Macskalandok 2018. dec. 24. - 2019. jan. 6.

Cicás blog | 2019. január 11.
A beszámolóban nyugalmat felkavaró fotó szerepel! 

 

A hetet belengte a szeretet ünnepe. Ez alkalomból nagyon sokan látogattak ki és különböző adományokkal igyekeztek kedveskedni a gondozásunkban élő állatoknak. Köszönjük szépen a látogatóknak, hogy karácsony lévén menhelyünk árva lakói számára is jutott finomság vagy játék a "fa" alá!
Majd ahogy lecsengőben volt az ünnepi láz, látogatók színesítették be a cicák lakrészét. Fiatal kis társaság érkezett ki, hogy az egyik lány álmai cicájára ráleljenek. Mivel két barátnő lakik együtt, ezért mindketten részt vettek a kiválasztásban, nyilván a leendő gazdi szava volt a mérvadó. Barátkozós cicáink azonnal bevetették magukat, ám óvatosan araszolt a háttérből egy érdeklődő szempár... Ahogy a többiek tovalibbentek, bátortalanul, de egyre közelebb merészkedett Olivér és nem is akart onnan tágítani. Azonnal levette a lábáról a látogatókat, így rá esett a választásuk. Azt hiszem, a lányok pozitív kisugárzása és féktelen lelkesedése sokban segíti vörös kandúrkánkat a mihamarabbi feloldódásban. A lányok és Olivér is felkészülnek a nagy napra, már csak párat kell aludni, hogy ő is megtapasztalja a gazdis cica életet.
 
 
Olivér
 
 
Dotinak viszont nem kellett tovább várnia, hisz érte megérkezett leendő családja. A továbbiakban szegedi szobacicaként fog cukiskodni, és nem kell osztoznia senkivel, minden figyelem csak rá hárul és minden simogatást bezsebelhet.
 
 
Doti
 
 
Dönci FIV+ lévén a karanténidejét kint tölti egy hirtelen rögtönzött lakosztályban (most épp használaton kívüli kutyaszállító boxban). Viszont összeszoktatás gyanánt, felügyelet alatt kijöhet ismerkedni. Eleinte ez annyiból állt, hogy beszaladt a szekrény alá. Mára viszont eljutott oda, hogy előmerészkedik, nézelődik, de vegyülni még nem akar. Sokkal fontosabb számára, hogy ember közelében legyen és hangos zakatolással bújik, majd fellök. 
 
 
Dönci
 
 
Teát egyáltalán nem köti le ez az esemény, legújabb időtöltése a labdázás mindennel, ami csörög. Lehet korábban nem dúskált a játékokban és el is tartott egy ideig, míg felfedezte, mennyi mókát rejt egy bolyhos, csilingelő vagy egy műanyag labda paskolása és kergetése. Utána pedig jóízűen szundikál a kedvenc fekvőhelyén.
 
 
Tea lefáradva
 
 
Zsenit a gazdisodás kapujában gazdijelöltjei visszamondták, családi okokra hivatkozva, így ő továbbra is hiperaktívan várja az igazit! Péntekre tolódott az állatorvosi vizit. Matyi veszettség elleni, Csillag, Mózes és Dönci pedig kombinált oltást kaptak. 
Ennek fényében hétvégén felköltözött a kisszobába Csillag, hogy a többi kölyökkel tudjon szocializálódni és levezesse a felesleges energiáját. Mert abból van bőven. Amellett, hogy irtó cuki, bújós szeretetcsomag, nagyon aktív, kis energiabomba! Nagyon tetszett neki az új közeg, azonnal feltalálta és belevetette magát a zsizsegésbe.
 
 
Csillag, az örökmozgó
 
 
A nagy szobába is új lakó érkezett Doti helyére. Hosszas töprengés után gondoltuk, próbáljon szerencsét Heidi. Mert ott volt eddig is a menhelyen, de valahogy nem volt szem előtt, sokan nem is akarták megnézni a távolabbi cicákat. Heidi végtelenül jó természetű cicalány és mivel világ életében sok macskával élt együtt, meg sem kottyantak neki új szobatársai. Mintha oda találták volna ki, annyira magáénak érzett mindent! Dobálta testét lent is, fent is, a kanapén is, a kifutóban is... Dörgölőzött mindenhez és mindenkihez, a cicák pedig szinte ledermedve tűrték ezt a viselkedést, hisz valljuk be, senki sem indított még ilyen közvetlenül, mondhatni rajongással.
 
 
Heidi küldetésben van!
 
 
Evetke viszont továbbra is gyengélkedik. Náthás volt, abból szinte teljesen kilábalt, de étvágya még alig van, pedig erősödnie kellene. Ezért mindent bevetünk, de konkrétan mindent. A pépesítésen, a három tálkában három különböző étellel, nedvessel, szárazzal, főtt husival, virslivel.... Szóval rajtunk nem múlik, de így is csak pár falatokat eszeget.
 
 
Emina és Evetke
 
 
Az új év új esélyeket tartogat a gondozásunkban álló állatoknak. Bízunk benne, hogy sokuknak megadatik, hogy megtalálják a tökéletes családot, álomotthont. De nem mehetünk el amellett, hogy ezúton megköszönjük mindenkinek a segítséget, támogatást, adományt, kedves szót, biztatást vagy akár egy-egy buksi simit, amivel derűt hoztak védenceink életébe és megkönnyítették munkánkat. Minden új cicás gazdinak is ezer hála, akik örökbefogadással esélyt adtak egy cicának, hogy boldog és tartalmas életet biztosítsanak neki, valamint ezzel egy időben esélyt kapott egy másik cica, hogy bekerülhessen a helyére. Az elmúlt évben 56 cicát tudtunk befogadni, 39-en találtak szerető otthonra és sajnos 15 cicától búcsúznunk kellett, akik örökre nyomot hagynak a szívükben. Köszönjük még egyszer és kívánunk nagyon-nagyon boldog új esztendőt!
 
Csütörtökön a szokásos, állatorvosi procedúra keretei között veszettségi oltást kapott Olivér (csak hogy ne ezzel kelljen kezdeniük az összeszokást) valamint Kiki, Sanyi, Borsó és Cirmi. Náluk mind féléves, vagy éves ismétlő oltások voltak aktuálisak. Kombinált oltást Nózi kapott, valamint Cakkos, szintén éves ismétlőt. Atlasz az utóbbi időben feltűnően sokat ivott, ezért megmérettük a vércukrát, tökéletes! Ő is tökéletes nyugalommal, rezzenéstelen arccal tűrte a minimális vérvételt, ezért egy rögtönzött, pár másodperces ódát zengtünk bátorságáról és hősiességéről, ő pedig fürdőzött a dicsszavakban!
 
 
A kerekded Atlasz
 
 
Pénteken segítségkérést kaptunk telefonon, balesetes cica elhelyezésében. Újszegeden, a Fő fasoron egy bokor alatt nyávogva hívta fel magára a figyelmet. A fiatal nő nem hagyta magára, annak ellenére, hogy csak családlátogatásra tért haza, már indultak is vele a menhelyre. Mi azonnal fogadtuk, készítettük elő neki a helyet. Ilyenkor mindig van bennünk egy kis félsz, mert nem tudjuk, mire számítsunk. Azt hiszem, ez az eset felülírta mindazt, amire gondolni is mertünk volna. A hordozóban már láttam, hogy egy kölyök cicáról van szó, akinek véres a hátsó lába. Hogy minél kevesebben mozgassuk, a hordozó tetejét levéve helyeztük át egyikből a másikba. Akkor jött a hideg zuhany, a cica bal hátsó lábán a bőre a lábfejéhez volt gyűrődve. Már telefonáltam is az állatorvosnak, hogy azonnal fogadnia kell minket, hisz friss sérüléssel, kivillanó inakkal beérkezett egy körülbelül 4-5 hónapos cica. Kicsit meg volt szeppenve, de mai napig nem tudom felfogni, hogy egy ilyen apróság hogy tudott ekkora fájdalmak mellett is végtelenül kedves lenni. A rendelőben a doktor úr visszavarrta a bőrt a lábán, pár milliméter tartotta a talpacskájánál. Egy kutya kaphatta el és nyúzta meg a lábát, a másik hátsó lábán is harapás nyomot találtak. Két órás beavatkozás, tatarozás után kábultan tért vissza. Hogy a sokkos állapot miatt, vagy a fájdalomtól, de az is lehet hogy az altatás miatt, de fogalma sem volt, mit csinál, de ahogy átkerült a ketrecbe, önkívületi állapotban, eszeveszettül tépte picinyke szájával a takarót. A látványa hosszú időkre beleégett a retinámba, a tehetetlenség érzete leírhatatlan. Kapott egy gallért, bár a legkisebb is elég nagynak bizonyult, ezért némi átalakítást igényelt. Idegőrlő volt a nap végén magára hagyni és feszülten vártuk a reggelt. Szerencsére óriási ovációval, hangos dorombolással fogadott minket ez a csodás kis teremtés, aki a Pamut nevet kapta.
 
 
Pamut az állatorvosi rendelőben
 
 
Szombaton egy család látogatott ki. Sajnos nemrégiben elveszítették egyik cicájukat és tudják, hogy lelkileg még nem teljesen állnak készen egy új családtagra, de 13 éves cicájuk azóta befordult és magányos, valamint bíznak benne, hogy nekik is könnyebb lesz feldolgozni a történteket. Szinte borítékolni lehetett volna a következő képsorokat, beléptek a szobába, mint egy kis ragyogás, megérkezett Heidi. Azt csinálta amit mindig is, maga volt a megtestesült bűbáj és azonnal belopta magát a szívükbe. Igaz, eleinte Atlasz után érdeklődtek, de Heidi mellett senkinek sem volt esélye. Úgyhogy azt hiszem, ez a sors furcsa fintora, hogy pont most, pont ő került fel az örökbefogadó konténerbe, mivel a családnak pont rá volt szüksége!
 
 
Heidi "művésznő"
Pamut lábát naponta többször kell kezelni, hogy el ne fertőződjön, valamint két hétig antibiotikumot írt elő az orvosa. Nagyon bizakodunk, hogy rendbe jön a pici lába, mert a lelkén egyáltalán nincs mit gyógyítani. Hősiesen tűri a kezelést, nyikkanás nélkül, hangos dorombolások közepette. Egyelőre még nem nagyon találja az egyensúlyt, és ahhoz képest, hogy az étvágya is javul, széklete még nem volt bekerülése óta, úgyhogy amiatt is aggódunk. Ja, és ne feledkezzünk meg csodás küllemének kiemelkedő vonásáról sem, a bal szeme születési rendellenesség miatt, vagy egy későbbi fertőzés miatt csökevényes. Igazi egyéniség!
 
 
Pamut kezelés után pihen
 
 
35 cica pajtival vágunk neki az új évnek, kedves Olvasóinknak köszönjük, hogy figyelemmel kísérték beszámolóinkat, tartsanak velünk idén is!
 
Reni

Hozzászólások