Kutyamenhely

Alapítványunk 2003. októbere óta működteti a Tappancstanya nevű állatmenhelyét, amely az első 9 évben csak kutyamenhelyként funkcionált. 

A tanya eredetileg egy bentlakásos kutyakiképző bázisként funkcionált, így a megvásárláskor már készen kapunk kutyák elhelyezésére alkalmas 28 db. kennelt.

Kutyamenhelyünket a következő elvek alapján működtetjük:

  • Minden befogadott kutyának joga van megfelelő minőségű és mennyiségű ételre, évente a kötelező és ajánlott védőoltásra, rendszeres külső és belső élősködők elleni kezelésre, szívféregkezelésre, betegség esetén minőségi állategészségügyi ellátásra.
  • Minden befogadott kutyának joga van a rendszeres napi mozgásra, ami a hét minden napján, a kenneléhez tartozó úgynevezett "futtatóudvarban" történő 1-3 órás szabad mozgást, futkározást, ásást, labdázást, nyáron medencés fürdőzést jelent. Önkénteseinknek köszönhetően hétvégente pedig pórázon történő sétáltatásra a menhely körül.
  • A befogadott kutyának joga van az élethez. Helyhiány miatt nincs végleges altatás. A befogadott kutyák örökbefogadásukig vagy természetes elmúlásukig biztonságos otthonra számíthatnak a Tappancstanyán.
  • Minden befogadott kutyának joga van a biztonságra. A kutyamenhelyen élő szigorú szabályok mind az ő biztonságukat szolgálják.
  • Minden menhelyi kutyának joga van a megfelelő élettérre. Több kutya az élete jelentős részét egy kutyamenhelyen tölti, joga van a pihenésre, a nyugalomra, joga van olyan más kutyákkal élni egy térben, akikkel egyébként barátság köt.

Mindezek miatt a Tappancstanyára csak hosszú várakozás után lehet bejutni. A befogadás sorrendje nem a szigorúan vett jelentkezési sorrend, hanem figyelembe vesszük a várólistára került kutya körülményeit. Mindig a legveszélyeztetettebb körülmények közül emeljük ki a következő befogadott kutyát.

Örökbefogadható kutyák