Macskalandok: 2017. jan. 9-22.

Cicás blog | 2017. január 23.
Sáfrány cica

Hétfőn egy nagy rakomány alutálcás élelem érkezett a cicák és kutyák számára. A felajánlást és a kiszállítás levezénylését nagyon szépen köszönjük! Nekünk már csak annyi dolgunk volt vele, hogy biztonságba helyezzük az adományt, még mielőtt a rossz időben sérülnek a dobozok. A cicák nagyon örültek a változatosságnak, a kutyák nemkülönben! Mi gondozók pedig annak, hogy elégedetten falatoznak védenceink.

Közben a napokban hűtőláda kipakolás miatt egy adag fagyasztott húst hozott ki egy kedves hölgy, ami között nagy mennyiségű hal volt. Mivel az üstben a többi husival együtt nem lehet megfőzni a szálkák miatt, ezért előkerült a nagy fazék és dolgozók melegedőjében lévő kályhán főtt a hal a cicáknak. Amint hűlt kicsit, kezdődött a filézés, majd az időigényes munka gyümölcseként, 5 másodperc alatt bepuszilták a kis drágák.

Pilla - a megtestesült kedvesség -, felvette a szoba ritmusát és játékra invitálta társait. Hatalmas futkosás, kanapéról le-fel, takaró alatt búvárkodás, egymásra vadászás, lecsapás, birkózás vette kezdetét. Másnap ugyanez a játékszellem érte utol Csillámot, a mindig kimért nagyasszonyt. Szemmel is alig lehetett követni, oly sebesen rohant a kifutóra és vissza, paskolva a labdákat, dobálva az égbe, majd legyűrve a párnákat rohant vissza ki a kifutóra... Persze mindezt egyedül, mert elég önző természete van és igazán nem is szereti a cicákat, ezért ezt az időt is inkább maga szórakoztatásával töltötte. Amint a többiek becsatlakoztak volna, inkább kihátrált a pillanatnyi elfoglaltságából és keresett magának más játékszert. De legalább előjött a gyermeki énje és olyan jó látni, mikor önfeledten felengednek a konszolidált cicuskák is.

Panda egyik napról a másikra annyira cuki kis bújós dorombgép lett, szinte levakarhatatlan. Ennek fényében Peppi is felbátorodott és vakon követi nővérét, így ezen a napon megtört a jég és Peppi is megmutatta dorombolási képességét. Eddig a pontig a simogatást kényszernek élte meg, holott soha nem erőltettem rá, de nem igényelte. Most viszont átadta magát a vakarászásnak, elterült és hempergőzött, mindezt mély dörmögéssel fűszerezve.

Csütörtökön Sáfrány részesült kombinált oltásban és megkapta a microchipjét is. Neki minden mindegy, lényeg hogy gyönyörű és egy szőrszála sem álljon ki, azt azonnal korrigálni kell. Kicsit sznob a szentem, igazi piperkőc de simogatásért cserébe feláldozza a szép bundácskája simaságát. Később úgyis ráér alaposan tisztává varázsolni magát.

Nicyka sok mindenen ment keresztül, a feje is legombásodott, kihullott a szőre. De ahogy eltűnt a frizurája, pár nap után nagyon szépen elkezdett pihédzeni a fejecskéje. Egyre szebb, láthatóan szépül. A szőre megtisztult, kisimult és fényes lett. Már tudja, hogy nem kell tombolva toporzékolni a kaja után mert mindig jut neki is. És várja, mielőtt rákerül a sor jelzi hogy ott van, de csak egy-egy halk "nyá" hagyja el a száját.

A következő héten ismételten nagy FIP, vagyis Koronavírus szűrés volt. Ha már vérvétel, akkor megtörtént a FIV/FelV szűrés is, mindenkinél örömteli negatív eredménnyel. A páciensek most Nikola, Nimród, Cakkos, Cédrus, Lurkó és Sáfrány voltak.

Újabb csütörtök, újabb oltások. Most is mindenki kombinált oltást kapott, Ping az éves ismétlőjét, mellette még Cérdus, Cakkor, Lurkó és Nicyka kapott szurit, mert már megerősödtek annyira, hogy biztonságos legyen a számukra.

Megérkeztek az eredmények és sor került a költöztetésre. Nikola és Nimród sajnos pozitív lett, ezért ők a nagyszobába költöztek be az irodából. Az eddigi kuckójukat is vitték magukkal, ahonnan óriási szemekkel szemlélődtek. Rövid időn belül összekapták magukat és elindultak felfedező és ismerkedő körútjukra. Nimród sokkal közvetlenebb a cicákkal is, Nikola pedig árnyékként követte testvérét mindenhová.

Az irodarész, ahol eddig voltak, átesett egy nagy hipózáson és minden cicás dolog cserén, majd felkerültek a karanténből Peppi és Panda. Lopakodó üzemmódban beslisszantak az asztal alá, csak kajával lehetett őket motiválni, hogy kidugják a buksijukat onnan. Ez a riadalom egy napig tartott, másnap már a mosdókagylótól kezdve a komódon át, mindenfelé bulizott a két kis szépség.

Kitti és Eszter látogatott ki cicázni és próbálták fotózni őket, segítve a gazdikeresésben.

Pillára rámosolygott a szerencse! Egy fiatal férfi látogatott ki barátaival örökbefogadási szándékkal. Kölyökcicát szeretett volna, ám elragadta a szívét Pilla bájos személyisége. Kölyökcica helyett egy bűbájos felnőttel tért haza Szegedre, aki lehengerlő személyiségével biztos bearanyozza családja életét.

29 bársonytalpú továbbra is bizakodva várja hogy rájuk leljen az igazi. Az ő nevükben is köszönjük figyelmüket!

Reni

Hozzászólások