Ivartalanítási kampány

2019. április 18.
Ivartalanítási kampány felhívás

A rendelkezésünkre álló ivartalanítási keret betelt. A támogatásból 42 állat (15 szuka kutya és 27 nőstény macska) ivartalaníttatását tudtuk megoldani. Ez csak ezeknél az egyedeknél évente 30-50 alomnyi (kb 250-300) nemkívánt kiscica és évente 15-20 alomnyi (kb 30-50) nemkívánt kiskutya meg nem születését jelenti. És még nem számoltuk a következő évekre a meg nem született állatok meg nem született további kölykeit és azok kölykeit sem.

Hálásan köszönjük a támogató partnerszervezet és az programban részt vevő állatorvosok odaadó munkáját!

A Nothilfe für Hunde e.V. támogatásával ivartalanítási kampányt hirdetünk rászorultsági alapon, Zsombó, Szeged-Kiskundorozsma, Szeged-Sziksósfürdő, Szeged-Subasa területén élő szuka kutyák és nőstény macskák részére.

A gazda által fizetendő önrész:

  • szuka kutyák esetében: 5000 Ft,
  • nőstény macskák esetében 3000 Ft

 

Jelentkezés emailben:  info [at] tappancs.szeged.hu vagy a honlap kapcsolatfelvétel menüpontján. A következő adatokat kérjük megadni: a kutya vagy macska neve, kora, mikrochip száma (ha van), valamint a gazda adatai, rászorultság rövid indoklása.

A jelentkezéseket korlátozott számban, a beérkezés sorrendjében és rászorultság alapján bíráljuk el. A jelentkezés a fenti önrész befizetésével válik érvényessé.

A befizetést követően a gazda kiválaszthatja az állatorvosát az akcióban résztvevők közül. Az állat szállításáról a gazda gondoskodik.

Azért csak nőivarú állatok részére hirdetjük meg a kampányt, mert a szűkös anyagi kereteket szeretnénk minél hatékonyabban kihasználni.

Fontos információ, hogy ha a kutyának jelenleg nincs mikrochipje, akkor az ivartalanításkor a támogatási keret terhére azt is behelyezik.

A támogató szervezet külön kérésére egyelőre zsombói gazdák részére nyitott a lehetőség. Az érdeklődés függvényében esetleg más településre is kiterjesztik. 2019. április 25-én kiterjesztették a támogatást Szeged-Kiskundorozsma, Szeged-Sziksósfürdő és Szeged-Subasa területére is.

Kérünk mindenkit, hogy mihamarabb értesítse zsombói, dorozsmai,sziksósi, subasai állattartó ismerőseit, illetve aki teheti, nyomtassa ki a felhívást, és a munkahelyén, lakókörnyezetében legális plakáthelyeken függessze azt ki.

Köszönjük!

Nyomtatható plakátok:

Címkék

Hozzászólások