Macskalandok 2017. nov. 13-26.

Cicás blog | 2017. november 29.

Nem tudni, hogy a kolónia tagjai számára milyen jelentősége volt eddigi életükben a zacskó szerepének. Köztudott, hogy a cicák szeretik a csörgését, de azért ilyen szenvedéllyel csak ők közelítenek felé. (Na jó, Tominak is van egy titkos, perverz kapcsolata a szemeteszsákokkal, de ez teljesen más lapra tartozik.) Most, hogy Hóci, aki a legnagyobb zacsifanatikus már nem a csapat tagja, hanem gazdijával élvezi a mindennapokat, Deniszt, az általában komoly, tekintélyt parancsoló kandúrt is megszállta az ihlet. Befészkelte a nagy hátsóját a zacskóba és onnan feszített. 

Denisz és a reklámszatyor.

Denisz igen karakán személyiség, nagyon bújós, kedves ám azért a többieknek tudniuk kell hol a határ. Mint már említettem régebben, a kolónia remekül kijön egymással. Ezért nem is sikerült rájönnünk, vajon ki lehet a nagyvezír, ki tartja kordában a bandát. Rajta kívül még Édes az, aki rendszabályozza a zabolázatlan cicákat. Egy nyávintás elegendő, hogy értésükre adja nyugalomra van szüksége. Meditál sokat, kiegyensúlyozott tünemény, de vele is megesik, hogy a zacsi bűvkörébe kerül. 

Édes nagysága

És ott van Kázmér. Na javarészt ő az akit a többiek megpróbálnak lecsillapítani. De ezt ők is tudják, hogy ahhoz korábban kell felkelniük, mert Kázmért ha elkapja a lendület, nagyon megy, nagyon pörög és a cuki fején kívül a lelkesedése minden iránt a fő erénye. Maximálisan megéli a pillanatokat, kiélvezi azt bármiről is legyen szó.

Ő az, Kázmér.

Varázsütésre már csütörtök lett, amikor is kombinált oltást kaptak a Spárta, Spárga tesók Cukival, Shíbával, valamint a cicalányokkal: Lolitával, Lepkével és Lupitával együtt. 

Cuki amennyire cuki, olyan rosszul viseli a kényszerhelyzetet. A kis gombóc mint egy jól idomított kutyus, úgy sétál az ember lába mellett, néha között/alatt, és elfolyik, ha simiről van szó, de ha valamihez nincs kedve, akkor azt a tudtunkra is hozza és ezerrel fickándozik ki a kezünkből. Utána pedig duzzog. Pillanatokig tart csak, de akkor is és közben is mindvégig cuki...

A pukkancs Cuki

Pénteken Shíba FIV/FeLV teszt miatt tett látogatást dr. Sebő Ottó rendelőjében, és boldogan tért vissza negatív eredménnyel. Mohitó varratszedésére került sor, mivel a nagyon ügyes cicalány sebe szépen beforrt, a cérnát egy pillanat alatt eltávolítottuk. Cserébe a jutifalat után korábban érkezett az ebédidő, aminek gyorsan neki is látott.

Mohitó falatozik.

Hétvégén a FIV-es cicák lakosztályában nagytakarítás folyt. Amíg Félix hőn szeretett ablaka tisztult, addig türelmesen várt a komódon az éppen kényelmesen pihengető Gléda mellett. Mert mi is lenne jobb heverő, mint egy minidoboz? 

Félix és Gléda a felix-es papírtálcában.

A porszívó nagy ellenség, Tenki a lehető legjobb rejtekhelyet találta meg magának. Biztonságban érezte magát benne, többszöri szólítgatás után dugta csak ki a buksiját. 

Tenki a doboz mélyén.

Végül, de nem utolsó sorban ott van ugye Sanyi, aki zavartalanul elnyúlt az ablakban és leste a kinti eseményeket. Minek is zavartassa magát? Fő a kényelem!

Sanyi

A múlt hét azért pörgősebbre sikeredett. Felköltözött Shíba az örökbefogadó konténerbe. Hatalmas méreteit Cakkos és Huszár nem győzte csodálni! Folyton a nyomában voltak és áhítatos tekintetettel meredtek rá. Shíba ügyet sem vetett rájuk, azonnal lecsekkolta az új hely adta lehetőségeket. Kiment a kifutóra is, nyújtózott, szippantott párat a friss levegőből és nem sokra rá visszavonulót fújt. Keresett magának egy használaton kívüli párnácskát, ahova ledőlt pihizni. Számára ennyi újdonság egy napra elegendő.

Shíba

Az ő költözésére azért volt szükség, mert át kellett adnia a helyét egy frissen bekerült cicának, aki a Cimbora névvel lett felruházva eleinte, de gyorsan módosítottuk Lütyőre. Azért került be ilyen hirtelen, mert a bejelentő szerint napok óta szinte ugyanabban a pózban ücsörgött egy panel bejáratánál. A behaladó emberektől bebocsátásért kuncsorgott, ám sok esetben rúgást kapott. Viszont nagyon beteg, szemei beragadva, alig látott ki a csipától és a légvétel is nehézkes volt már. A bejelentő megszánta és felvitte magához, kitakarította a szemét, hogy legalább ki tudja nyitni. Lütyőt gyorsan megmutattuk dr. Farkas Attilának, mivel szerdára esett az oltások napja. Antibiotikum kúra vár rá, vitaminokkal, szemcseppel, meleggel és biztonságban. Jó pár kullancs volt benne, kapott rá spot-ont, de valamennyit sikerült eltávolítanunk is. Állandóan mozog, ezért nem sikerült róla használható fotót készíteni. Csupa kedvesség és nagyon bízik az emberekben. Bámulatos ez a hihetetlen optimizmus és ragaszkodás, ami már az első percekben áradt felénk. Ő egy fiatal, egy év körüli vörös, ivaros kandúr, aki az utcán, főleg ott a helyszínen nem biztos hogy átvészelte volna a telet ilyen náthával...

Állatorvosunk ismétlő veszettség elleni oltást osztott szét Nenszinek, Tüszinek, Tócsninak, Cinginek, Eperkének, Birsnek valamint az éves ismétlőjét kapta meg Táncos. Szintén éves ismétlőt, csak épp kombinált oltást pedig a nagyon gyors Csipisz kapott. 

Hogy a kis szoba lakói figyelmét eltereljük Shíbáról, egy plüss patkányt kaptak, amit nagy érdeklődéssel fogadtak, de Cakkos egyenesen odáig volt érte. Persze a pillanatot nem sikerült megörökíteni, mikor a szájában hurcibálta, de egy ideig lekötötte magát vele.

Cakkos játszik 

Ideiglenes befogadónkhoz két cicacsaládot kellett elhelyeznünk, kiket így egy kupacban, egy dobozba tettek ki Szeged külterületén, egy forgalmas út szélén. A két anyához 3-3 kölyök tartozik, egyik alom kb. 6 hetes, míg a másik család ifjú sarjai most nyitogatják a szemüket. Megtalálóik arra lettek figyelmesek, hogy a dobozból kiugrott egy cica, aki fejvesztve elrohant, mivel a 8 fő mellett még 3 serdülő is helyet kapott, de sajnos közülük csak az ott maradt kettőt tudták biztonságba helyezni. Nekik találtak is gazdit. Egy üres lakásban szállásolták el őket, de sürgetett az idő, mert a napokban érkeztek az új lakók. Szó mi szó, most ideiglenesünknél kaptak menedéket. 

Hétvégén a látogatók egymásnak adták át a kilincset. Először Lupita gazdijelöltjei érkeztek, akik adománnyal is kedveskedtek védenceinknek. 

Reggeli a kapott adományból.

Lupita az irodában meg volt szeppenve és minden mással foglalkozott, csak az őt csodáló leendő gazdikkal nem. Majd sikerült egy lépést tenni a kötelék kialakulása felé, ahogy felvették, megnyugodott és hangos zakatolásba kezdett.

Őket egy fiatal lány követte, ki Nellibe szeretet bele. Ami valljuk be nem nehéz, hisz Nelli tünemény és első dolga rávetődni minden arra járó ember vállára, hogy csak vele foglalkozzanak. 

Nelli az áldozatára vadászva.

Majd végül anya és lánya látogatott ki, hogy a nagyinak válasszanak cicatársat. Először Tüszikét szerették volna megnézni, de a nagy sokaságban Dömén akadt meg a szemük. Elmentek a nagyiért, aki egy igen fiatalos, lendületes nagyi, és mit sem sejtve érkezett ki a menhelyre. Azt hitte kutyát simogatni jönnek, ám akkor jött a felismerés, mikor a számára oly csodálatosnak titulált Dömét az ölében tartva simogatta. 

Mindannyiuk számára meg volt az első ismerkedés és amint felkészülnek az érkezésükre, valamint cicáink a költözésre, jelezni fogjuk Olvasóink számára. Addig is kívánunk vidám napokat a 41 cicánkkal együtt!

Reni

Hozzászólások