Bokszos

Adatok
Státusz
Gazdit keres
Befogadás dátuma
Elvihető (előreláthatóan)
Kutya fajtája
Keverék
keverék
Kora
14 éves
Ivar
Leírás

2018.06.26.: Immár 8 éve senki szeme nem akadt meg jóképű Bokszosunkon. Bár neve onnan ered, hogy egy istálló egyik bokszában találták, Bokszos, nevéhez híven, örömét heves felugrálással fejezi ki, és ha közben mi még le is hajolunk hozzá, akkor jó kis felütés érheti az állunkat. Bár hevessége szeretetből fakad, de ezért gyermekek mellé nem ajánljuk.
Bokszosnak az embereken kívül másik szerelme is van, mégpedig a sétálás. Ha meglátja a sétáltatós önkénteseket, akkor ő hangos sikoltozással jelzi, hogy  véletlenül kihagyják őt. Pórázon szépen sétál, utána már nyugodtabban örömködik, csak élvezi a kedves simogatást.
Felugrálós rossz szokásán biztosan sokat lehetne javítani, ha saját gazdival büszkélkedhetne, aki megadja neki azt a figyelmet, amit ő is megérdemel és energiáját többszöri sétálással vezetné le.

Feltehetően testvérek vagyunk Ádámmal és ezt abból gondolom, hogy egy százeszű valaki a Menhely környékén szórt el mindkettőnket. Annyi sütnivalója lehetett volna, hogy valami indokkal egyszerűen bead bennünket. De nem, ahhoz már nem volt bátorsága de ahhoz igen, hogy így rázzon le minket. Tanácstalankodtunk egy keveset azután valahogy különváltunk. Próbáltam megélni, de nem nagyon sikerült. Csábított meg nem is a Menhelyből áradó zaj és illat. Egy idő után már baromira éhes voltam és állandóan riadalomban bolyongtam az erdőben meg a szántóföldön. Egyik reggel elhatároztam, hogy ez nem mehet így tovább...Igaz elsőre elvétettem a tanyát, a Menhely melletti Lovastanyában kötöttem ki. Este volt amikor felfedeztek, reggelig az egyik üres bokszban alhattam egy jót. Innen kaptam a nevemet. Szerettem azt a szagot ami ott volt de itt is jó. Végül is örülök, hogy nem vártam tovább a kintléttel.

Bokszos egy domináns kutya, hozzáértő gazdik jelentkezését várja. Kezdetben nehezen barátkozik, akiket ismer, azokkal kedves, ragaszkodó. Más kanokkal nem jó a kapcsolata, jelenleg csak szukákkal él együtt. Nekik mindent eltűr, igazi gavallérként viselkedik velük.

Küllem, egészségi állapot
Ivartalanított
igen
Szín
fekete-cser
Szőr
rövid
Szívféregteszt
negatív
Viselkedés
Embereket szereti
igen
Kan kutyákkal barátságos
nem

Történetem a Tappancsnál

Dátum Állapot Megjegyzés
2017-07-31 Gazdit keres

Hozzászólások