Macskalandok 2019. ápr. 29. - máj. 12.

Cicás blog | 2019. május 15.

Mokka egyre nyitottabb, egyre többet mutatja magát. Legyen szó a napközbeni ténykedésről, vagy az étkezésről, amíg nem megyünk bele az aurájába, addig eszébe sem jut elbújni. Viszont hajlandó falatkát elfogadni a kezünkből, ami úgy gondolom, elég nagy előrelépés, mivel ezt a folyamatot nem követi sem fújás, sem tolatás, hanem érdeklődve közelít. Szép lassan elfogad minket. Hogy miért tart ilyen sokáig a bizalmába férkőznünk, ötletünk sincs. De nincs két egyforma cica és ha tovább is tart, türelmesen kivárjuk a nagy áttörést.

 
Mokka a fotelból kémlel
 
 
Ilyen volt nemrégiben még Panna is. Aztán az elmúlt hetekben napról-napra volt észrevehető a változás. Most már ott tartunk, hogy ő követeli a simogatást és annyira, de annyira élvezi a simit, hogy veti el habtestét, hangosan dorombolva. Sőt, szintet is lépett, hisz azt is megengedte, hogy számára idegen önkéntesünk is vakarássza cirmos bundácskáját. Azóta modellként is helyt áll, azt tapasztaltuk, amint meglátja a fényképezőgépet, vagy akár telefont, azonnal érkezik és pózol, folyton a figyelem középpontjában próbálja megcsillogtatni a bájos pofiját. Panna is minden tiltakozása ellenére elindult a változás mezején és mondogattuk is neki, megérett a gazdisodásra!
 
Panna, miközben önkéntesünk simogatja
 
 
Atlasz Dr. Sebő Ottó rendelőjébe utazott foghúzásra. Mivel az alsó jobboldali szemfoga kikandikál a szájából, nem is tudja a száját rendesen becsukni, gondoltuk zavarhatja. De az a foga rendben van, az ínysorvadása miatt mozdult el a helyéről, viszont erősen kapaszkodik a gyökere, ezért nem bolygatták. De ha már bebódították, kitakarították a fülét, mivel a két ember is kevés egy ekkora, makrancos, tiltakozó kandúr megtartásához. Most viszont patyolat tiszta lett a fülecskéje, ami már időszerű volt, mivel zavarta, néha vakargatta.
 
 
Atlasz
 
 
Csütörtökön beérkezett Merlin, aki szintén "senki cicája" volt, ugyanúgy mint az egy héttel korábban beérkezett Charlie. Merlin egy másik kolónia ifjú tagja volt, kinek testvérei gazdisodtak, őt pedig nem akarták ott hagyni a bizonytalanban. Korábbi etetője, gondviselője ivartalaníttatta az Utcamacska Projekt keretein belül, valamint útravalónak kis macskamentás csomagokat készített a bentlakó cicáknak, amit nagyon szépen köszönünk! Merlin egyelőre meg van szeppenve, simogatni hagyja magát, de fülét-farkát behúzza hozzá. 
 
 
Merlin
 
 
Tekla és kölykei, Tüll és Tofu átkerültek a köztes szobába Zséda és Mokka mellé. Egyelőre óriási ribilliót csapott elsősorban Tofu, aki amennyire bűbáj az emberekkel, annyira utálatos a többi cicával. Tekla gyors körbenézett és befoglalta magának az egyik fotelt, Tüll beszaladt az ágy mögé, Tofu mint már említettem, még a szőnyegbe is belekötött volna, ha egy szála rosszul áll. Szándékosan provokálta a többieket, szerencsére testiségig nem fajult a helyzet, csak verbálisan inzultálta őket, de ezzel igen felbolygatta az ott lakók életét. 
 
 
Tekla újdonsült trónján
 
 
Eddig nem esett szó a hét legnagyobb eseményéről! Visszajelzett Cirmi látogatója, hogy szeretné őt. Az erkély leendő "Cirmibiztos" kerítéselemét is átküldte beszerzés előtt, így minden rendelkezésre állt, hogy a mi kis Houdinink gazdisodhasson. A megfigyelés lejárta után vasárnap meg is történt Cirmi adoptálása, aki immár szegedi panelcicaként, biztonságban bővítheti a gazdis cicák táborát. Gazdija azóta már jelezte is, hogy egyelőre nagyon idilli a kapcsolatuk és Cirmi első naptól nem tud betelni a lehetőséggel, hogy állandóan rendelkezésre áll egy kéz, aki simogatja, vakargatja őt. Gazdija élelemmel kedveskedett a bentlakók számára, amit köszönünk szépen és külön hálásak vagyunk azért az áldozatért és plusz munkáért, amit Cirmi biztonsága érdekében megtett!
 
 
Cirmi indulásra kész!
 
 
Merlin nem volt szobatiszta. Általában az ágyába piszkított, pontosabban amit mi kitettünk neki ágyként és az alomtálcában aludt. Megszüntettük az ágyat, csak a takaró maradt a ketrec aljában. Kedd reggelre meglepetés várt minket az alomban és attól kezdve rendeltetésszerűen elkezdte használni, amit mi óriási lelkesedéssel fogadtunk és körbe dicsérgettük, szeretgettük. Ettől viszont ő is felbátorodott és óriási dorombolásba kezdett, már a pocakját is megmutatta, annyira beleélte magát a simi áradatba. 
Gyorsan elérkezett a csütörtök, mikor is állatorvosunk veszettség elleni oltást adott Kátyának, így ő is teljes harci díszben várja a "kérőit", a leendő családját.
 
 
Kátya
 
 
Kombinált oltást Tofu és Charlie kapott. Charlie-nak fel sem tűnt igazán, ő ha ölben van, teljesen ki tudja zárni a külvilágot. 
 
 
Charile él-hal a simiért!
 
 
Reggel ivartalanításra indult Ficam, Tüll és Tekla. Tofu tüzelése miatt nem tudott a családtagjaival együtt utazni. Mindannyian rendben átvészelték a dolgot, meglepő módon Tekla, a több mint 10 éves cicó volt a legfittebb, már ébredezés után kolbászolni támadt kedve, mikor nyílt a ketrecajtó. Mert ugye a napot elzárva töltötték, nehogy kajcsi közelébe férkőzzenek.
Másnap a műtött cicák visszaköltöztek szobáikba. Ficamot Fintor olyan lelkesen fogadta, mintha évek óta nem találkoztak volna. Nagyon megörült neki, szinte körberajongta, míg a többieknek fel sem tűnt a változás. 
 
 
Fintor, aki mindig örömmel fogadja társait
 
 
Rendszeres adományozónk ismét nagy csomaggal támogatta védenceinket. A mindennapi tisztán tartáshoz szükséges hipók, tisztítószerek mellett cicáinknak is külön kedveskedett finomsággal. Nagyon hálásak vagyunk mindenért!
Szombat délutánra, csak hogy ismét legyen miért aggódnunk, Pamut levarrt szeme bedagadt. Hogy megcsípte vagy felgyülemlett benne valami, nem tudni. A kedve töretlenül kicsattanó, szintúgy az étvágya is, de biztos kellemetlen érzés számára, hisz most először fordul elő, hogy nem engedi, hogy hozzáérjünk a dudorhoz. Vasárnapra sem történt változás, szerencsére nagyobb sem lett, így kivárjuk, mit mondd rá állatorvosunk.
 
 
Pamut pufi szemecskéje
 
 
Addig is ez úton szeretném fölhívni minden kedves állatbarát olvasónk figyelmét, aki még nem rendelkezett róla, pár mondatban a rövid ideig még esedékes adó 1% felajánlásokra. Ezek hatalmas segítséget jelentenek a menhely számára, mert ebből az összegből tudjuk folytatni a munkánkat, fedezni a kiadásokat, menteni és ellátni az állatokat. Önöknek pár percbe telik, a bajba jutott állatoknak azonban esélyt jelent az újrakezdésre. Kis védenceinkkel együtt előre is szeretnénk megköszönni mindenkinek ezt a hatalmas segítséget, valamint 28 bársonytalpúval, hogy ismét velünk tartottak!
 
Reni

Hozzászólások