Macskalandok 2019. jún. 10-23.

Cicás blog | 2019. június 28.

A baj nem jár egyedül - tartja a mondás, ami a beszámoló mindkét hetére jellemző volt...

Először egy vidám hétfői nappal kezdtünk. Nagyon bájos fiatal pár érkezett ki cicanézőbe, elsősorban Merlin után érdeklődtek. Merlin igen tartózkodó volt, igaz új volt még neki a közeg is, hisz alig költözött át a jelenlegi lakrészébe és az idegenektől is tart. Ahogy a fotelbe került, látogatói körbecsodálták, simogatták, próbálkoztak vele ismerkedni. Telt az idő, beszélgettünk és Charlie elég rosszul viselte, hogy nem róla szól a dolog, ezért bedobta magát, és furi fejével, lehengerlő személyiségével, tesze-tosza mivoltával csak felhívta magára a figyelmet. A fiatalok jókat derültek rajta és ezzel igen nagy fejtörést okoztak maguknak. Kifelé haladva az épületből, szemben találták magukat immunhiányos cicáinkkal, akik sorfalat álltak előttük simogatás reményében. Ott a pár férfi tagját Atlasz hatalmas háta és karaktere varázsolta el, ezért még aludtak egyet a döntésre. Másnap délelőtt jött is a hívás, hogy végiggondolták és Charlie lesz az ő cicájuk! (Csak nem volt hiábavaló a próbálkozása.)

 

Merlin

 

Viszont másik telefonhívást is kaptunk, amire nem voltunk felkészülve. Ugye szombaton gazdisodott Pamut és Zseni, de ezennel lejárt a mandátumuk. Zseni félszegsége még mindig nem oldódott, a hétvégi lakásfelújítás miatt nem szeretnék jobban stresszelni, ezért visszahoznák, Pamuttal együtt... Ugyanúgy mint a távozásuk, az érkezésük is felemás érzéseket váltott ki belőlünk, hisz nagyon drukkoltunk nekik már régóta. Érkezésük csütörtök/péntekre volt ígérve, amit türelmetlenül vártunk. 

Közben egy futárszolgálatos gépjármű érkezett a kapuba, és nyújtott át egy tenyérnyi kiscicát, aki a Kulipintyó csárda előtt szöszmötölt az úttesten. A cicának nem sok esélye volt ezen az iszonyatosan forgalmas útszakaszon, még szerencse, hogy pont elé botorkált ki. A csöppnyi kandúrka a Núdli nevet kapta, mert elsőre ez jutott eszembe róla. Iszonyat pici. Viszont étvágya van, önállóan is eszeget, azért kapja kiegészítésképp a tejpótlós tápot. És hogy ne unatkozzunk, küzdünk a hasmenésével, kapja a probiotikumot és a hasfogót. De neki még ez is mindegy, lényeg hogy csimpaszkodjon az emberbe és dorombol szakadatlan.

 

Núdli

 

Majd elérkeztünk a csütörtökhöz, amikor visszatértek Zseni és Pamut. Minden kiegészítőjükkel együtt kaptuk vissza őket, úgyhogy biztos nagyon várták a cicákat, csak sajnos elég időt nem kaptak. Aggódtunk, hogy hogy viselték a nagy utat és az állatorvosi vizit után loholtunk be hozzájuk, hogy üdvözöljük őket. Zseni még kicsit lihegett, de elkezdett dorombolni és jóízűen megsimogathattuk, most hagyta. Örült, hogy a régi közegében volt és a kajcsinak is azonnal nekiállt. Pamut pedig Pamut. Őt nehéz kizökkenteni a töretlen jókedvéből.

 

Zseni nevelőanyjával, Nicykával 

 

Pénteken egy Ausztriában élő pár látogatott el hozzánk, hogy adománnyal kedveskedjen cicáinknak, amit nagyon szépen köszönünk, és ismerkedjenek a jelöltekkel, hisz majd ők is szeretnének tőlünk cicát örökbefogadni a közeljövőben. Panna nagyon szívélyesen fogadta a sok-sok simogatást. A többiek is részt vettek a szeretgetésben, Zseni még velük is nagyon közvetlen, dorombolós volt. Reméljük, ezt az oldalát is jobban megismerhetjük. A többi részen is kijárt mindenkinek a figyelemből, FIV/Felves cicáink levették őket a lábukról. Nagyon szépen köszönjük a ránk szánt idejüket és kedvességüket!

 

Panna

 

Őket egy fiatal nő váltotta édesanyjával. Kutyabarát cicát szeretett volna örökbefogadni, mivel elveszítették cicájukat és kutyusuk nagyon magányos azóta. Első körben Huszárt tudtuk ajánlani és már nem is kellett tovább menni, mert ott meg is született a döntés. Az előző cicájuk is hasonlóképp félős volt, mikor hozzájuk került, így tudták azonnal, hogy kellő türelemmel Huszár kiteljesedhet új családjában. 

 

Huszár a kosarában

 

Alexa önkéntesünk érkezett meg cicaszeretgetésre és finomságokkal lepték meg védenceinket. Nagyon hálásak vagyunk Neki is, hisz készletünk minimális, ami a nedves eledelt illeti, hisz sok a kölyök cicánk és az immunhiányos cicánk, akik szinte csak és kizárólag azt tudnak enni az íny problémáik miatt. Mindenféle nedves eledelért hálával tartozunk, legyen szó felnőtt vagy junior eledelről, hisz nincs is jobb érzés, mikor látjuk, hogy védenceink jóízűen falatoznak, ezért kérjük, aki teheti, segítsen nekünk, pontosabban nekik néhány darab konzervvel vagy azok árával, saját erőből ugyanis sajnos nem győzzük az ellátásukat - a menhelyi cicáknak pedig mi és a segítőkész emberek az egyetlen reményük.

Kátya hasa napról napra elkezdett nőni és ez már nem kérdéses, hogy itt komoly bajok vannak. A csütörtöki állatorvosi vizit óta rohamosan megereszkedett a hasa és vasárnapra már étvágya sem volt. 

A hétfői reggelit is messziről elkerülte, bágyadt volt. Állatorvosunkhoz elküldtük, a szenvedéstől meg akartuk kímélni. Láttuk rajta, hogy már nem boldog a tekintete. A hasából folyadék mintát vett le, nedves FIPes, sajnos menthetetlen, el kellett engednünk... Ő egy igazi kis csoda volt a maga furcsa szokásával, a nyugipárnája cumizásával...

 

Kátya utolsó útja előtt

 

Szomorúságunkat elnyomni kényszerültünk, hisz megérkezett Huszár gazdija, hogy időt töltsön választottjával. Az irodarészben ismerkedtek, kis idő után Huszár megnyugodni látszott és kezdetét vehette a kötelék kiépítése. Nagyon reménnyel teli volt a találkozás!

Közben  a hatos kölyök csapatban Pamacs lába fáj. A nagy játék, mászás közben történhetett vele valami, nem terheli, nyomásra érzékeny. Egy szem lánytesója, Pipacs viszont végig ott pihen vele, támogatja őt. Ez olyannyira jól ment, hogy másnapra ő sántikált, Pamacs pedig önfeledten dorbézolt. 

És mint említettem, a baj nem jár egyedül. Ficamnak is hirtelen megereszkedett a hasa....  Csütörtök reggelre már enyhén sárgulást véltem felfedezni a bőrén, viszont ő még eszegetett. Tudtuk jól, mi lesz a mai vizit záró akkordja. Az ő történetük így lett kerek, pár nap eltérésével együtt jöttek, együtt mentek. Mindent együtt csináltak végig, az ivartalanítást, a költözést, nagyon jó barátságot ápoltak szinte első találkozásuk óta. Ficam Kátya társaságában sokat nyílt, igazi fekete díva volt és nem találunk magyarázatot, miért alakult így a sorsuk. A doktor úr tőle is vett hasvíz mintát, de enélkül is egyértelmű volt a jelenség. Szomorúságunk határtalan...

 

Ficam

 

Mindezt megelőzte Robika és Roberta első kombinált oltása, amin igen megsértődtek az apróságok. 

 

Roberta és Robika

 

Marci is megkapta első kombinált szuriját. Már hangos dorombolással köszönt minket és lehet kicsit megretten, de pillanatok alatt rájön mit is szeretnénk és már dugja oda nagy buci fejét. Charlie pedig veszettség elleni oltást kapott, ezzel befejeződött az oltási programja nálunk. 

Pénteken meg is érkezett érte kis családja, akik újfent jókat kacagtak a hebehurgya kandúron és teljesen odáig voltak érte. Charlie most már nem az utcán kell, hogy éljen rettegve, üldözve az őt nem kedvelő emberektől, hanem egy szegedi lakásban, imádat közepette.

 

Charlie

 

A hétvégénk igen mozgalmasan telt. Először is volt cicánk, Bandi gazdija látogatott el hozzánk barátnőjével és nevelő anyukájával Budapestről. Hatalmas doboz adománnyal felszerelkezve, amiben volt minden földi jó, az immunerősítőn át a nedves, száraztápon keresztül a kislabdáig. Tiszta szívből köszönjük Nekik! Ők a napjukat arra szánták, hogy megszeretgessék az összes cicánkat és a karanténlakók kivételével azt hiszem, kipipálhatták a küldetést. Pamut repetát is kapott, de Pamut az Pamut, nehéz neki ellenállni. 

 

Pamut

 

Közben megérkeztek Huszárért is. Meglepően végig bent tartózkodott a szobában, ha más látogatók is voltak bent akkor is, pedig egyáltalán nem jellemző rá. Igaz, mondtuk neki, hogy nagy nap ez a mai és elláttuk sok jó tanáccsal, de nem hinném, hogy ez befolyásolta volna. Mindenesetre bent volt, várt. Újra kitöltöttük az örökbefogadási megállapodását és úgy érezzük, ez most végleges lesz. Ő is Szegedre költözött, hogy megtapasztalja, milyen is az igazi gazdis élet három menhelyi év után!

Majd korábbi telefonos egyeztetés után szintén Budapestről érkezett kedves fiatal pár Mokkához. Nagy csomag nedves eledellel készültek Ők is, hisz arra most nagyon nagy szükségünk van. Nagyon-nagyon köszönjük szépen! Mokkából nem sok mit láttak, mivel elég nagy volt a nyüzsi számára aznapra, visszavonult de azért némi jutifalatért hajlandó volt megmutatni pofiját. A többiekkel is barátkoztak, Colos konkrétan ráfeküdt a fiatal férfi cipőjére is, de a végső döntés csak Mokka lett. Azt hiszem, ennél szebb befejezése nem is lehetett volna ennek a borzalmas, felkavaró két hétnek. 

 

Mokka Charlie-val a háttérben

 

Köszönjünk Olvasóink szíves figyelmét mint a 34 bentlakó cicával együtt! 

Reni

Hozzászólások