Macskalandok 2019. febr. 4-17.

Cicás blog | 2019. február 22.

 

Az ivartalanítását követően felköltözött Nózi a nagyszobába. Azt hittük, majd a bűbájos cica beolvad a "tömegbe", de messze se így alakult. A hiperaktivitása szinte percről-percre bontakozott ki, de e mellé párosult némi dominancia, amit Odin és Panna nem nézett jó szemmel. Folyt is a diskurzus közöttük, majd volt hogy elcsattant egy-két maflás oktató jelleggel, de Nóziról minden lepergett. Túl sok, túl nyomulós, belemászik a többiek aurájába, amit egyedül karanténos szomszédja, régi jó barátja, Mózes viselt el. A többiek vagy szem meresztve, meghúzva magukat figyelik Nózi vehemensségét, vagy próbálják nevelgetni, ami teljesen hasztalan. Ő pedig gátlástalanul, mint egy dömper, tarol végig mindenen és mindenkin. Rendíthetetlen! De amúgy nagyon cuki, velünk irtó jó fej továbbra is, csak ezer fokon éli meg minden pillanatát. 

 

Nózi a kutyasétáltatást sem veti meg!

 

Általános fültakarítást végeztünk a cicáknál, amit nem mindegyikük nézett jó szemmel. Zséda kifejezetten dühös lett attól is, hogy bele merészkedtünk nézni a fülébe, holott makulátlan tisztaságnak örvendett, így azonnal mehetett is tovább a dolgára. De zsémbes volt még később is, egész addig, míg nem jött el az ebéd idő, akkor némi szemrehányó pillantás mellett hajlandó volt megbocsátani.

 

Zséda

 

Kedden ivartalanításra utazott Zseni, ami után a karanténban ébredezett. Volt ám hiszti már abban a pillanatban, ahogy bekerült, botorkálva kérte ki magának a bezártságot és imbolyogva csimpaszkodott a ketrec rácsain, hogy "engedj kiiii!!!!!". Vele tartott Bandi is, elsősorban laborvizsgálatra, mivel nemrégiben fagyállót lefetyelt be, ami miatt nagyon rosszak voltak a máj és vese értékei. Kapta a gyógyszerét, szerencsére sikerült helyreállítani az értékeket, így jóváhagyták az ivartalanítását. Nagyon jól viselte a beavatkozást. Mindkettejük FIV/Felv tesztje negatív lett.

 

Bandi

 

Nagy mennyiségű száraztáp érkezett a cicák és kutyák számára egy csomagban Budapestről, nagyon szépen köszönjük!

Fiatal pár látogatóba érkezett Sárgához. Sárga igen tartózkodó az idegenekkel, de némi kedveskedés után azért megmutatta bájos énjét. Gazdijelöltjei félénksége ellenére is odáig voltak érte és bizalmat szavaztak neki, és úgy gondolom amint feloldódik, remekül beillik majd a kis családi idillbe.

 

Sárga

 

Később megérkeztek Budapestről Mózes nézőbe. Mózes is hajlamos a bujdosásra, ha számára idegenek érkeznek, de ő az, aki pár perc után képes hatalmas fejével felöklelni az embert simogatásért. Ő az a tipikusan láb alatt lévő cica, aki nincs tisztában azzal, mekkorára nőtt, lelke mélyén babacica, akit folyamatosan babusgatni kell. Kérdés sem fér hozzá, hogy beleszerettek.

 

Mózes, a nagyra nőtt babacica

 

Zseni visszakerült a kis közösségébe, a hőn imádott társai mellé. Azt eddig is tudtuk, hogy nagyon ragaszkodik a megszokott közegéhez, anyja helyett anyjaként tekint Nicykára, Huszár és Cakkos pedig a nagy tesók. Ilyet még nem tapasztaltunk, szinte könnyet is csalt gondozói szemébe, amint üdvrivalgással, fejhangon sikítással üdvözölte és fúrta bele arcocskáját a cicákba. Alig tudott betelni a boldogságtól, hogy újfent velük lehet és össze-vissza szeretgette őket. Igazi kis tünemény!

 

Zseni újra nyugalomban, Nicyka mellett

 

Hétvégén önkéntesek hada érkezik ki a menhelyre a jól megszokott kutyasétáltatásra. Emellett voltak, akik a cicák szórakoztatására is fordítottak időt, nagyon szépen köszönjük!

De új lakók is érkeztek. Először Cirmi, menhelyi nevén Cirom, akit allergia miatt kellett leadniuk. Egyelőre nagyon zavarodott, szinte sokkos állapotban van, a hordozóval együtt került a ketrecébe, csak hogy minél kevesebb inger érje. A vele érkező kis dolgait is odapakoltuk neki, minden saját tálkáját, párnáját és alomtálcáját, hogy bármennyire is új a közeg, némi ismerős tárgy, illat vegye körül. Cirom kb. 2 éves, ivartalanított nőstény cica, gyönyörű hatalmas szemekkel. Nem lesz könnyű elnyerni a bizalmát, de mi aztán nagyon igyekszünk.

 

Cirom

 

Hasonlóképp nehéz eset Mokka. Ő a másik beköltözőnk, ki egy igazi utcacica. Korábban fedezték fel Újszegeden, akkor elveszetten bóklászott és próbált segítséget kérni valakitől. Odaszokott egy vendéglátó egység mellé és hosszas, rendszeres etetés után elfogadta etetőjét, ott tanyát is vert. Az Utcamacska Project segítségével átesett az ivartalanításon és beérkezése előtt etetői megcsináltatták a FIV/Felv tesztjét, szerencsére negatív. Mokka 6-7 éves nőstény cica, aki a fújáson kívül egyelőre még nem áll velünk szóba.

 

Mokka

 

Vasárnap kilátogattak Dönci korábbi gondozói. Dönci elhunyt gazdijának lánya és családja igyekeztek megadni neki mindent, de magukhoz venni nem tudták, bármennyire is szerették volna. Most nagy csomag adománnyal kedveskedtek neki és társainak, amit tiszta szívből köszönünk! Valamint némi hezitálás után, könnybe lábadt szemmel meglátogatták az uraságot, aki eleinte (jó szokásához híven, ha többed magunkkal érkezünk) elbújt, majd elősettenkedett simogatásért. Különösen nem viselte meg a szituáció, úgy tűnt, látogatóinak ez sokkal nehezebb volt.

 

Dönci

 

Pamutunk lába vége nem akar javulni, így megint a rendelőben kötött ki. Mivel a lábfeje java elhalt sajnos, ezért amputálva lett, bármennyire is próbáltuk megmenteni. Pár napig kötözgetni kell, de még mindig lenyűgöz minket, hogy ennyi minden után még mindig akkora szeretettel és türelemmel visel mindent, csak foglalkozzunk vele. Az ő végtelen bizalmát és a korlátlan nélküli szeretetét tanítani kellene! Csodálatra méltó teremtés. Ő a mi kis hősünk!

 

Pamut és a kis csonka lába

 

Sárga gazdijai megérkeztek választottjukért. Amint kikerült az irodába a papírmunka idejére, minden erővel megpróbált visszajutni a szobájába, aztán beletörődve abba, hogy nincs visszaút, kényelembe helyezte magát egy párnán és türelmesen várta az indulás pillanatát. Amire hamarosan sor került és már új otthonában hajthatta álomra fejét, Szegeden.

 

Sárga indulásra kész!

 

Sziporka megint nehezebben tud enni. A macska aids-es részlegen így is mindig villával törjük össze a nedves kaját, hogy rágniuk is alig kelljen, ha épp bármelyiküknek is fájdogál az ínye, de Sziporka ennek ellenére is csak a szaftot nyaldosta le. Úgyhogy állatorvoshoz utazott vizsgálatra, valamint fogkő eltávolítása volt. Másnap jóízűen eszegetett már, valószínű ebben segítségére szolgált a kapott injekció is.

 

Sziporka

 

Önkéntesünk, Melinda serénykedett az ő részlegükön. Segítségével megtörtént a tavaszi nagytakarítás, még a konyhapult is makulátlan tisztaságnak örvend azóta. Közben voltak extra segítői is, Félix aktívan részt vett a kezdeti munkálatokban, később mindannyian elterültek, biztos kimerítő volt számukra a sok simogatás és beszélgetés. Nagyon szépen köszönjük kedvességét!

 

Ennyire elfáradtak a nézésben

 

Csütörtökön, állatorvosi vizit napon kombinált oltást kapott Nicyka és Lecsó, veszettség elleni oltást pedig Nózi, Odin és Odett. Odettet tartogattuk a végére, ő úgyis fut egy pár kört, mielőtt hagyná magát megfogni, hisz tudta, állatorvosunk nem kecsegtet semmi jóval. Hozta a szokásos formáját, futott, futott pánikszerűen, közben végig tartotta a szemkontaktust a doktor úrral, majd az egyik polcon megadóan megállt, és gyorsan megkapta a szuriját. Ezután nem akart eliszkolni, úgyhogy kihasználva a lehetőséget, jól megvakargattam a buksiját és addig simogattam, míg meg nem unta.

 

Odett

 

Újabb csomagot kaptunk postán, hordozót és ágyneműket, nagyon szépen köszönjük!

Mózesért is megérkezett gazdija, hogy a nagyfejű cirmosunkat magával vigye. Gyorsan megbabusgattuk még habtestét és útnak eredtek Budapestre. Mindkét örökbefogadott cicák gazdijai elemózsiával kedveskedtek a bent maradt cica társaknak, amiért hálásak vagyunk!

 

Mózes testvakarása

 

Hétvégén is többen látogattak ki, ismerkedtek a cicáinkkal, de az ő esetükben döntés nem született. Viszont cicáink kihasználják mindig a látogatók adta simogatás lehetőségét, így többen is éltek vele. Eperke látogatói viszont hétfőn érkeznek, úgyhogy felköltöztettük a nagyszobába. Mintha mindig is ott élt volna, olyan könnyedén mozgott a cicák között. Mindenkivel próbálta felvenni a kapcsolatot, na nem úgy mint Nózi, hanem finoman és barátságosan. Izgatottan várjuk mi lesz látogatói véleménye, hisz volt kolóniatársa, a múlt nyáron örökbefogadott Kende mellé kerülne.

 

Eperke

 

30 cicánk nevében köszönjük figyelmüket, legyen szép napjuk!

Reni

Hozzászólások