Macskalandok 2018. aug. 6-19.

Cicás blog | 2018. augusztus 23.

Mostanában meglepődnénk, ha épp nem lenne min aggódni. Inka újra lelassult, ez már rutinszerűen ismétlődik hetente. Majd másnapra jobban lesz a semmitől és megy minden tovább. Hogy az időjárás befolyásolja, vagy a csillagok állása, nem tudni, de adott a probléma, csak nincs rá magyarázat, hiába jár orvoshoz.

 

Inka

 

A legújabb dobozos cicáink tettek látogatást dr. Sebő Ottó rendelőjében. Tea ivartalanításon esett át, mert pánikszerűen tapasztaltam, hogy emlői levedzenek. Neki valahol, nem túl régen kölykei lehettek... Ők hol vannak, velük mi lehet kérdésre sohasem kapunk választ. Viszont itt még folytatódik a kálvária, hisz mindketten FIV pozitívak. Újra motoszkál a kérdés, honnan kerültek ide? Mert Colos harcedzett kandúr, Tea is átesett a tűzkeresztségen, így a származási helyük is vélhetően fertőzött... Dobozos emberünk igazán megírhatta volna, honnan gyűjtötte be a cicákat. Szó mi szó, folytatódott az ámulat. Colos hátsó lába miatt volt orvosnál, valamint a bal pofáján lévő kemény duzzanat miatt. Az egy karmolás/harapás miatti gumó, idővel javul. A furcsa járásának okát pedig a röntgen felvétel mutatta. Lábán, medencéjén semmi elváltozás, de a gerince mellett ott virított egy légpuskalövedék. Annyira beékelődött, hogy a műtétet nem kockáztatták meg, inkább maradjon kicsit bicebóca, minthogy bármiféle komplikáció lépjen fel. Antibiotikum, kétnaponta egyéb gyógyszerkúra és a kiérdemelt sok simogatás jár nekik. 

 

Colos, a légpuskával meglőtt kandúr

 

A héten is javában folyik szám szerint a harmadik Tappancs tábor. A gyerekek ismételten betekinthettek a cicák mindennapjaiba. Volt nagy érdeklődés mindkét fél részéről, de a gyerekek jól helyt álltak, jutott mindenkinek a simogatásból, játékból. Majd több nap is repetáztak, cicáink élvezik ezeket a napokat! 

 

Tomi kényelembe helyezte magát

 

Egy pár látogatta meg a kicsit félős Olivért. A kis vörös megszeppenve fogadta az érdeklődőket, de rövid időn belül belesüllyedt az ölelő karok adta biztonságba. Szerelem volt ez, vitathatatlan!

Emellett tovább pörögtek az események, hisz gazdisodás is történt. Bizsu és Dzseki végre megtapasztalhatja, milyen érzés tartozni egy családhoz. Visszaemlékezve honnan és hogyan is kerültek be, túlcsordul a szívünk a boldogságtól! Bizsut balesetesen, fejsérüléssel, vérző füllel és orral, ideiglenesen megvakulva találták Újszegeden. A látását visszanyerte és az emberek felé is sokat nyitott. Dzseki pedig egy szatymazi tanyán, ötvenvalahány macskával összezsúfolt szobából került hozzánk, szemgolyóját elsorvasztotta a kezeletlen gyulladás. De most egy szemmel is gyönyörűnek látta gazdija, mert a bátortalan cicalány felszabadult és igazi szeretetgombóccá vált!  Szegedre költöztek és kíváncsian várjuk, hogy sikerült a beilleszkedésük.

Eljött a varratszedés napja. Már akinél, mivel Fenszinél a napokban vettük észre, hogy kinyalta a sebét, ezért gallért kapott. Nem volt boldog! Sőt attól még kevésbé, hogy orvosi javallatra gyógyszert is kapott, mert elég csúnyácska lett az amit művelt magával. Pár napot kellett volna csak várnia, de ehelyett jött a fertőtlenítés, kezelgetés, ő pedig csak néz csúnyán és zúgolódik. 

Fenszi gallérban, duzzogva

 

Panna nagyon fél, ha több embert lát egyszerre, amint sikerült megnyugodnia, pillanatok alatt osonhatott is vissza a biztonságos zugába. Panna medence töröttként került be, azóta sokat javult a járása, viszont még idő kell, vagy talán soha nem is lesz már a régi. Pocak köldöksérvműtét utáni hege már nem is látszik. Kis csomó eltávolítva, amihez ő ugyanolyan nagy boldogsággal dorombolt.

Csütörtökön helyettes állatorvosunk, Dr. Bárkányi Pál vette kezelésbe négylábú védenceinket. Kombinált oltással látta el Tomit, Tenkit és Pannát, valamint veszettség elleni szurit kapott Hiszti, Pocak, Imola, Irisz és Kiki.

Hétvégén kijöttek ismerkedni Hisztivel, virslivel is kedveskedtek neki. Hiszti a finomkodás legapróbb jelét sem mutatta, pár falatot elfogadott aztán gondolt egyet és önmaga lett. Attól kezdve nem akarta a simiket, a széken elkényelmesedett és onnan szemrehányóan méregetett. 

 

Hiszti 

 

Az új hét újabb pánikhelyzetet generált. Inka reggelre tébolyultan mászkált fel alá, mint aki nem lát. Nem vett észre dolgokat, csak kóválygott a szobában. Dr. Farkas Attilához szállította kollégánk azonnal, ahol több injekciót is kapott. A látása rendben, viszont valami a fejecskéjében nem volt az. Doktor úr szerint olyan, mint aki napszúrást kapott, de azt az éjszaka elég nehéz kivitelezni. Egy percre sem állt meg, zaklatott volt. De minta másnapra elvágták volna, újra a régi, étvágya jó, közérzete jó, úgyhogy megint ott álltunk értetlenül a dolgok felett, hogy akkor most mi van?

De, hogy ne mindig csak a gondokkal foglalkozzunk, itt van nekünk a gazdijelöltes Hiszti, aki mától a gazdis cicák klubjába lépett! Hisztis énje ide vagy oda, most már nyugodtan kibontakozhat családi környezetben, Mórahalmon, ahol szobacicaként csajoskodhat kis gazdijával.

Szerdán dr. Sebő Ottóhoz volt előjegyezve Félix és Kiki. Evésnél feljajduló Félix a fájó foga, ínye miatt utazott. Fogkő eltávolításon esett át és a további diagnózisa sem kecsegtető. Mától csak nedves eledelt kaphat, mivel a hátsó fogainál az ínye kezdett elrákosodni. Reméljük, hogy szinten tudjuk tartani, de folyamatos kontroll alatt tartjuk. 

 

Félixünk

 

Kiki ivartalanításra utazott, emellett ismételve lett a FIV/Felv gyors tesztje, és már biztos hogy leukózis pozitív. Őt jobban megviselte az altatás és a műtéttel járó procedúra, másnap sem volt hajlandó szóba állni velünk ezt a folyamatosan izgő-mozgó szépség. 

Hiszti távozásával újabb lakók költöztek fel a nagyszobába. A három lurkó, Olivér, Odett és Ödön kezdték meg szocializációjukat a nagyokkal. Ödön és Olivér azonnal feltalálták magukat, szétnéztek, ismerkedtek, míg a cirmos lányka, Odett igyekezett bepréselni magát a legapróbb rejtekhelyre. A feloldásában az sem segített, hogy másnap már oltást kapott, a veszettség elleni szuriját tesójával és Odinnal karöltve, valamint Ödön is megkapta második kombinált oltását. Ennek fényében meg is érkezett gazdijelöltje, hogy a kis páváskodó kócossal ismerkedjen. Elvoltak ragadtatva tőle, ő pedig nagyon illegette magát a fiatalok előtt, kik egész Pestről érkeztek miatta. 

 

Ödönke

 

Pénteken újabb nem várt fordulat. Az anyamacska kölykei közül Zsebi reggelre véres, híg székletet produkált és a tesókkal ellentétben jó messziről kerülte a reggelit. Csak panaszkodott ez a kis törékeny cicus, szeme is begyulladt, nem volt szép látvány. Doktor úr ellátta, használati útmutatót is kaptunk hozzá, úgyhogy pár napra elkülönítve kell tartanunk, mivel macska parvó gyanús. Mire visszaért, még nagyobb volt a sírás, mert ment volna az anyjához. Mivel a folyadékbevitele is igen lecsappant, cukros vízzel kellett itatgatni időközönként, valamint a szemét tisztogatni, csepegtetni. Vasárnapra már jobb bőrben volt a törpi. 

 

Kis betegünk, Zsebi

 

De hogy ne szaladjunk ennyire előre, itt volt még a szombat. Egy férfi látogató szívét rabolta el Tomi. 8 éves cicája és maga mellé keres társat. Tominak az egész múltját elmesélve sem akadt fent a részleteken, úgy gondolja, le tudják küzdeni a problémákat. Bizakodunk, ám tartunk tőle, hogy Tomi újra szerencsét próbáljon, mert négyszer tért vissza a menhelyre és nem szeretnénk őt ennek kitenni. Viszont tudjuk, hogy ő egy csodálatos cica és meg kell kapnia az esélyt, mert neki aztán nagyon kijárna a jóból. 

Önkéntesünkben, Annamariban is megfogalmazódott a döntés, hogy örökbefogadna egy cicát. Megnézte az összes cicát Á-tól Zs-ig, majd úgy döntött, hogy egy esélytelenebb cicát szeretne felkarolni. Így esett a választása Borsóra, kinek mindkét szeme hályogos, kicsit bizalmatlan is, foga is kevesebb... Borsót most elkülönítettük, hogy megfigyeljük, hogyan viselkedik a kolóniából kivéve. 

 

Borsó

 

Vasárnap Ödön gazdija ismételten meglátogatta kis kedvencét, hogy körbeszeretgesse és korlátlan mennyiségű bókkal illesse őt.

Az unalom elkerülése végett Cirmi úgy döntött, hogy a reggeli után szétbontja a kifutó rácsát és tesz egy kört a tetején. Szerencsére azonnal lebukott és villámgyorsan javítottuk az okozott kár. Ő viszont beköltözött a kolóniás cicák szobájába, mivel félő volt, hogy újabb kiskaput talál. Karbantartónk jövő héten alaposan szemrevételezi a kifutót újra, annak ellenére, hogy időnként megtörténik a kontroll, amortizálódik a háló...

 

Cirmi, a szabadulóművész

 

Zárásképpen egy fotót szeretnék megosztani. Csipisz és Táncos hatalmasakat szoktak játszani, beletartozik a napi rutinjukba. A fogózáson kívül birkóznak nagyokat, természetesen amíg fel nem tűnik nekik, hogy figyeljük őket.

 

Táncos: "Nyugi, kishaver, fotóznak!"

 

42 tagú cicaállományunkkal együtt köszönjük szíves figyelmüket, hamarosan újra jelentkezünk!

Reni

Hozzászólások