Macskalandok 2024. márc. 25 - ápr. 7.

Cicás blog | 2024. május 23.

Grincs leendő gazdija újfent kilátogatott a menhelyre időt tölteni választott kiskedvencével. Most körbejártuk a cicákat, alaposan átbeszéltünk mindent, és abban maradtunk, hogy a számára nagyon szimpatikus, játékos, ám félős Zümi lenne a legjobb választás Grincsi mellé. Ezen felbuzdulva már másnap fel is költözött Grincs a kisszobába, hogy megkezdjék az ismerkedést Zümivel. Szó mi szó, még mi is megdöbbenve konstatáltuk, milyen hamar egymásra talált a két kis kandúrka. Óvatosan kerülgették egymást, kicsit kergetőztek, majd a következő pillanatban nagy birkózások vették kezdetét, levezetésképp pedig összebújva, felváltva nyalogatták egymás orcáját. Az energiaszintjük ugyanott rezeg, mindketten elvesztik az önuralmat, ha játékról van szó, beleadnak apait-anyait, de ezt nagyon jól tudják kezelni, és még élvezik is. Úgyhogy tényleg úgy tűnik, működni fog az ő párosuk, Grincs hízelkedő természete pedig sokat fog segíteni, bátorítani Zümi bizalmatlanságán, hogy mihamarabb megnyíljon leendő gazdijának.

 A kandúrkák közösen sziesztáznak


Állatorvosunk szerdai látogatása idején Gyömbér részesült kombinált oltásban. Gyapjú általunk csodaszurinak nevezett hosszú hatású antibiotikumot kapott a tavaszi szuttyogása miatt. Általában másnapra már meghozza eredményét, ebben bíztunk most is. Ismétlő veszettség elleni oltást Zümi és Májkrém kapott.

Gyömbér és Gyapjú


A hét további napjai csendesen teltek, a bejelentkező gazdijelöltek vagy áttették a látogatási időpontot, vagy szó nélkül meg sem jelentek, de legalább plusz időnk volt még Bébével és Dallasszal időt tölteni, hisz nagy kaland előtt állt a két kamasz cica.
Hétfőn megérkeztek gazdijaik, hogy a már meglévő testvérpáros, Szimat és Szimbád mellé hazavigyék Bébét és Dallast, hogy velük együtt legyen teljes a kis családjuk. Dallas hordozóban létét a környéken is hallani, de Bébé jelenléte némi megnyugvást hozott számára. A fiatal pár nagyon izgatott volt, kíváncsiak voltak nagyon, hogy reagálnak majd egymásra a nagyok és a kicsik, de az ő boldogságuk már most határtalan volt, és biztos, hogy ilyen pozitív energiák mellett a cicák is ugyanígy viselkednek majd.
Bébé

Fiatal gazdijelölt látogatott ki barátjával Szirom miatt. Egészen Budapestről érkeztek tömegközlekedéssel, hogy találkozzanak a pöttöm cicával. Sziromra még januárban figyelt fel, de a távolság miatt jegelte a látogatást, viszont hiába nézelődött eddig, nem tudta őt kiverni a fejéből. Szirom tartózkodó volt, de azért néha odalopakodott egy-egy simiért vagy körbeszimatolni őket. Mindent olyan kis aranyosan csinált, látogatója szerint még sokkal, de sokkal cukibb, mint gondolta. Mindent átbeszéltünk, és már az örökbefogadás napját is lebeszéltük. Mi már elkezdtük magunkat felkészíteni, hogy elengedjük a pici cicalány mancsát, ami nem könnyű, hisz azért akárhonnan is nézzük, nagy utat jártunk be vele, együtt... Erre a hét közepén az időpont egyeztetés miatt próbáltuk felvenni a kapcsolatot a gazdijelölttel, sikertelenül, majd később kaptunk egy üzenetet, hogy mégsem szeretné őt örökbefogadni. Kicsit csalódottak voltunk, de ez az érzés pillanatok alatt elillant, a számára tökéletes gazdi még ezután fog megérkezni!

Sziromka


Mivel a suhancok gazdisodtak, ezért a felkészítő szobába átköltözött Rumba és Rokka. Egyelőre még a fotel és kanapé mögül nézelődtek, de ők ilyenek, szép lassan nyílnak, oldódnak. Pár nap után már jöttek vegyülni a többiekkel, igaz, ha hirtelen betoppantunk a szobába, jobbnak látták, ha visszavonulót fújnak, de ez a bujkálás is napról-napra alábbhagyott. Rumba sokkal játékosabb, cicákkal közvetlenebb, így elég gyorsan összebarátkozott Bigyóval, Bogyival és Csuszával. Velük nagyokat bohóckodtak, és könnyebben felvette a szoba ritmusát az új barátai segítségével. Rokka sokkal zárkózottabb, ellenben az emberi simogatást jobban szereti, őt inkább így lehetett oldásra bírni.

Rumba oson


Rebarbara ott maradt Benővel, abban bízva, hogy Benő nyitottsága a legfélősebb lánytesónak sokat fog segíteni a bizalom kiépítésében, és ez így is történt. Rebinél is fokozatosan lehetett érzékelni a pozitív változást, fejlődést, amit nagyon szuper érzést volt megtapasztalni.

Rebarbara és Benő


Szerdán Bojler cicánk kapott kombinált oltást. 
Csütörtökön Májkrém utazott Dr. Sebő Ottó rendelőjébe, Makóra a piros ínye miatt. Nyilván ínygyulladás... Kapott injekciókat, és figyelni kell, ha nehézséget okoz az étkezés, akkor gyógyszerkúrát kell tartani. Szerencsére ezt nem tapasztaltuk, de a pirosságot is véletlen vettük észre, mikor simogatás közben ásított egyet. Egyelőre nem vészes, de reméljük ez ennyiben is marad. Ahogy visszatért az orvostól, kocogott ki a kifutóba, és mindenki rohant őt üdvözölni, mintha ezer éve találkoztak volna. Irtó cukik, hogy ennyire meg tudják egymást szeretni, és ösztönösen csupa kedvességgel és szeretettel tudnak viszonyulni társukhoz.

Májkrém


Hétvégén egy édesanyja fiával látogatta meg Hárs cicát. Annak tudatában, hogy Hárs félős, a leendő családja teljesen odáig volt szépségétől és bájától. Idejük van kivárni, míg megnyílik, az biztos, hogy hatalmas szeretetben lesz erre lehetősége. 

Hárs


Korábbi védencünk, Leó gazdijai látogattak ki cicázni. Leó hirtelen halála még mindig hatással van a családra, viszont szerették volna kicsit gyógyítani a lelküket, ezért kijöttek simogatni, és ismerkedni a cicákkal. Nem érkeztek üres kézzel, amit külön nagyon szépen köszönünk cicáink nevében is! Nagyon jó időtöltés volt, nosztalgiáztunk, mindeközben töltődtek, a szívük dorombolással, a ruhájuk cicaszőrrel. Gondolkodnak, hogy lassan meg tudják nyitni szívüket egy újabb cica érkezésére, de nem siettetik a dolgokat, már ez a látogatás is nagy lépés volt számukra.

47 cicánkkal együtt köszönjük, hogy időt szántak ránk és kívánunk vidám napokat!

Reni
 

Hozzászólások