, a fekete testvérpárnak. Lipót pedig veszettség elleni szurit kapott, hisz leendő gazdijai tűkön ülve várják, mikor érkezhetnek meg az apróságért. Mert akárhogy is nézzük, a beérkezése óta Lipike nem sokat nőtt, ám az önbizalma és jelleme annál inkább lehengerlő. 

El is jött gazdisodásának nagy napja, a mi fehér vagányunk Szegedre költözött, hogy egy fiatal pár mindennapjait bearanyozza. 

 

 Egyik kedvenc kép Lipótról

 

Hétvégén önkénteseink lepték meg a bársonytalpú társaságot, Gabi egy tálca minőségi konzervvel és sok-sok simogatással, Csilla és párja szintén finom falatokkal még a legapróbb lakóinkra is gondolva. Tiszta szívből köszönjük nekik!

Biciklivel érkeztek ki látogatóba, igen elszántan ebben a forróságban. A pár felnőtt cicát szeretett volna örökbefogadni, több jelölt is szóba került, köztük Lecsó, Zséda és még Nicyka is. Választásra még nem került sor, de nagyon bizakodóak vagyunk, hisz mindannyian megállnák a helyüket egyedüli cicaként ilyen remek családban. 

 

Lecsó

 

Egy újabb hétnek vágtunk neki, nem kis izgalommal. Több szempontból is jelentős volt ez a nap, hisz az első AIDS-es cicánk gazdisodik, ezzel egyidőben lezárul egy korszak, hisz a két évvel ezelőtt bekerült kolónia, majd 30 macska utolsó tagja hagyta el a menhelyet. Sanyi. Sanyi topogva üdvözölte leendő családját, majd a papírmunka után némi ráhatással bent is termett a hordozóban és útnak indítottuk (párás tekintettel), hogy végre megtapasztalja ő is, milyen egyedüli kis kedvencnek lenni kilenc évesen. Sanyi Pálmonostorán kezd új életet, családjának köszönjük a bizalmat és hogy esélyt adtak neki. Azóta kapjuk a jelentést is, és 3 órás megszeppenés után Sanyi köszöni szépen, hazaért!

 

Sanyi hazaérte másnapján

 

Újabb látogatók érkeztek, kik több csomag alommal és több doboznyi nedves eledellel készültek védenceinknek. Elmesélték, hogy a családban több menhelyi cica is él, élt. Nemrég veszítették el kedvencüket és emiatt gondolták, hogy ezúton támogatnak minket, ha adoptálni nem is tudnak. A hölgy megnézte cicáinkat, még Zséda is engedélyezett némi simogatást, amiért mi mindig nagyon büszkék vagyunk rá. Nagyon nagyon szépen köszönjük adományukat!

 

Zséda

 

Gondolná az ember, hogy ennyi eleség milyen sok időre elég, de ez nem így van. Mivel közel 40 cica igen sokat tud enni, főleg úgy, hogy vannak akik csak nedveset esznek, plusz ott van a sok fejlődő szervezet, kik mint a kismalacok, pillanatok alatt beszippantanak mindent, aztán csak néznek kérlelő szemekkel és reklamálnak repetáért. Úgyhogy minden falat jól jön és nem győzöm elégszer hangsúlyozni, mennyire hálásak vagyunk érte!

 

Puffancs megzavarása étkezés közben

 

Na, de emellett tovább zajlanak az események. Várólistáról beérkezett Dallam. Az ő fogadása sürgőssé vált, mivel etetője észrevette, hogy vemhes a szentem. Őt egy néni sajnálta meg és kezdte el etetgetni az utcán, mivel nem tudta magához venni. Akkor még kezelgette is, mert több helyen volt szőrhiányos és igen rossz állapotban volt. Azóta szépen kikupálódott, majd ennek fényében a kandúrokkal is összeállt. Előkészítettük neki a helyet a fogadására és meg is érkezett ez a bűbájos, kedves cicalány. 

 

Dallam

 

Egy család látogatott ki, hogy a 9 éves kislányuk kiválassza kis kedvencét. A B-s kölykök közül Briós nyerte el a tetszését, de nem akarják elhamarkodni a döntést, mivel mindannyian nagyon igyekeztek elvarázsolni a látogatókat. Várjuk jelentkezésüket.

Csütörtökön megkezdődött a nagyszemű család, Norma kölykeinek oltási programja, így anyjukkal karöltve ők is kombinált oltást kaptak. Panna pedig az éves ismétlő kombinált oltásban részesült. Veszettség ellenit pedig Núdlink kapott, valamint Pamut a fél éves ismétlőjét. 

Núdlinkra is rámosolygott a szerencse, és ő is nyakába vehette a nagyvilágot, hisz gazdijai nagy utat tettek meg érte. A fiatal pár immáron magával is vihette a cirmoskát, aki bentléte alatt az egy maréknyi cicából cseperedett két maréknyira, de a mi szemünkben még mindig ugyanolyan pöttöm volt, mint első találkozáskor. Amint felemelték, Núdli hangos zakatolásba kezdett, és biztosak vagyunk benne, hogy ez nem lesz másképp otthon sem, ahol egy fiatal kutyus is várja, Budapesten.

 

Núdli a játék hevében

 

Ezen a hétvégén is kitettek magukért önkénteseink, mert amellett hogy a szabadnapjukat arra áldozzák mindenféle időjárási viszontagságok közepette, hogy a menhelyi állatokat lemozgassák, sétáltassák, pórázhoz szoktassák és foglalkozzanak velük, még a cicáknak is rendszeresen készülnek élelemmel, mind csodálatosak vagytok! Csilla újfent a legkisebbre gondolván junior kajcsival érkezett, Vanda, a kutyakozmetikusunk családjával egy nagy csomagot állított össze finomságokkal a számukra. Köszönünk szépen mindent!

 

Önkéntesektől kapott adomány (részlet)

 

A vasárnapot egy pár látogatásával zártuk, kik kölyköt szeretnének családjuk tagjának. Újra repertoárra kerültek a B-s kölykök, ők aztán nagyon élik, ha mókázásról van szó, beleadtak apait-anyait. Bikfic konkrétan úgy imádja az embereket, hogy kicsit meg is rágja, nyalogatja őket, csupán csak szeretetből. De a két fekete pálcika-lányt, Kálát és Karmát is megmutattuk nekik, akik törékeny mivoltuk és bájos pofijuk meglágyította látogatóink szívét. Mivel őket együtt szeretnénk örökbeadni, meg mivel a pár az összes cicáért odáig volt, még át kell beszélniük a dolgokat. De ez teljesen természetes, hisz nem két hétre választ magának négylábú társat az ember, hanem a kicsik egész életére. 

 

Bikfic állandóan pörög

 

38 cicánkkal karöltve köszönjük szíves figyelmüket, legyen további szép napjuk!

Reni

Hozzászólások