Macskalandok 2017. nov. 27. - dec. 10.

Cicás blog | 2017. december 14.

Mivel Döme kiválasztott cica lett, ezért ki kellett emelni a tömegből, átrakni egy saját szobába, hogy megfigyelhessük a viselkedését, mit vált ki belőle a magány. Megvolt szeppenve olyannyira, hogy képes volt még a takaró alá is bebújni, ha neszt hallott. Ez eltartott egy napig, majd másnaptól a bőrünk alá próbált beférkőzni újra, félelemnek nyoma sem volt, csak kicsit lázongott ha ott akartuk hagyni. Kitakarítottuk a kis szutyis fülecskéjét, hogy teljes pompájában tudjon majd gyönyörködni benne gazdija. 

Keddre egy fiatal nő jelentkezett be, akinek budapesti lakosként Szegeden volt dolga, ami után bekanyarodott a menhelyre barátaival, hogy a nekünk szánt adománnyal kedveskedjen. Volt ott alom, takarók, szőnyeg és tisztítószerek, amit nagyon szépen köszönünk Neki!

Nenszi a kapott takarót dagasztja.

Csütörtökön újabb nem várt lakó költözött be. Ő Szüpürty, a fehér fekete foltos, barna farkú csenevész. Irgalmatlanul ramaty állapotban vettük át. Náthás, levegőt alig kap, orra bedugulva, száján lélegzik, szinte fuldoklik minden légvételnél. Szeme megtalálója ápolása ellenére is tiszta csipa, de legalább kilát egy kicsit, hemzseg a bolhától, csont és bőr, állni sincs ereje. Ilyen állapotban a karanténba nem mertem betenni, hisz lefertőzi az összes ott lakó cicát, ezért egy kis zugot alakítottunk ki neki a fürdőszobában, ahol lábadozhat nyugalomban. Hozzá érni is féltünk, de nem azért mert finnyásak vagyunk, hanem mert annyira törékeny a szentem. Elláttuk, kapott cseppet bolha ellen, másnapra szépen elkezdett kitisztulni, legalább ennyi gonddal kevesebb.

Szüpürtyre megtalálója a saját udvarában lett figyelmes, aki a kutyához szorosan odabújva próbálta felmelegíteni csöppnyi testét. Mivel zárás előtt csörgött a telefon, fogadni már aznap nem tudtuk, elvitte állatorvosunkhoz, aki megkezdte az antibiotikumos kezelést. Másnap, mielőtt Szüpürty beért, megkaptuk az instrukciókat hozzá, eszerint cselekedtünk. Aztán felvettük a harcot a csúnya náthával szemben és bízunk a mihamarabbi kilábalásban.

Szüpürtyke pár nap után.

Dr. Farkas Attila a menhelyen veszettség elleni oltásban részesítette Shíbát, Cukit és Spárga-Spárta tesókat.

Közben pedig úton voltak Makóra Dr. Sebő Ottó rendelőjébe Életke és Merlot ivartalanításra, valamint Borsó fogkő eltávolításra. Sajnos a fogai annyira rossz állapotban voltak, hogy nem csak fogkő, hanem több foga is eltávolításra került. A mosolya most lenyűgöző, maradék fogacskái csak úgy ragyognak! Ínye vörössége is visszaapadt és elmúlt a nyáladzása, pár nap után az eddig oly nagy ívben elkerült száraz tápot is nekiállt falatozni. 

Borsó

Majd eljött Döme nagy napja is, mikor a több napi magányt felváltja a családi fészek, ölelő karok és szeretet áradata. Döme mától Szeged város szobacicáinak számát gyarapítja.

Hétvégén fiatal lány látogatott ki és nem meglepő módon, azonnal megakadt a szeme Shíbán. Hiába volt ott körülötte több hebrencs kamasz, ez a hatalmas szürke melák rabolta el a szívét. A személyes elbeszélgetés után, valamint az ismerkedés után hamarosan Shíba is szedheti a sátorfáját és kezdődhet egy új fejezet az életében, immár csak és kizárólat szobacicaként.

Német leányzó is látogatást tett minálunk, akit Életke bűvölt el. Az idő megállt, megszűnt a külvilág számukra és mintha mindig is egymásra vártak volna, úgy szenderült álomra Életke a lány ölében. Mivel ő frissen van műtve, örökbefogadására csak a varratszedése után kerül sor. 

Vasárnapra Cuki gazdijelöltjei voltak bejelentkezve és nem kérdés, hogy Cuki pofijától elolvadtak. Jövő héten ő is már kényelemben heverészhet otthon, addig a család felkészül a fogadására.

Drága Csipisz vidított fel minket a nap végére. A kifutóból, mint egy igazi kis parasztlegény, kinek szájából fűszál lóg ki, úgy robbant be a szobába. Menőzött is vele a többiek előtt, gőgösen ücsörgött és szemlélte társait a zsákmányával.

Csipisz és a falevele.

Hétfőn újabb látogatók érkeztek. A pár Lénát és Édest szerette volna megismerni. Ezért Édest felhoztam a nagyszobába, ahol hatalmas mellénnyel pásztázta a környezetet. A pár figyelmét igyekezett csak magára hárítani, ám meglepő módon Léna sem hagyta veszni az ügyet, számára is nagyon szimpatikusak voltak. Minimális dorombolást is engedélyezett magának, ezzel is elősegítve (vagy megnehezítve?) a döntésüket. Mivel nem tudtak dűlőre jutni, ezért izgatottan várjuk a végkifejletet. 

A keddi nap új eséllyel indult egy cica számára. Akkor még nem volt konkrét választás, csak jelöltek voltak egy fiatal nő számára. Majd egy szinte teljesen kívülálló cicán akadt meg a szeme. Birsen, ki a nyugodtságával, visszafogott közeledésével hívta fel magára a figyelmet. Ő is gondolkodási időt kért, de nem telt bele sok időbe, már vissza is csörgött, hogy a családdal átbeszélve Birsre esik a választásuk. Ezért ő is bekerült az elkülönítőbe megfigyelésre. 

Birs ilyen nagy áhítattal tud nézni.

A tesók, Spárga és Spárta ebédre otthon voltak, hisz megérkezett értük gazdija. Egy fiatal pár imádott kis cicuskái lettek és teszik vidámmá, boldoggá mindennapjaikat Szegeden.

Balesetes cicát is fogadtunk a minap. Ő a reptérre vezető úton, a buszmegálló mellett feküdt kitudja mióta, mert már ki volt száradva. Egy Facebook poszt alapján indultak keresésére és amint megtalálták, el is vitték az ügyeletes állatorvoshoz, ahol infúziót és fájdalomcsillapítót kapott. Az angyalok, kik szárnyuk alá vették megtettek tőlük minden telhetőt a maga alá vizelő, hátsó lábait nem használó cicáért, viszont előjött a macskaallergia, ami miatt nem tudtak tovább gondoskodni róla. Röntgen is készült róla, medence törése van az öreglánynak, ki a Rep Teri nevet kapta. A beszállítója csomagot adományozott mellé, ami több szükséges dolgot is tartalmazott Terike számára (közte pelust is). Köszönjük szépen!

Másnap Teri behuppant a hordozóba és Sebő doktor úrhoz utazott. Ő csak potyautasként tartott az utazókkal, mert csak a röntgen felvétel elemzése volt a fontos, hogy mik a további teendők vele. Mivel az időbe belefért, ezért rá is nézett a doktor úr, újabb röntgen felvétel után helyre rakta a csontjait. Műtétre nem volt szükség, viszont kézzel visszaigazította a helyére. Teri nagyon tünemény volt végig és jó kedélyűen tért vissza. 

Teri csupa bűbáj!

Shíba sem időzött tovább a menhelyen, fiatal gazdija megérkezett érte. Mától ő is gazdis cicaként, igazi társként folytatja életét, Szegeden.

Csütörtökön Teri nagy meglepetésünkre már használatba is vette hátsó lábait és igaz pár lépést tett csak, de nagyon büszkék voltunk rá! Azóta egyre többet totyog, egyre jobb az étvágya és egyre aktívabb. 

Szüpürtyke csodás szemeiben is gyönyörködhetünk már, a súlya is kicsit gyarapodott, viszont az orra most tisztul, úgyhogy rendszeresen kell törölgetni. 

Lütyő, a vörös kandúrka is szépen kikupálódott, a szemei kicsit könnyeznek, de a náthának hűlt helye. Egy iszonyatosan bűbájos teremtés, reggelente halk nyávogással és pacsiosztással köszönt, majd amint nyílik az ajtaja, ugrik oda hozzánk simogatásért és nem is tágul onnan. 

Lütyő kapitány!

Szombaton Lupita gazdijelöltjei érkeztek ki, és nem is akár hogyan! Egy csomag otthon készített játékkal lepték meg cicáinkat, volt ott macskamentás párna, labdák, mindenféle csörgős játék és cica pecák a nedves és száraz tápok mellett. Köszönjük figyelmességüket nagyon-nagyon!

Közben megérkeztek Cukiért is, aki egy percig sem volt elkeseredve amiért itt kellett hagynia a menhelyet. Ő is a szegedi cicák díszes társaságát sokasítja.

Életke leendő gazdija is látogatását tette, hogy kis szerelmével időt töltsön. 

Vasárnap sor került Életke és Merlot varratszedésére, a kis hepciás Életke is ügyesen tűrte, biztos tudta, hogy ezzel kap belépőt a gazdis cicák sorába.

38 bársonytalpú védencünkkel köszönjük szíves figyelmüket!

Reni

Hozzászólások