Ivartalanítási kampány

2020. február 1.
Ivartalanítási kampány felhívás

A keret betelt! A támogatásból összesen 29 kutya és 69 cica ivartalanítását tudtuk támogatni.

A Nothilfe für Hunde e.V. támogatásával ivartalanítási kampányt hirdetünk rászorultsági alapon, Szegeden és környékén élő gazdák szuka kutyák és nőstény macskák részére.

A gazda által fizetendő önrész:

  • szuka kutyák esetében: 5000 Ft,
  • nőstény macskák esetében 3000 Ft

 

Jelentkezés emailben:  info [at] tappancs.szeged.hu vagy a honlap kapcsolatfelvétel menüpontján. A következő adatokat kérjük megadni: a kutya vagy macska neve, kora, mikrochip száma (ha van), valamint a gazda adatai, rászorultság rövid indoklása.

A jelentkezéseket korlátozott számban, a beérkezés sorrendjében és rászorultság alapján bíráljuk el. A jelentkezés a fenti önrész befizetésével válik érvényessé.

A befizetést követően a gazda kiválaszthatja az állatorvosát az akcióban résztvevők közül. Az állat szállításáról a gazda gondoskodik.

Azért csak nőivarú állatok részére hirdetjük meg a kampányt, mert a szűkös anyagi kereteket szeretnénk minél hatékonyabban kihasználni.

Fontos információ, hogy ha a kutyának jelenleg nincs mikrochipje, akkor az ivartalanításkor a gazda költségére azt is behelyezik.

Kérünk mindenkit, hogy mihamarabb értesítse zsombói, dorozsmai,sziksósi, subasai állattartó ismerőseit, illetve aki teheti, nyomtassa ki a felhívást, és a munkahelyén, lakókörnyezetében legális plakáthelyeken függessze azt ki.

Köszönjük!

2019-ben a támogató partnerszervezet finanszírozásában 42 állat (15 szuka kutya és 27 nőstény macska) ivartalaníttatását tudtuk megoldani. Ez csak ezeknél az egyedeknél évente 30-50 alomnyi (kb 250-300) nemkívánt kiscica és évente 15-20 alomnyi (kb 30-50) nemkívánt kiskutya meg nem születését jelenti. És még nem számoltuk a következő évekre a meg nem született állatok meg nem született további kölykeit és azok kölykeit sem.

Hálásan köszönjük a támogató partnerszervezet és az programban részt vevő állatorvosok odaadó munkáját!

Címkék

Hozzászólások